Dj Alex Postat Ianuarie 9, 2010 Partajează Postat Ianuarie 9, 2010 ii primadata cand lucru cu tranzistori mosfeti asa ca sunt numai 50% sigur cai bine Link spre comentariu
Mikrosha Postat Ianuarie 9, 2010 Partajează Postat Ianuarie 9, 2010 Mi se pare ciudat modul in care vrei sa modulezi curentul prin LED. Ce o sa pui la "intrare semnal", un preamplificator? Daca are condensator la iesire n-o sa-ti treaca curent de offset prin LED, adica ai bateria degeaba. Altfel, sunt sanse sa strice semnalul sau chair sa arda preul. Polarizarea e facuta total aiurea; asa cum ai desenat, grila e legata la sursa si este mereu blocat. Becul nu se va aprinde niciodaa. Trebuie sa ai o tensiune pozitiva in grila ca sa se aprinda. Deci asa: Masa bateriei la colectorul optotranzistorului, plusul bateriei la grila, emitorul la sursa. Mai pui o rezistenta de 100K...1M intre grila MOSFET-ului si sursa, ca sa descarce capacitatea grilei. In drena vine becul in serie cu alimentarea de 220V. Nu folosi condensatori la redresare, ca tensiunea efectiva o sa creasca la 310V si-ti va arde becul. Redreseaza cu punte si las-o asa. Se poate elimina bateria, asa incat sa iei din tensiunea inalta cu divizor rezistiv s-o duci la 4-12V pentru comanda grilei. Din catalog vad ca la Vgs=4,5V curentul care poate trece prin el este de 700mA. Suficient totusi pentru un bec de 100W. Cu alte cuvinte, nimic nu-i bine. Link spre comentariu
Dj Alex Postat Ianuarie 9, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 9, 2010 poti sa imi faci tu o schema ? te rog , raman dator Link spre comentariu
Dj Alex Postat Ianuarie 9, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 9, 2010 sau mai am 2 buc triac Z0406de/mf as putea sai folosesc folosesc ? Link spre comentariu
Mikrosha Postat Ianuarie 11, 2010 Partajează Postat Ianuarie 11, 2010 As putea sa-ti fac o schema, cum ar trebui "in mare". Dar trebuie sa experimentez sa aflu exact valorile unor componente, si n-am nici timp nici piese sa fac asta. In mare ma gandesc asa:- Amplificator audiofrecventa cu 1-2 tranzistoare- Detector de varf, cu iesirea printr-o rezistenta la LED-ul optocuplorului- Partea descrisa mai sus pe partea cealalta a optocuplorului.Chiar nu exista scheme gata facute?! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum