Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Afisaj de tip "morisca"

Vizitator Popescu Marius

Postări Recomandate

Vizitator Popescu Marius

Salut,numele meu este Marius,sunt student la sectia de electronica la Facultatea de Automatica,Calculatoare si Electronica Craiova si este prima data cand postez.Am de facut un proiect la facultate,ceva de genu

dau textul din tastatura,cu ajutorul unei interfete in labview,comunic pe serial cu pic16f628a,iar el imi baleiaza 8 leduri.Am doua variante teoretic:

_prima: pe serial transmit doar sirul de caractere,iar pic-ul trebuie "invatat" sa interpreteze textul ca apoi sa comande ledurile,facandu-si calculele singur(numai ca varianta asta are programul muuult prea lung ca sa "incapa",altfel cu algoritmul ma descurc)

_a 2-a:pe serial transmit direct valorile porturilor,le mem intr-un vector,apoi atribui in momentul "t" valoarea coresp.

Mentionez ca picul il programez cu microC,nu am probleme cu asta.Problema mea este labview-ul,nu

ma pricep(dar invat repede),nu am lucrat cu el,daca ma puteti ajuta cu ceva .Sau orice alta idee este binevenita.Va multumesc anticipat!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 47
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Liviu M

16

• puiu

5

• sofian

1

• ghimpe--

1

Top autori în acest subiect

Din Front Panel -> Window -> Show Controls Palette -> All Controls -> I/O -> VISA Resource Name pui portul in Front Panel. Cu ajutorul astuia poti selecta la rularea programului portul pe care sa comunici cu PIC-ul. Din Block Diagram -> Window -> Show Function Palette -> All Functions -> Instrument I/O -> Serial foloseasti functiile de control al portului pentru comunicatia propriuzisa. Aici poti sa configurezi portul conform parametrilor cu care vrei sa comunici (VISA Configure Seriel Port) si sa folosesti VISA write sa scrii la port efectiv. Folosesti VISA I/O-ul din Panel ca sa comunici numele portului folosit. Daca vrei sa vezi starea comunicatiei, in Front Panel poti sa creezi un cluster cu un indicator boolean, unul long si unul string, pe carel conectezi in Block Diagram cu Error Out al VISA Configure Seriel Port; in felul asta o sa poti vedea daca ai erori de comunicatie si care ar fi alea.Ce am scris mai sus e valabil in LabView 7.1.1, da' nu cred sa difere prea mult in alte variante (e cam la fel si in 6.1)PS Daca activezi Show Context Help in Help, cand pui cursorul pe o resursa iti zice ce face resursa respectiva.

Link spre comentariu
Vizitator Popescu Marius

Poate sa ma fac de ras,nu sa-l fac.Problema sunt eu nu programul.Am vb azi cu profesorul si mi-a zis sa folosesc eeprom,sa continui cu ideea mea de a transmite pe serial textul asa cum e dat de la tastatura.

Link spre comentariu

Ar trebui sa te las sa te chinui :limb: (adica asa ar fi mai didactic).Vezi daca poti deschide atasamentul si daca te prinzi ce si cum (o sa ai nevoie de macar un mass compile).LE Se pare ca nu-s in stare sa adaug fisierul.Heeeelp!Nu-i placea extensia .vi, asa ca l-am zipuit.

Link spre comentariu
Vizitator Popescu Marius

O alta idee,sugerata de profesor sa folosesc epromul 27c256(plus 2 X 74373N).Dar nu stiu exact cum sa ma adresez bitilor de adresa si daca e corect cum am schitat schema,adica daca se poate sa accesez pe rand.daca nu ce alt uC ma sfatuiti sa folosesc sa accesez direct cei 16 biti?sau alt eprom?sunt cam in criza de timp....Va multumesc :cry:

Link spre comentariu
Vizitator Popescu Marius

Pai cateva cuvinte,max o propozitie,nu cred ca asta e problema.Am revenit la prima idee de e memora intr-un vector modul de baleiere al tuturor caracterelor posibile(in eeprom) si pe serial trimit direct textul.si din eprom imi extrag doar datele de la adresele corespunzatoare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări