Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

un pic de ajutor la repararea sursei unui monitor.

Postări Recomandate

am un monitor compaq p110 cu interior de sony GDM-500PS. a facut un scurt pe placa de alimentare arzand un optocuplor si unul din trasee. am inlocuit octocuplorul cu unul de aceleasi caracteristici si am refacut traseul cu sarma de cupru, dar nu se aprinde deloc monitorul nici ledul nu se aprinde. am masurat majoritatea componentelor fara nici un rezultat si nu mai stiu ce as putea sa ii fac. atasez 2 poze din diagrama circuitului de alimentare cu piesa arsa si 2 zone unde sa produs scurtul, intre traseul legat la pinul 4 al octocuplorului si pinul de plus al condensatorul polarizat de filtraj al redresarii tensiunii de 220 de la priza, si intre acelasi traseu si pinul de control al Switch-ului PWM top223y.va rog daca stie cineva ce ar putea sa mai fie defect nu ezitati sa scrieti. multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

cum ai controlat top223 ? si ia mai verifica piesele, ca nu esti prea atent cu astfel de scurturi.pana repari sursa pune o sarcina artificiala si un bec in serie pe 220

superficial nu mai exista nici o piesa defecta innegrita sau crapata. am masurat toti tranzistori, rezistentele, diodele chiar si la mosfet i-am masurat jonctiunea si nu e strapunsa sau in scurt.mi se pare ca e dus si top223y deoarece am masurat intre drena si sursa si nu conduce deloc curent in orice sens.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări