Seppy Postat Martie 14, 2010 Autor Partajează Postat Martie 14, 2010 Am terminat ieri montajul de pe situl aratat anterior ,am proramat PIC-ul cu Hex-ul dat acolo si functioneaza. Acum ar mai ramane de scris programul care mai trebuiesa realizeze si restul de functii As putea posta si poze dar NU stiu cumse face treaba asta . Duminica placuta la toti Link spre comentariu
Seppy Postat Martie 15, 2010 Autor Partajează Postat Martie 15, 2010 http://it.tinypic.com/r/110b24g/5 http://it.tinypic.com/r/10pqdll/5 am reusit sa pun pozele de la reductor si de la ceasul terminat abia sambata (scuzati calitatea ,sunt facute cu telefonul) o seara placuta Link spre comentariu
Seppy Postat Martie 20, 2010 Autor Partajează Postat Martie 20, 2010 Dupa o saptamana de functionare vad ca se comporta bine .Ma poate ajuta cineva cineva ( contra cost) sa realizez si restul functiilor ? Link spre comentariu
puiu Postat Martie 21, 2010 Partajează Postat Martie 21, 2010 1. Ai programul sursa?2. Daca da, in ce limbaj il ai: in C sau ASM? Link spre comentariu
Seppy Postat Martie 21, 2010 Autor Partajează Postat Martie 21, 2010 Pe site-ul http://pagesperso-orange.fr/fabrice.sincere/cm_electronique/projet-pic/RTC/RTC_I2C.htmeste si schema electrica cat si ASM si HEX-ul.Fata de schema prezentata acolo am mai pus iesirile (3 canale pe optocuplor care au Led-ul prin rezistor de 470 ohmi la masa) pe pinii 11,12,13 a microcontrolerului,rezistente pe care nu le-am plantat inca pe placa neavand programul complet pentru PIC O seara placuta Link spre comentariu
Seppy Postat Martie 31, 2010 Autor Partajează Postat Martie 31, 2010 Dupa ce l-am lasat sa functioneze o saptamana ,in care s-a comportat bine ,am decuplat alimentarea montajului.Dupa cateva zile l-am alimentat din nou si am constatat ca ceasul prezinta deviere mare ,lucru care dupa mine nu ar fi trebuit sa se intample.Prima data am masurat tensiunea pe bateria cu Li (am masurat 2,9 V) fiindca aceasta era din "recuperari",cred ca s-ar incadra inca in plaja de functionare ???? Alimentat cu 5V montajul merge normal si in continuare .Ce ar putea cauza anomalia descrisa multumesc Link spre comentariu
puiu Postat Martie 31, 2010 Partajează Postat Martie 31, 2010 1. Ce tip de procesor ai? Vezi daca are litera L in denumire. De obicei procesoarele fara L merg de regula de 4,2 V la 5,5 V si numai cele cu notatia L merg de de la 2,4V. Link spre comentariu
Seppy Postat Aprilie 1, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 1, 2010 Procesorul nu are L in denumire ,dar el nu este alimentat din bateria cu Li ,numai DS 1307 are backup cu bateria cu Li. Parerea mea este ca numai de acolo poate fi problema? Link spre comentariu
puiu Postat Aprilie 1, 2010 Partajează Postat Aprilie 1, 2010 1. Corect, am uitat ca ai facut o schema clasica cu integrat specializat cu ceas.Va trebui sa vezi daca bateria este de vina si anume sa vezi daca in sarcina isi mentine tensiunea, deoarece tensiunea ta in gol este deja sub valoarea bateriei Un=3V. Primul lucru ar trebui sa pui o baterie noua si apoi sa refaci testul. Link spre comentariu
Seppy Postat Aprilie 2, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 2, 2010 Dupa sarbatori o sa schimb bateria cu Li ,sper sa fie bine Sarbatori fericite ! Link spre comentariu
puiu Postat Aprilie 2, 2010 Partajează Postat Aprilie 2, 2010 1. Multimesc, asemenea!!! Link spre comentariu
Seppy Postat Aprilie 10, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 10, 2010 Am schimbat marti bateria cu alta noua si acum ceasul merge normal si cu alimentarea de backup.Ma puteti ajuta pentru restul functiilor?? Link spre comentariu
puiu Postat Aprilie 10, 2010 Partajează Postat Aprilie 10, 2010 1. Nu ne spui unde vrei sa obti cele trei semnale, afara ca spui ca pe pini 10,11,12 nu ne spui ce fel de capsula folosesti ca sa putem identifica porturile utilizate.2. Dupa ce opti informatia de la ceas, trebuie sa vezi daca minutele sunt cele care trebuie. Intrucat citirea ceasului se face din secunda in secunda, ori pui conditia ca aceasta validare sa se faca numai la secunda zero sau pui o variabila care sa tina minte ca ai verificat acest lucru(se va pune pe unu cand sa facut aceasta verificare si se pune pe zero cand minutele nu sunt cele pentru care trebuie facute validarea) Link spre comentariu
Seppy Postat Aprilie 10, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 10, 2010 1. Procesorul este in capsula DIP28 si corespund RC0,RC1si RC2 2.validarea iesirii se face la secunda zero, sa nu mai complicam mai mult.durata impulsului ar trebui cam o secunda ( timp in care reactioneaza mecanica),iar pauza intre doua impulsuri (acolo unde e cazul ) sa fie cam 2 secunde Link spre comentariu
puiu Postat Aprilie 10, 2010 Partajează Postat Aprilie 10, 2010 2. Nu este pentru complicare ci este pentru functionare corecta. Raspunsul dau este mai lung decat intrarea de aceea este posibil ca pentru acelasi lucru sa capezi mai multe comenzi. Deci de aceea trebuie sa pui conditia suplimentara pentru secunda sau sa tii minte intr-o variabila. Deci tu vrei sa mergi ca la secunda zero sa se faca testele respective, deci trebuie sa le bagi in rutina de rezolvare a intreruperii la secunda zero sau sa bagi softul tau in rutina generala care verifica conditiile initiale si apoi sa generezi semnalul respectiv. Trebuie sa te hotarasti asupra formei semnalui la iesire, in deosebi ca timp, deoarece ai doua intreruperi legate de timp si anume una la o secunda si una la la 104,8576ms data de T1. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum