bansaraba Postat Septembrie 10, 2010 Partajează Postat Septembrie 10, 2010 Singurele probleme pe care le pune scanarea sunt timpul necesar si formatul cartii. De exemplu, cartile lui Aisberg sunt de format mare, ceea ce presupune ca ar trebui sa le scanez pagina cu pagina. Mi-ar fi mult mai usor sa le fotografiez, doar ca si acest lucru cere ceva timp.Iata mai jos cartea, intr-o arhiva in doua volume. Atentie la erata. Link spre comentariu
petreelectronic Postat Mai 30, 2011 Partajează Postat Mai 30, 2011 Eu detin in intretinere un sistem de radioficare in com. Cosereni jud. Ialomita. Treaba merge din ce in ce mai prost mai ales dupa ce electrica a facut un RK la retelele din toata comuna si m-a lasat fara vre-o 200 abonati. Problema fundamentala este insa faptul ca nu gasesc difuzoare. Daca stie cineva de unde as putea procura mai ieftine (chiar chinezesti) va rog sa postati aici. Sa nu ma trimiteti la e-piese deoarece pretul de 75 lei/buc. este unul exorbitant.Multumesc. Link spre comentariu
cristi_ozana Postat Mai 30, 2011 Partajează Postat Mai 30, 2011 Eu detin in intretinere un sistem de radioficare in com. Cosereni jud. Ialomita. Treaba merge din ce in ce mai prost mai ales dupa ce electrica a facut un RK la retelele din toata comuna si m-a lasat fara vre-o 200 abonati. Problema fundamentala este insa faptul ca nu gasesc difuzoare. Daca stie cineva de unde as putea procura mai ieftine (chiar chinezesti) va rog sa postati aici. Sa nu ma trimiteti la e-piese deoarece pretul de 75 lei/buc. este unul exorbitant.Multumesc.CRED CA LA SERVICIU MAI GASESC 10-15 DIFUZOARE DE RADIOFICARE ELECTRONICA INDUSTRIALA FABRICATE IN ANUL 1990 NOI AMBALATE IN CUTIILE ORIGINALE. Link spre comentariu
dan cod Postat Mai 30, 2011 Partajează Postat Mai 30, 2011 Eu detin in intretinere un sistem de radioficare in com. Cosereni jud. Ialomita. Treaba merge din ce in ce mai prost mai ales dupa ce electrica a facut un RK la retelele din toata comuna si m-a lasat fara vre-o 200 abonati. Problema fundamentala este insa faptul ca nu gasesc difuzoare. Daca stie cineva de unde as putea procura mai ieftine (chiar chinezesti) va rog sa postati aici. Sa nu ma trimiteti la e-piese deoarece pretul de 75 lei/buc. este unul exorbitant.Multumesc.V-am trimis un pm sper sa va ajute. Link spre comentariu
Dj_Dog Postat Mai 31, 2011 Partajează Postat Mai 31, 2011 Eu detin in intretinere un sistem de radioficare in com. Cosereni jud. Ialomita. Treaba merge din ce in ce mai prost mai ales dupa ce electrica a facut un RK la retelele din toata comuna si m-a lasat fara vre-o 200 abonati. Problema fundamentala este insa faptul ca nu gasesc difuzoare. Daca stie cineva de unde as putea procura mai ieftine (chiar chinezesti) va rog sa postati aici. Sa nu ma trimiteti la e-piese deoarece pretul de 75 lei/buc. este unul exorbitant.Multumesc.V-am trimis un pm sper sa va ajute.imi aduc aminte de cand eram copil, bunicii mei aveau un difuzor de radioficare din ala in carcasa neagra cu fatza alb-galbuie la care ascultam la el deobicei seara cu buniciiintr-o zi bunicu a vrut sa faca un upgrade la instalatia audio si a legat pe direct o boxa de pick-up Suprafon (d-ala tip valiza) cu un difuzor de 3-4W la 4 ohmi, urla difuzorul de mama focului si "manca" din semnalul vecinilor abonati motiv pt care bunicu s-a ales si cu o amenda (nu mai stiu cati bani a dat) Link spre comentariu
petreelectronic Postat Mai 31, 2011 Partajează Postat Mai 31, 2011 Aceasta situatie se datora faptului ca cei care raspundeau de instalatie nu-si faceau treaba. Fiecare abonat trebuie sa aiba pe stalp un limitator care consta intr-o rezistenta de aprox 510 ohmi/0,5w bineinteles aceasta fiind protejata impotriva intemperiilor.In acest fel abonatul poate face chiar un scurt in locuinta lui fara a deranja pe ceilalti.Exact difuzoarele mentionate mai sus mi-ar trebui (cutie neagra cu fata crem facute de electronica).Acestea au 500 ohmi in primarul transformatorului si functioneaza optim la o tensiune a liniei de 30v.Ce se gaseste acum in comert nu-mi sunt de nici un ajutor, acestea sunt pentru linii de 110v si se folosesc in diverse institutii plantate prin tavane, pereti, unde nu are nimeni acces pentru a-l "pisca". Link spre comentariu
NICA Postat Iunie 1, 2011 Partajează Postat Iunie 1, 2011 Eu detin in intretinere un sistem de radioficare in com. Cosereni jud. Ialomita. Treaba merge din ce in ce mai prost mai ales dupa ce electrica a facut un RK la retelele din toata comuna si m-a lasat fara vre-o 200 abonati. Problema fundamentala este insa faptul ca nu gasesc difuzoare. Daca stie cineva de unde as putea procura mai ieftine (chiar chinezesti) va rog sa postati aici. Sa nu ma trimiteti la e-piese deoarece pretul de 75 lei/buc. este unul exorbitant.Multumesc.foarte interesant,nu credeam ca azi cand un amarat de radio costa 15 lei mai are cineva retea de radioficare.spuneti-ne si noua ce difuzati la retea,nr.de abonati,taxa lunara ?,aceasta retea are nevoie de autorizatie? suntem curiosi de tot ce presupune aceasta activitate.succes pe mai departe. Link spre comentariu
petreelectronic Postat Iunie 1, 2011 Partajează Postat Iunie 1, 2011 Un radio de 15 lei este o porcarie chinezeasca, care s-ar putea sa nu mearga 15 zile. In principal cei batrani de la tara inteleg mai mult de la radio decat la un tv. Mai am doar vre-o 100 abonati in mare majoritate batrani, dar deoarece nu gasesc difuzoare nu pot sa atrag noi clienti. Toti cei care platesc abonament radio catre radiodifuziunea Romana ar trebui sa devina abonati deoarece in momentul acesta platesc obligatoriu fara ca macar sa aiba radio in casa.Daca ar deveni abonatii mei nu ar mai plati pe factura de curent, ci ar plati aceiasi bani catre mine (asa spune legea) dar macar ar avea un difuzor pe care ar putea sa il tina undeva afara, in bucatarie etc. Sa stiti ca un buletin de stiri de 10 minute la Romania Actualitati face cat o ora de uitat la tv fara sa te ingrozeasca cu diverse nenorociri si crime.Sistemul a fost salvat de la desfiintare de catre mine in 1993 (atunci l-am avut in locatie de gestiune de la Romtelecom) iar acum este proprietatea primariei si functioneaza in regim de autofinantare (autodistrugere). Link spre comentariu
mila Postat Iunie 1, 2011 Partajează Postat Iunie 1, 2011 Felicitari ca reusiti sa mentineti in viata sistemul de radioficare.Pe langa retransmisia programelor radio aveti si emisiunea locala?Da Radio Romania Actualitati e un program pe cinste, eu ascult in fiecare dimineata programul lor intre 7 si 7:50 dimineata in drum spre serviciu ....nu am nevoie de ZU sau Europa FM desi astia din urma nu sunt de lepadat! Link spre comentariu
petreelectronic Postat Iunie 1, 2011 Partajează Postat Iunie 1, 2011 Pana mai acum vreo trei ani aveam o ora pe seara de program local (cam pe la ora cand se linistea taranul) cu muzica populara si diverse informatii locale. In ultima perioada intervin doar cand sunt ceva anunturi din partea autoritatilor. Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 1, 2011 Partajează Postat Iunie 1, 2011 Pai nu e mai simplu de comandat la o firma specializata o cantitate suficienta de transformatoare in asa fel ca pretul pe bc sa nu fie ca la unicate,si restul se poate rezolva mult mai usor si ieftin cu resurse proprii?Sunt sigur ca o comanda de 100 bc ar iesi destul de bine fata de o comanda de 2 bc.Si aici am in vedere difuzoarele,carcasele si potentiometrele de volum,care la nevoie,daca cele bobinate de putere nu se gasesc sau sunt scumpe,pot fi inlocuite cu un comutator si variat volumul in 3-4 trepte...Cutiile se pot face din lemn,in regie proprie,difuzoare chinezesti de gasesc destul de bune si ieftine pt asa ceva,pt ca din cele originale ma indoiesc sa mai fie in cantitati asa mari ca cele pe care le solicitati,iar cu cate unul de ici colea,nu cred sa rezolvati mare lucru,si asta in cazul cand se mai gasesc.O chinezarie de aparat de radio,va garantez ca tine (mult)mai mult de 15 zile...dar atunci unde ar mai fi farmecul unei astfel de instalatii?Succes. Link spre comentariu
petreelectronic Postat Iunie 1, 2011 Partajează Postat Iunie 1, 2011 Chinezaria este in funtie de cum o nimeresti. Pentru unele numai pentru a face acordul pe post ai nevoie de ceva experienta, daca il dai pe mana unei babute care locuieste singura se minuneaza la el.Am gandit de mult varianta confectionarii de difuzoare in regie proprie, dar cred ca este identic cu a ma apuca sa-mi fac o bicicleta cumparand piesa cu piesa. Cred ca o sa iasa mai scump.Deja pe acest forum cred ca m-am lipit de vre-o 15 buc noi, astept ca respectivul sa le scoata de la munca unde nu mai sunt de folos. O alta sursa ar fi de pe la rusii ce-si au tarabe prin pietele noastre, au unele foarte bune dar nu stiu daca nu cumva si la ei situatia a devenit asemanatoare cu cea de la noi. Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 1, 2011 Partajează Postat Iunie 1, 2011 Ok,n-ai dat o limita de pret in care vrei sa te incadrezi...iar moca nu e nimic in ziua de azi,cat despre comparatie,nu mi se pare cea mai reusita...o bicicleta are cateva sute de repere,un difuzor de radioficare doar 4-5 repere,multe putand fi achizitionate la pret de nimic...banuiesc ca nu sunt cate 10-20 solicitari pe zi ca sa nu fie timp de ciocanit la difuzoare.Nu stiu la voi cum e piata,dar pe la noi sunt destule modele de pocnitori de aparate de radio,care folosite corect,isi fac treaba,numai ca solutia asta nu avantajeaza pe toata lumea...de curiozitate(daca nu e secret),cat e un abonament lunar pt un astfel de difuzor,si difuzorul il cumpara beneficiarul,sau e proprietatea detinatorului instalatiei? Link spre comentariu
petreelectronic Postat Iunie 1, 2011 Partajează Postat Iunie 1, 2011 Am spus mai sus ca abonamentul este egal cu cel pe care il plateste toata lumea pe factura de energie electrica (5 lei / luna). Aparatul este proprietatea clientului. La un asemenea abonament nu-mi pot permite sa le cumpar eu mai ales ca reteaua nu mai o am nici macar in locatie de gestiune. Poate daca eram proprietar alfel ar fi stat situatia.Referitor la pret va pot spune ca pe vremuri un astfel de aparat costa 10 lei ceausisti, in rest sa aproximeze fiecare cam cat ar putea sa valoreze acum. Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 1, 2011 Partajează Postat Iunie 1, 2011 In materie de preturi nu poti spune niciodata ca le-ai vazut pe toate...eu m-am minunat sa vad pe aici ca o minune de RIC costa mai mult decat o Gloria, Grundig sau orice alta marca/tip de radio...si intre noi fie vorba,nu exista termeni de comparatie...dar asta e. Am si eu un exemplar din cele pe care le cauti,il pot dona bucuros pt un batran,problema e cu trimisul,daca ai pe cineva prin zona care sa faca oficiile si sa-l preia,se rezolva. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum