Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ajutor proiect incinta centrala

Vizitator kelu

Postări Recomandate

• Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mariobe

6

• Toader

3

• Jimmy

1

Top autori în acest subiect

pai daca pui doua becuri in serie nu se aprind mai slab?automat creste si puterea consumatade ex daca bagi doua difuri de 50w in serie vor suporta pana la 100 waticel putin teoretic

nu mai vad eu bine? ce creste consumata? ce suporta ce?ia sa-mi amintesc eu niste formule pe care le stiu de pe la 14 ani, cand faceam statii cu 2n3055...P=U^2/R, de unde rezulta ca puterea e invers proportionala cu rezistenta, adicatalea, cand rezistenta creste(cazul legaturii serie) puterea, respectiv rata conversiei de energie intr-un circuit scade... ca se transforma mai putina energie in lucru mecanic, caldura, castraveti...mai erau P(W)=U(1V) x I(1A) P=UI I(1A)=U(1V)/R(1?) I=U/Rconform celor de mai sus, adica formulelor, ca sa echilibrezi balanta atunci cand dublezi rezistenta(respectiv legi serie), poti dubla tensiunea ca sa obtii aceiasi rata de conversie a energiei in caldura, lucru mecanic, castraveti...cred ca exprimarea mea populara e pe aproape...
Link spre comentariu

nu te pot contrazice de loc ,luam doua baterii de 1.5 inseriate (3v) si le punem un beculet cu lupa de 2.8v,se aprinde ,nu? pai hai sa luam doua becuri si sa le inseriem ,se vor aprinde mai incet i-ti zic eu,pe mine nu ma intereseaza formulele alea

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări