GeoMar Postat Ianuarie 9, 2010 Partajează Postat Ianuarie 9, 2010 Am si eu un cuptor cu microunde marca Galantz.Astazi a facut un scurt [flama] in el. L-am demontat si vad ca sig de 5kW/0,75A este intrerupta.Din ce cauza se poate arde?Este inseriata pe alimentarea magnetronului.Astept ceva pareri, idei ....Va multumesc anticipat pentru eventuale raspunsuri. Link spre comentariu
nelu F Postat Ianuarie 9, 2010 Partajează Postat Ianuarie 9, 2010 S-a ars din cauza descarcarilor.Daca la iesirea ghidului de unda este o placuta din micanita, atunci trebuie curatata cu grija de depunerile de grasime (cu detergent de vase nediluat si fara a freca prea tare) si inlaturate toate urmele de carbonizare.Merge si cu siguranta strapata. Nu toate cuptoarele au o asemenea siguranta pe inalta.Trebuie verificata si dioda redresoare ca sa nu fie in scurt, verificarea in conductie trebuie sa fie facuta cu o tensiune mai mare, nu direct cu ohmetrul (dioda este legata legata la o borna a condensatorului si masa). S-ar putea sa aiba si dioda de protectie, aceasta este legata intre bornele condensatorului. Nu trebuie sa conduca in niciun sens la verificarea cu ohmetrul. Link spre comentariu
GeoMar Postat Ianuarie 9, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 9, 2010 Multumesc mult @nelu F pentru sfaturi. Am rezolvat problema. 1. Curatirea cuptorului si a "placutei" de mica. 2. Inlocuirea sigurantei [cu o lita fina]. 3. Functioneaza la fel ca inainte. P.S. Oricum nu imi parea rau daca isi da "duhul". Si-a facut datoria cativa ani [cel putin vreo 5-6] cu brio. Oricum Multumesc mult pentru sfaturi. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum