Seppy Postat Aprilie 10, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 10, 2010 la iesire comand un optocuplor, necesita numai activarea iesirii la +5V Link spre comentariu
puiu Postat Aprilie 10, 2010 Partajează Postat Aprilie 10, 2010 1. Nu conteaza ce ai la iesire. Faptul ca ai un optocuplor rezolva problema legata de PIC si este fosrte bine ca l-ai separat galvanic de montajul tau.2. Nu mi-ai raspuns la forma de semnal care o vrei la cele trei iesiri. Eu am inteles ca vrei la 15 min, 30 min. si respectiv la 45 min. sa iti apara un semnal pe una din cele trei iesiri, de exemplu la 15 min. pe RC0, la 30 min. pe RC1 iar la 45 min pe RC2. De asemenea pe RC0 sa fie un impuls de 1 secinda, pe RC1 sa fie doua impulsuri de 1 secunda, separate de un interval de o secunda si pe RC2 sa fie trei semnale de 1 secunda separate de intervale de o secunda. 3. Prima intrebare care o pun este de ce folosesti trei iesiri cand se poate folasi una? (pe care ies semnalele respective)4. Vrei alti timpi? (oricum pentru soft trebuie o variabila interna care sa-i spuna ca a fost trasmis semnalul sau este in curs) Link spre comentariu
Seppy Postat Aprilie 10, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 10, 2010 Deci sa spunem ca pe RC0 o sa am un impuls la fiecare minut la RC1 un impuls la si un sfert, 2 impulsuri la jumatate , 3 impulsuri la fara un sfert si patru impulsuri la ora fixa urmate de impulsurile de ora de pe RC2. De Ex la ora 4 sau 16 o sa am mai intai patru impulsuri pe RC1 urmate de patru impulsuri pe RC2 De aceea am spus ca am nevoie de trei canale , fiecare comanda un alt mecanism Link spre comentariu
puiu Postat Aprilie 10, 2010 Partajează Postat Aprilie 10, 2010 1. Te rog sa clarifici daca doresti ca pe RC2 sa fie numarul de impulsuri dupa cele 4 impulsuri de pe RC1, deoarece trebuie sa stim la ce timp trebuie sa vina impulsurile pe RC2, deoarece la 0 noaptea vei avea 4 impulsuri pe RC1 si nici unul pe RC2? sau vei avea 12 impulsuri pe RC2, desi ora 12 nu exista in sistemul AM/PM.2. Deci pe RC0 doresti un impuls la fiecare minut? Cat sa stea in unu logic?3. Trebuie sa clarifici forma semnalelor care iti trebuie, mai ales ca durata. Acum este momentul, nu dupa ce s-a facut softul. Link spre comentariu
Seppy Postat Aprilie 10, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 10, 2010 1 da ,pe RC2 vin impulsurile dupa cele 4 de pe RC1,pauza intre toate impulsurile sa fie cam 2 secunde(inclusiv acelea dintre cele 4 de pe RC1 si cele ce urmeaza pe RC2) Da , la 12 si la ora 24(00) sa am 12 impulsuri pe RC22 durata impulsului tot o secunda , ca sa reactioneze mecanica3 toate semnalele au durata de 1 secunda ,cu 2 secunde pauza intre ele Ma scuzati ,v-am ocupat mult timp azi Link spre comentariu
puiu Postat Aprilie 10, 2010 Partajează Postat Aprilie 10, 2010 1. Si semnalul pe RC0? Tot de o secunda? Link spre comentariu
Seppy Postat Aprilie 10, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 10, 2010 da si pe RC0 tot 1 secunda durata Link spre comentariu
puiu Postat Aprilie 10, 2010 Partajează Postat Aprilie 10, 2010 1. Deci eu iti propun sa introduci o rutina de verificare a conditiilor tale in soft la rindul 612. Mentionez ca eu lucru MPLAM 8.46 si ma refer programul scris in ASM Link spre comentariu
Seppy Postat Aprilie 10, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 10, 2010 eu nu stiu sa fac programe pentru microcontrolere,la varsta mea mai greu ca invatatul Link spre comentariu
puiu Postat Aprilie 10, 2010 Partajează Postat Aprilie 10, 2010 1. Nu cred ca esti mai de demult ca mine. Eu sunt din '55.2. Din pacate nu am componentele hard pentru ca sa fac o verificare la cea ce modific. Pot face numai pe simulator, dar inca nu l-am testat cum merge la aceasta versiune.3. Credeam ca daca iti dau niste idei ai putea tu sa faci toate modificarile mai ales ca ai facut acest proiect. Link spre comentariu
Seppy Postat Aprilie 10, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 10, 2010 1 intreadevar aveti dreptate eu din '652 inca nu am ajuns la acest nivel mai am muult de invatat3 proiectul asta l-am facut ca era dat programul acolo,nu am o contributie majora ,inafara de PCB proiectat si facut Link spre comentariu
Seppy Postat Aprilie 10, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 10, 2010 nu pot nici eu sa trimit ,dar am activat ceva acolo sper sa mearga acum Link spre comentariu
puiu Postat Aprilie 11, 2010 Partajează Postat Aprilie 11, 2010 1. Nu a mers sa te contactez pe e-mail. Incearca acum sa ma contactezi deoarece si eu am facut o modificare. Link spre comentariu
puiu Postat Aprilie 11, 2010 Partajează Postat Aprilie 11, 2010 1. Rog un moderator sa verifice de ce nu pot sa contatez pe nimeni prin e-mail si nici nu pot sa fiu contactat. Din pacate nu stiu de cand este problema. Link spre comentariu
Seppy Postat Mai 30, 2010 Autor Partajează Postat Mai 30, 2010 Dupa multa munca am ajuns sa finalizez lucrarea.Vreau sa multumesc la toti cei care m-au ajutat cu idei ,in special D-lui Puiu pentru ajutorul acordat http://i49.tinypic.com/52gkg6.jpg ceasul, http://i49.tinypic.com/35ba0qc.jpg mecanism batai clopot , http://i47.tinypic.com/5uin9v.jpg mecanismul de avans al aratatoarelor si http://i50.tinypic.com/2cggglt.jpg vedere cu mecanismele noi si fostul ceas mecanic inlocuit Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum