Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa senzor crepuscular.

Vizitator dragosh100

Postări Recomandate

Vizitator dragosh100

Salutare, am realizat acest montaj Posted Image pentru intrarea in bloc. Montajul l-am masurat si consuma aprox 70mA, insa problema este sursa. In cutia pe care i-am cumparato nu intra un traf de 3W 12V. Din cate am vazut eu in senzorii gata facuti.....asa pe repezeala vazut ca m-au lasat cei de la magazin sa-l desfac si sa ma uit, am observat ca sursa este o rezistenta si o dioda parca, deci redresor monoalternanta. Acuma... ce rezistenta sa folosesc, de cati Ohmi si cati W ? (plus dioda si condensatorul). Avand in vedere ca montajul se alimenteaza la 12V si consum maxim de 100mA.

Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Salutare, am realizat acest montaj Posted Image pentru intrarea in bloc. Montajul l-am masurat si consuma aprox 70mA, insa problema este sursa. In cutia pe care i-am cumparato nu intra un traf de 3W 12V. Din cate am vazut eu in senzorii gata facuti.....asa pe repezeala vazut ca m-au lasat cei de la magazin sa-l desfac si sa ma uit, am observat ca sursa este o rezistenta si o dioda parca, deci redresor monoalternanta. Acuma... ce rezistenta sa folosesc, de cati Ohmi si cati W ? (plus dioda si condensatorul). Avand in vedere ca montajul se alimenteaza la 12V si consum maxim de 100mA.

Multumesc.

Dintr-o astfel de sursa direct din retea (fara trafo) nu poti scoate mai mult de 30mA. Sfatul meu este sa folosesti transformator. Se poate inlocui releul cu un altul (sa fie la cca 20 mA) pt alim. directa. Tot pt. aceast mod de alimentare se poate folosi un tiristor. Scheme se gasesc pe net.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări