zal Postat Ianuarie 11, 2010 Partajează Postat Ianuarie 11, 2010 Vrei s? spui pu?ometrele de la egalizator. N-avea grij? c? sunetul e corect, nu e alterat cum se poart? zilele astea, cu bas manelistic. Link spre comentariu
kog Postat Ianuarie 13, 2010 Partajează Postat Ianuarie 13, 2010 partea de amplificare e alimentata cu tensiune simetrica, e vorba despre un stk, dar circuitul de egalizare e alimentat cu 12 v asimetricpoti sa-mi spui exact datele despre alimentare? Cati volti? Am un akai am 201 si e traful ars Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 13, 2010 Partajează Postat Ianuarie 13, 2010 Caut? dac? trafo are în el siguran?a termic? ?i o ?untezi. Link spre comentariu
kog Postat Ianuarie 13, 2010 Partajează Postat Ianuarie 13, 2010 am auzit si eu legenda sigurantei termice, dar unde o gasesc? Traful e inchis sanatos. Dj_Dog a zis ca nu il poate rebobina Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 13, 2010 Partajează Postat Ianuarie 13, 2010 Dac? pe traf e o emblem? Orion, sau e realizat chiar de Akai, cu carcas? de carton, trebuie s? dezlipe?ti ecranul de Cu, sau s?-l tai ca s? ajungi la conexiuni. Dac? carcasa e de plastic, caut? pe terminale, sîrmele argintii sînt ale siguran?ei, cele de CuEm ale primarului. Link spre comentariu
pavel86 Postat Ianuarie 13, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 13, 2010 tensiunea de alimentare de +-40vcc Link spre comentariu
kog Postat Ianuarie 13, 2010 Partajează Postat Ianuarie 13, 2010 m-am ocupat de transformator, si nu am rezolvat nimic. M-am chinuit sa ii desfac carcasa de metal, apoi am dat jos un rand de platbanda de tola ca sa pot desface ecranul de Cu (traful e akai) doar ca sa ocnstat ca infasurarea primarului se afla SUB cea a secundarului facand imposibila verificarea sigurantei daca ea exista, desi din exterior parca se vede ceva. Transformatorul e IRECUPERABIL, a fost facut sa poti arunca o bomba nucleara pe el si sa nu aiba nimic. Nu pot sa cred cum s-a ars un traf asa robust. Pana la urma o sa comand unul si gata. Link spre comentariu
Jimmy Postat Ianuarie 16, 2010 Partajează Postat Ianuarie 16, 2010 pune cateva poze la rezolutie mai mare cu traful desfacut, sa vedem mai bine despre ce e vorba, poate nu e compromis. Link spre comentariu
kog Postat Ianuarie 16, 2010 Partajează Postat Ianuarie 16, 2010 nu il mai desfac, nu are rost sa ma mai enervez. Nu am cum sa ajung la circuitul primar fara sa-l distrug, nu inteleg de ce e secundarul peste dar asta e. Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 16, 2010 Partajează Postat Ianuarie 16, 2010 Dac? era ars primarul se vedea sîrma înegrit?, mirosea a ars ?i se f?rîma izola?ia de pe ea, eu tot cred c? nu ai dib?cit terminalele siguran?ei termice. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 17, 2010 Partajează Postat Ianuarie 17, 2010 nu il mai desfac, nu are rost sa ma mai enervez. Nu am cum sa ajung la circuitul primar fara sa-l distrug, nu inteleg de ce e secundarul peste dar asta e.Cate fire pleaca din primar?Daca sunt 3-4 fire si nu are mediana de 110V, masoara intre ele si vezi unde gasesti o rezistenta de aprox 8-12 ohmi,acolo e 220V! Alimenteaza cu 220 acolo si vezi daca miroase,fumega,etc... :dans:Daca sunt numai 2 fire atunci siguranta termica e inauntru si trebuie desfacut! Link spre comentariu
Miki Spaga Postat Ianuarie 18, 2010 Partajează Postat Ianuarie 18, 2010 dau si eu un raspuns..pt ca tocmai ce am suntat sa zic asa rezistenta aia termica....dupa ce mi s-a ars si mie la un amp...si am dus-o la cineva de are vreo 20 de ani vechime in domeniu....revenimrezistenta aia termica deobicei este pusa langa partea de sus a trafului..sa zic asa...si se face accesul la ea prin inlaturarea unor capacele de plastic in cazul meu(gen capac de pix)......si acolo se gaseste rezistenta termica...cel putin la mine..acuma omu mi-a dat de inteles..ca la cate a reparat etc....deobicei acolo este....in majoritatea amp-urilor...tocmai pt facilitarea unui acces mai usor...si pt verificare si inlocuire etc....sper sa fi fost de ajutor.....p.s. am lasat si eu un thread cu niste filtre audio..cum sa le fac..la sectiunea diy.....daca ma poate ajuta cinevams! Link spre comentariu
kog Postat Ianuarie 19, 2010 Partajează Postat Ianuarie 19, 2010 eu l-am abandonat. Daca are siguranta, e pusa cam degeaba. Cam asa e facut: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum