Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Lanterna cu leduri!!!

Vizitator Andrei94

Postări Recomandate

• Răspunsuri 52
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

7

• adicontakt

6

• __farad__

6

• blazeu

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Junior ai dreptate cu legarea la 4,5V dar acolo se arata alimentarea la 3V(de fapt un ridicator de tensiune dc-dc).Daca folosesti 3 baterii(4,5 volti)inseriaza fiecare led cu o rezistenta de limitare si totul pus in paralel.Legat direct la 4,5V led-ul se duce repede(este totusi o dioda nu un bec).Succes.

Link spre comentariu

cred ca mai ok pune cate led-uri vrea in paralel, doar ca le alimenteaza doar din 2 baterii(3-3,4 V)

Si de unde ia baterii de 1,7V :nas: Ledurile albe functioneaza normal la 3,4V. plus ca rezistentele se pun pt limitarea curentului(un led care functioneaza cu un curent de 40mA dureaza mai mult ca unul obligat sa functioneze cu 100mA).Sau ma insel eu?
Link spre comentariu

Ledulo sa sesizeze diferenta am intalnit leduri albe care la 3 V erau chioare de tot.Daca citesti am specificat ca rezistenta nu se pune pt scaderea tensiunii(un led poate lucra si la 4,5 fara sa fie o tragedie, rezista)ci pt limitarea curentului prin led.Care este o dioda.Care in conductie directa are o rezistenta relativ mic.Car inseamna un curent mai mare.Care inseamna ca ledul ala se va duce pe cea lume mult mai repede decat te-ai astepta de la un led.Si ca sa-mi sustin teoria am o lanterna de-asta chinezeasca am folosit-o la munca vreo 2-3 ore continuu zilnic si dupa doua luni din 10 led-uri mai merg 6.Oare de ce?

Link spre comentariu
Vizitator tyc

__farad__Si pentru ca erau leduri chinezesti(la kg)?Si apropos,tot la lucru am modificat cateva lanterne, merg bine de un an,alta a ramas in 5 leduri(din 7)la una i-a 'murit' accu(3,6V NiCd);una d-aia de la piata care se incarca de la 220 cu 3 leduri,iar a doua zi numai luminau decat doua... :rade: Sant marfuri de inalta calitate,asa ca daca functioneaza e bine!Sa auzim numai de bine

Link spre comentariu

@tyc nu contest ca-s leduri la kg.Dar din cate stiu eu un led nu trebuie alimentat direct de la sursa.Are nevoie de o mica limitare de curent.Exemplu:amplif grundig(mama lor de nemti) are o infasurare pe traf de 5V care alimenteaza toate ledurile din semnalizarile de pe panou(sursa de semnal, power si iluminarea vumetrelor cu ac)si care da-mi voie sa-ti spun ca au cate o rezistenta de 68 ohmi inseriata.Oare acea rezistenta a fost pusa doar pt a reduce cu juma' de volt tensiunea?

Link spre comentariu

Este interesant de construit sau de modificat o panterna cu led de putere, altfel nu merita, mai bine cumperi un achinezeasca si inlocuiesti led-urile de 5 mm din ea cu unele mai de calitate. Am studiat aici www.ledlenser.com dupa ce am avut o astfel de lanterna imprumut si am ramas uimit cata lumina facea.

Link spre comentariu
Vizitator tyc

@_farad_Rezistenta aia-i ,da,e pusa pt. aia 5V,daca-i dai la led tensiunea prescrisa el ia curentul potrivit...si au pierdut si doua razboie mondiale :aplauze @SORANla ledurile de putere e alta poveste,necesita mai multe:sursa de curent constant(altfel nu le mai poti raci decat cu lichid,am verificat) si radiator balsoi...+reflector specific,accu;eu tocmai am cumparat un din China cu 15$,fara accu...poti sa o construiesti da' nu merita,oricum reflectorul tre sa-l cumperi si nu gasesti separat decat cu led+sursa :ras:-vezi atas-

Link spre comentariu

Pai poti pune un colimator, o lupa, nu neaparat un reflector ca in spate ledul nu prea da lumina deci nu prea ai ce sa reflecti peste un anumit unghi. Trebuie sursa clar, dar si rezultatele sunt pe masura. Am o lanterna cu 3 baterii AA si un LED de putere no name pe care nu ma mobilizez sa o refac. Momentan nu functioneaza pentru ca undeva nu face un contact inca nu imi dau seama unde, led-ul fiind functional. Asta e problema la lanternele ieftine ca te lasa ceva la care nici nu te astepti si in general si cand ai cea mai mare nevoie de ea :da

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări