Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Programator PIC USB


ovy_pas

Postări Recomandate

Vreau sa imi construiesc un programator PIC pe port USB ...cerinte:-sa poata programa pic'uri deja montate pe cablaj;-sa aiba o viteza accepatbila de transfer date;Astept scheme de la cei care au construit programatoare usb,..sfaturi si recomandari , laude si/sau critici la adresa programatoarelor...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 32
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • ovy_pas

    16

  • Rabulea Sergiu

    7

  • nooob64

    5

  • sofian

    1

Top autori în acest subiect

Sergiu pickit2 facut de tine este cam greu de facut pentru mine ...am unele intrebari 1.Sunt 2 mufe ICSP una stiu este petru programare pic...dar cealalta?2.EEprom trebuiesc programate sau nu?3.cum ai facut L1= 680mH?

Link spre comentariu
1.Sunt 2 mufe ICSP una stiu este petru programare pic...dar cealalta?

O mufa ii mufa de programare a pic-ului din programator (cea de sus), iar cea din dreapta este mufa prin care se programeaza efectiv alte pic-uri.

2.EEprom trebuiesc programate sau nu?

EEPROM-rile nici nu le-am mai pus, merge programatorul si fara ele.

3.cum ai facut L1= 680mH?

Din 2 bobine, una de 470uH alta de 150uH, bobinand-o pe cea de 150 peste cea de 470 (nu trebuie sa fie chiar fixa valoarea)

Link spre comentariu

As vrea sa fac varianta mai complexa dar sunt smd si nu le dau la bucata ori nu se gasesc...In plus ca din cate am inteles sunt o parte din componente care pot lipsi si nu am o imagine clara a schemei...cu ce poate functiona si cu ce nu. Mie imi trebuie partea de programare PIC fara analizatoare etc.. Se poate face si fara componente smd dar nu stiu echivalente plus ca nu se stie daca va merge asa bine.

Link spre comentariu

Singurele componente pe care nu le-am pus (dar sun proiectate pe cablaj) sun memoriile EEPROM si push-butonul.Cablajul este facut dubla-fata. Ai toate specificatiile in link-ul pus de mine mai sus (sunt vreo 2 arhive acolo cu tot ce-ti trebuie)

e poate face si fara componente smd dar nu stiu echivalente plus ca nu se stie daca va merge asa bine.

Da se poate face si fara componente SMD, dar va iesi cablajul mai mare, ca si echivalente la tranzistoare si operational nu stiu (ma refer la MOS-fet, pentru ca bipolarii se pot inlocui cu BC546, BC556)
Link spre comentariu

1. Pentru varianta SMD cum trebuie alese echivalentele pentru FDC6420C ... ai ales BSH105 pt N si BSS83P pt P ...am gasit o lista pe net cu echivalente pentru pickit2 unde imi recomanda BS170 pt N si BS250 pt P ... daca nu gasesc componentele care sunt in schema se pot inlocui cu cele din lista?2. Am vazut in lista MCP6402, 24LC512, Q1P-Mosfet pot fi montate mai tarziu... (referitor la ce spuneai ca nu ai montate eepromurile adica 24LC512) ...programataorul poate programa si fara acestea?3. Prin ce metoda ai realizat cablajul SMD?

Link spre comentariu

Deci , in primul rind trebuie sa stii cum sa faci un cablaj dublu placat daca vrei sa te apuci de o schema citusi de completa ... este un subiect de 77 pagini cu solutii pentru creearea circuitelor http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=14&t=97

Componentele smd se gasesc la magazine online ...nu pot sa postez nume ,dar iti dau un PM daca vrei.Pentru clona mea am cumparat toate componentele de la un singur magazin si nu a trebuit sa am o cantitate minima .

Nu vreau sa intru in contradictoriu cu alti electronisti dar si memoriile alea sunt bune la ceva ... doar ca ai de scos 10 lei pt ele :d

 

Mai bine construiesti o clona citusi de completa , cine stie, iti cade in mina un PIC low voltage si tu ai PicKIT2 dar care nu suporta decit picuri la 5V si nu ai rezolvat nimic...oricum, piesele necesare fara pic18F2550 ajung la un minim de 15 lei si maxim de 30 lei (asta in caz ca nu comanzi doar strictul necesar ...picul ajunge la vreo 28 lei) asa a fost la mine ... deci cu un maxim de efort ajungi sa ai o clona PicKIT2 100% functionala cu un maxim de ~60-70 lei :limb:

Scheme ai de unde alege (pe forum sunt vreo 3), la mine singurele componente inlocuite au fost :FDC6420C cu IRF7309PBF ;IRLML6402 cu TSM2301CX sau BSS83P , in rest toate piesele au ramas originale.

Nu te supara , dar fii mai atent ce zice omu , domnul Rabulea Sergiu a specificat ca programatorul functioneaza fara acele memorii.

Link spre comentariu

Ms pt sfaturi noobStiu ca sunt multe metode de realizare a unui cablaj... eu doar l-am intrebat prin ce metoda l-a realizat fiindca am vazut pozele si voiam sa stiu.''Componentele smd se gasesc la magazine online ...nu pot sa postez nume ,dar iti dau un PM daca vrei '' Trimite-mi te rog numele pe PM...Daca gasesc toate componentele voi face pickit complet voi pune toate piesele numai sa le gasesc ele nu sunt greu de montat odata ce cablajul este proiectat si pentru ele ...

Link spre comentariu

Stiu ca sunt multe metode de realizare a unui cablaj... eu doar l-am intrebat prin ce metoda l-a realizat fiindca am vazut pozele si voiam sa stiu.

Am postat un film pe Youtube cum fac eu cablajele, trage un ochi acolo

referitor la ce spuneai ca nu ai montate eepromurile adica 24LC512) ...programataorul poate programa si fara acestea?

Da poate programa si fara acestea. Ele sunt puse acolo in cazul folosirii functiei "Programer to go". Cu aceasta functie programatorul incarca hex-ul in acele memorii si poti programa picuri in serie fara ca programatorul sa fie conectat la calculator, prin simpla apasare a push-butonului. Eu nu am pus acele memorii pentru ca nu o sa folosesc programatorul decat cu calculatorul si nu cred ca o sa ajung sa programez multe picuri cu acelasi program (deh si eu sunt inca incepator).
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări