Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cuptor microunde Galantz

GeoMar

Postări Recomandate

Am si eu un cuptor cu microunde marca Galantz.Astazi a facut un scurt [flama] in el. L-am demontat si vad ca sig de 5kW/0,75A este intrerupta.Din ce cauza se poate arde?Este inseriata pe alimentarea magnetronului.Astept ceva pareri, idei ....Va multumesc anticipat pentru eventuale raspunsuri.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• GeoMar

2

• nelu F

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

S-a ars din cauza descarcarilor.Daca la iesirea ghidului de unda este o placuta din micanita, atunci trebuie curatata cu grija de depunerile de grasime (cu detergent de vase nediluat si fara a freca prea tare) si inlaturate toate urmele de carbonizare.Merge si cu siguranta strapata. Nu toate cuptoarele au o asemenea siguranta pe inalta.Trebuie verificata si dioda redresoare ca sa nu fie in scurt, verificarea in conductie trebuie sa fie facuta cu o tensiune mai mare, nu direct cu ohmetrul (dioda este legata legata la o borna a condensatorului si masa). S-ar putea sa aiba si dioda de protectie, aceasta este legata intre bornele condensatorului. Nu trebuie sa conduca in niciun sens la verificarea cu ohmetrul.

Link spre comentariu

Multumesc mult @nelu F pentru sfaturi. :aplauze

Am rezolvat problema. :da

1. Curatirea cuptorului si a "placutei" de mica.

2. Inlocuirea sigurantei [cu o lita fina].

3. Functioneaza la fel ca inainte.

P.S.

Oricum nu imi parea rau daca isi da "duhul". Si-a facut datoria cativa ani [cel putin vreo 5-6] cu brio. :57

Oricum Multumesc mult pentru sfaturi. :ewryt45w

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări