Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Eroare scriere Pic12f629

gr1ph0n

Postări Recomandate

Am incercat sa fac acest dispozitiv: http://www.electronics-lab.com/projects ... index.html (termometru digital folosind DS18B20 si un display de Nokia 3310). Toate bune si frumoase pana la scrierea pic-ului. Se pare ca nu pot scrie hex-ul in microcontroler. Toate incercarile se soldeaza cu "Verify failed at address 0000h". Oscilatorul este setat cel intern "IntOSC GP4". Cum schimb aceasta valoare, de exemplu XT, pic-ul este scris cu succes.

Ma poate ajuta cineva pentru a putea scrie acest program in microcontroler?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gr1ph0n

5

• dodo007

2

• elcomar

2

• francezu

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator andreiu21

Salut,

Eu am reusit sa programez cu succes niste Pic12f675-uri dupa ce am intampinat si eu aceste probleme, cuacest programator:

Posted Image

Pic12f675 & Pic12f629 lucreaza cam pe aceleasi principii, deaceea se pot programa ambele cu acest programator.

Nu uitasa dai "No" cand IcProg-ul te intreaba daca vrei sa inlocuiest bitti de calibrare a memoriei.

Succes!

Link spre comentariu

Problema nu cred ca e programatorul (am reusit sa programez cu el PIC16F84, 16F628, 18F452 si 12F629 alt hex), cred ca este o setare incorecta, reamintesc faptul ca daca schimb tipul oscilatorului de pe "IntOSC GP4" pe "XT" scrierea microcontrolerului se face cu succes, dar montajul are nevoie de oscilatorul intern.

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...

Problema nu cred ca e programatorul (am reusit sa programez cu el PIC16F84, 16F628, 18F452 si 12F629 alt hex), cred ca este o setare incorecta, reamintesc faptul ca daca schimb tipul oscilatorului de pe "IntOSC GP4" pe "XT" scrierea microcontrolerului se face cu succes, dar montajul are nevoie de oscilatorul intern.

"Nu uitasa dai "No" cand IcProg-ul te intreaba daca vrei sa inlocuiest bitti de calibrare a memoriei.Succes!"Cred ca ai sters din gresala ultima locatie din memoria program, care contine valoare de calibrare a oscilatorului intern de 4MHz.Am patit si eu la fel. Nu mai poti scrie programul decit daca folosesti oscilator extern (ex. XT).Cica se poate recupera (recalibra) valoarea respectiva , dar nu ma prea pricep la asta.Daca rezlvi tu treaba asta, sa scrii te rog aici.Bafta.
Link spre comentariu

@ gr1ph0n - Foloseste alt soft de programare! De exemplu : WinPic800 sau PICPgm Programmer. Se pare ca uC-ul ( fiind configurat pe oscilator intern) incepe sa ruleze cod imediat ce este alimentat, chiar si in programator- daca ai si MCLR disabled. Trebuie ca mai intai sa apara tensiunea de programare , si apoi cea de alimentare.

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

As vrea sa stiu daca ai reusit sa "vezi" temperatura pe ecranul de NOKIA . Eu am scris si verificat 12F629 de cateva ori acest pic si e ok(sau asa pare pt ca dupa ce il programez incepe sa blink-aie LED-ul de pe programator , 2 ori in la 3 secunde ), dar montajul nu scoate nimic pe display.. Si am cumparat si unul nou si toata schema e verificata .

Link spre comentariu

Confirm cele spuse de fratello. Montajul functioneaza foarte bine. Am reusit sa il scriu intre timp, dar nu cu un programator JDM ci cu o clona de pickit2. Chiar daca as fi sters valoarea calibrata din fabrica a oscilatorului (cu toate ca nu s-a intamplat asta) inainte de a scrie pic-ul, l-am citit si am notat aceasta valoare (lucru pe care il recomand tuturor celor care nu au un programator gen pickit2 sau clona).@ unuldinei: POate nu pic-ul e problema ci display-ul. Incearca sa verifici legaturile catre display. Functiona in telefonul din care a fost scos?

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
  • 1 an mai târziu...
Vizitator marce

Salut, Ma chinui de ceva timp sa scriu un 12f675 cu un jdm si ic-prog (hex-ul acesta cu termometrul) si nu reusesc pot scrie orice alt ceva alt hex dar asta nu reusesc :sparge: , ma ajuta si pe mine cineva va rog

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

salut, te ajut eu cu hex-ul spune-mi ce vrei sa scrii in PROCESOR si iti voi trimite procesorul gata programat (gratis) oferta doar de paste !!! NU GLUMESC !!! - trimite mesaj cu adresa pe privat si numarul de telefon

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări