Vizitator Danes Claudiu Postat Ianuarie 9, 2010 Partajează Postat Ianuarie 9, 2010 Daca as vrea sa-mi maresc puterea de emisie la o radiocomanda(49mhz) pentru un navomodel ce amplificator de radio fergventa imi sugerati sa folosesc??? poate fi folosit unul pt banda de fm 87,50-108??,si daca da ce ar trebui sa modific la el si..etcRadiocomanda pe care o folosesc bate maxim 100m si as vrea sa o pot folosi pana in max 300 de metriTin sa mentionez ca toata electronica de pe navomodel este de pe o masinuta radiocomandata(chinezarie) Cu stimaClaudiu Link spre comentariu
gica70 Postat Ianuarie 9, 2010 Partajează Postat Ianuarie 9, 2010 Daca as vrea sa-mi maresc puterea de emisie la o radiocomanda(49mhz) pentru un navomodel ce amplificator de radio fergventa imi sugerati sa folosesc??? poate fi folosit unul pt banda de fm 87,50-108??,si daca da ce ar trebui sa modific la el si..etcRadiocomanda pe care o folosesc bate maxim 100m si as vrea sa o pot folosi pana in max 300 de metriTin sa mentionez ca toata electronica de pe navomodel este de pe o masinuta radiocomandata(chinezarie) Cu stimaClaudiuIn principiu se pot adauga (cel mai usor) niste trimeri (condensatoare semivariabile) de ex. 10-40 pF in paralel pe fiecare bobina din circuitul acordat. Este greu fara aparatura si experienta.. Link spre comentariu
Vizitator Danes Claudiu Postat Ianuarie 10, 2010 Partajează Postat Ianuarie 10, 2010 Mersi mult pentru sfat,am sa incerc poate ii dau de capat Link spre comentariu
Vizitator Danes Claudiu Postat Ianuarie 13, 2010 Partajează Postat Ianuarie 13, 2010 Pana la urma am schimbat tranzistorul original din radiocomanda(rf amp) care era un c945 cu un tranzistor de rf s9018 si distanta de emisie a crescut simtitor... aprox 500m in camp deschis..si sa nu uit am alimentat radiocomanda cu 12v.Claudiu Link spre comentariu
gica70 Postat Ianuarie 16, 2010 Partajează Postat Ianuarie 16, 2010 Pana la urma am schimbat tranzistorul original din radiocomanda(rf amp) care era un c945 cu un tranzistor de rf s9018 si distanta de emisie a crescut simtitor... aprox 500m in camp deschis..si sa nu uit am alimentat radiocomanda cu 12v.ClaudiuSuspect. Deci acum ai cu aprox. 200m mai mult decat ai nevoie, deci poti monta o rezistenta in emitorul finalului de cca 10 ohmi ca sa nu se distruga prin ambalare termica pt. ca l-ai alim. la 12V in loc de 9V; cel putin asa am inteles. Sper ca sfatul meu sa nu fie tardiv... Link spre comentariu
Vizitator Danes Claudiu Postat Ianuarie 17, 2010 Partajează Postat Ianuarie 17, 2010 Mersi de sfat,intradevar tranzistorul se incalzeste dar nu foarte tare(pot tine mana pe el fara sa ma arda)Cred ca voi pune in cele din urma o rezistenta in emitor pentru orice eventualitate.Claudiu Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum