Vizitator berti Postat Iulie 5, 2005 Partajează Postat Iulie 5, 2005 Dragi colegi... m-ati zapacit cu PIC-urile astea.Vreau sa experimentez si eu cu asa ceva. Asa ca pentru inceput am nevoie de cateva sfaturi. Primul proiect as vrea sa fie ceva simplu, sa zicem un joc de lumini programabil cu 8-12 leduri. 1. Ce fel de PIC stie face asa ceva, mi-ar placea daca ati putea sa-mi recomandati un PIC cat mai ieftin ( nu vreau sa pierd prea multi bani cu experientele :wink: ) care se si gaseste pe toate gardurile (magazine online ex. Vitacom, Telezimex, Audiotehnic, etc...).2. Un programator cat mai ieftin, am vazut ceva pe la adelaida, dar nu stiu pentru ce model de PIC sa fac comanda (astept sa-mi recomandati un model de pic)3. Ati putea sa vorbiti putin despre complexitatea circuitul electric (joc de lumini), alimentare, tranzistori la iesire, etc... 4. Cei care se pricep sa programeze pic-uri ar putea posta un exemplu de program care sa-mi aprinda consecutiv , sa zicem 3 leduri la interval de 1 sec. As vrea sa-mi dau seama de complexitatea programului. Sa vad daca m-as descruca cu softu... sau mai bine o las balta.Pentru inceput va multumesc, mai revin cu intrebari pe masura ce ma mai lamuresc cu PIC-urile astea. :oops: Link spre comentariu
bogdanm Postat Iulie 6, 2005 Partajează Postat Iulie 6, 2005 Welcome to our world :D1. Eu nu stiu care ar fi cel mai ieftin, dar recomand prin default PIC16F628. Are tot ce vrei pentru inceput. Dupa ce te plictisesti de inceput, poti sa treci la chestii mai complexe nitel (sau cel putin asa zice lumea), gen comunicatie pe UART, conversii A/D samd. Le are si pe astea.2. Din nou, nu stiu preturi, dar aici exista un subiect maricel (sau chiar mai multe) despre programatoare de PIC. S-ar putea sa iesi mai ieftin daca faci tu unul, ai mari sanse sa ai majoritatea pieselor deja la indemana.3. Daca aprinzi numai un LED la un moment dat poti sa le conectezi direct printr-o rezistenta la port. Daca vrei mai multe, nu trebuie decat sa le comanzi printr-un tranzistor. Desigur, poti imagina tot felul de combinatii, ca sa nu pui un tranzistor chiar la fiecare LED. 4. Sorry, no time now :( Da poate gasesti cate ceva pe Google, cautand fraze gen "pic light chaser", "pic led game" si alte ciudatenii asemanatoare.Bafta ;) Link spre comentariu
Pasare Dan Postat Iulie 6, 2005 Partajează Postat Iulie 6, 2005 Cele mai ieftine pe care le cunosc eu sunt: PIC16F628A (varianta mai noua decat 16F628) DIP18 si PIC16F876A capsula DIP28 - Pentru jocuri de lumini cu led-uri- daca nu ai de gand sa folosesti registrii seriali iesire si vrei sa pui mai multe led-uri - iti recomand PIC16F876A (daca pui mai mult de 13 led-uri pe care vrei sa le comanzi separat)Programator - incearca la Adelaida -www.adelaida.ro - au un super bun programator PIC02 (parca) cu care o sa poti programa o multime de uC-uri din familia PIC. Pret ~500 mi lei vechi. Link spre comentariu
bobtech Postat Iulie 7, 2005 Partajează Postat Iulie 7, 2005 pe site-ul meu http://www.bobtech.ro , gasesti un modul de dezvoltare pt PIC-uri cu 18 pini, cu care poti cotrola 13 LED-uri, asta ca sa dezvolti softul si sa-ti faci o idee despre cum trebuie sa arate un sistem cu pic-uri. exista chiar si un exemplu de program care aprinde pe rand toate LED-urile cu pauza de 500ms. bafta ! Link spre comentariu
Vizitator berti Postat Iulie 7, 2005 Partajează Postat Iulie 7, 2005 Fratilor va multumesc pentru raspunsuri... se pare ca Bobtech mi-a nimerit punctul sensibil :wink:.Radule, bine ai venit printre noi, iti admir munca de multa vreme. Felicitari !E exact ce are nevoie un incepator... sper ca mai ai 1 bucata la vanzare si pentru mine! As vrea sa stiu un pret, daca poti, te rog contacteaza-ma sa stabilim posibilitatile de plata/livrare :wink: Se pare ca limbajul nu-i prea complicat... deci cu hardware-ul lui Radu cred ca voi face treaba buna.Orice alte pareri sunt binevenite in continuare... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum