bogdan666 Postat Ianuarie 9, 2010 Partajează Postat Ianuarie 9, 2010 sunt foarte incepator. as vrea sa-mi fac un circuit care incarca un condensator de 380v la maxim dar la o sarcina de 1.5v adica o baterie. un blit mai pe romanaeste. am incercat google nu merge nu gasesc. nu cred ca e prea complicat asa ca va rog sa ma ajutati Link spre comentariu
Dj Alex Postat Ianuarie 9, 2010 Partajează Postat Ianuarie 9, 2010 poti s folosesti schema asta , iei din schema numai partea de ridicare ,spor la construit Link spre comentariu
bogdan666 Postat Ianuarie 10, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2010 la c1 nu scrie v de cat sal pun ? si nu ai putea sami pui un link cu o poza cu q1. cum am zis sunt incepator dar daca vad poate stiu care e. Link spre comentariu
Dj Alex Postat Ianuarie 10, 2010 Partajează Postat Ianuarie 10, 2010 c1 ii condesator nepolarizat ,, poti sa pui 470pf si de 10V sau de mai multi volti Link spre comentariu
bogdan666 Postat Martie 12, 2010 Autor Partajează Postat Martie 12, 2010 nu am vrut sa deschid alt topic. daca as pune o dioda dupa un joule thief nu ar functiona ca un ridicator de tensiune ? Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Martie 19, 2010 Partajează Postat Martie 19, 2010 Montajul "joule thief" este un ridicator de tensiune dar nu la cat vrei tu.Cu un J-T nu poti obtine mai mult de 20V la o baterie de 1,5V.Diferenta dintre montajul prezentat aici si J-T este existenta secundarului de inalta tensiune.Pentru un blitz trebuie cel putin 320-350V c.c. pe condesator ca sa functioneze corect.Cauta aici http://www.kellerstudio.de/repairfaq/sam/strbfaq.htm (in engleza) mai exact in sectiunea "PART IV - Complete Schematics for Electronic Flash and Strobe Equipment" Link spre comentariu
Vizitator cigraphics Postat Martie 20, 2010 Partajează Postat Martie 20, 2010 Poti sa folosesti o bobina + un condensator e foarte simplu de facut la asta lucram zilele astea :DAm gasit o bobina intr-o camera video care avea flash si condensator de 320V si acum trebuie doar sa-i fac circuitul Link spre comentariu
Stefan Postat Martie 20, 2010 Partajează Postat Martie 20, 2010 si mai exact cum incarci condensatorul pana la tensiunea de descarcare a lampii? Link spre comentariu
bogdan666 Postat Martie 20, 2010 Autor Partajează Postat Martie 20, 2010 doar o bobina si un cond??!! hmm...de circuitul asta sunt interesat si eu. poti sa postezi te rog o schema ? Link spre comentariu
__farad__ Postat Martie 20, 2010 Partajează Postat Martie 20, 2010 Ideea ar fi cam asa:un condensator incarcat debiteaza o tensiune pe o bobina in jurul careia se formeaza un camp magnetic.Acest camp magnetic va induce o tensiune inversa in bobina care va incarca condensatorul care apoi va debita din nou pe bobina si tot ciclul se repeta.Dar numai in teorie aceasta oscilatie exista la infinit in realitate oscilatiile se vor pierde in scurt tip datorita pierderilor(tensiunea cu care se incarca condensatorul va fi din ce in ce mai mica).Este oscilatorul LC.Ca oscilatia sa existe continuu ai nevoie de un tranzistor(cel putin).Si apoi pe tine te intereseaza tensiunea si nu frecventa.Deci oricum ai nevoie de un traf care sa ridice in tensiune pana la cel putin 300 volti.Cum nu ai nevoie de intensitate prea mare si nici nu conteaza frecventa obtinuta poti folosi un oscilator care sa comande un traf executat pe un miez de ferita(il poti recupera din diverse alimentatoare-cred ca unul dintr-un incarcator de telefon ar putea sa faca treaba dar cer parerea altcuiva mai avizat sa ne lamureasca).Deci tot schema de mai sus mi se pare eficienta. Link spre comentariu
Vizitator cigraphics Postat Martie 20, 2010 Partajează Postat Martie 20, 2010 da cum am spus eu bateria se va duce mult mai rapid dar ideea e ca functioneaza Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Martie 20, 2010 Partajează Postat Martie 20, 2010 @cigraphics : Pune schema sa vedem si noi de ce s-au obosit unii sa inventeze tranzistorul.Cu o bobina si un condesator poti obtine cel mult oscilatii amortizate.In circuitul necesar unui blitz fiecare componenta are un rol bine determinat.Simplitatea extrema la acest circuit este in aparatele foto de unica folosinta : numar redus de piese/cost redus.Daca se putea reduce totul la o bobina si un condesator,fii sigur ca acolo numai aceste doua componente le gaseai. Link spre comentariu
__farad__ Postat Martie 21, 2010 Partajează Postat Martie 21, 2010 Bobina aceea cred ca este tocmai traful ridicator.Comandat de un tranzistor in inalta frecventa. Link spre comentariu
Vizitator cigraphics Postat Martie 22, 2010 Partajează Postat Martie 22, 2010 da mai trebuie un tranzistor pentru bobina deci cu 3 piese poti sa faci Tranzistor, Bobina si Condensator Link spre comentariu
__farad__ Postat Martie 23, 2010 Partajează Postat Martie 23, 2010 cigraphics mai pune vreo doua condensatoare inca o bobinuta mica si vreo 2-3 rezistente.Si o dioda. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum