Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum realizez o panglica cu circuite sau de unde pot cumpara

Faker

Postări Recomandate

Am primit un DVD retractabil Pioneer AVH 6400. Aparatul este perfect atat doar ca panglica dintre comenzi si carcasa nu mai exista. Este o panglica cu 16 circuite cam de vreo 5-6 cm. Mufa in care intra panglica e mica, cam 1cm iar circuitele is atat de subtiri incat a trebuit sa le numar cu lupa. Nici vorba sa se poata cositori fire, la asta m-am gandit prima oara.Cum as putea rezolva aceasta problema, sau de unde as putea cumpara?O sa pun si ceva poze mai incolo cu soclu unde ar trebui sa intre acea panglica.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Faker

5

• iulicuta2000

3

• ionut20

2

• ari_panterra

2

Top autori în acest subiect

ai 16 pini in acea mufa din cate vad eu din poza. Daca nu gasesti panglica (am cautat si eu pe net si nu am gasit) singura varianta este sa iti faci singur legaturile cu un letcon cu varf subtire, si o bucata dintr-un cablu de date pentru hard disk de computer(ATA 133) varianta cu multe fire si subtiri ... ceva de genul asta

Link spre comentariu

M-as mira sa poata sa faca cineva asa ceva. Pinii aia din mufa is extrem de subtiri si aproape lipiti unu de celalalt. Varianta cu cositoritul pica din start, cred ca va trebui altceva facut.

Link spre comentariu

Se pot lipii fire pe acei pini, trebuie doar un letcon cu varf subtire si multa rabdare. Mai usor este sa dai jos mufa si sa lipesti firele direct pe trasee, acolo unde este spatiu mai mult.O varianta mai simpla ar fi sa gasesti o panglica la cineva care repara astfel de aparate. Posteaza un anunt si la Bazar, poate ai noroc.

Link spre comentariu

am lipit asa ceva si iti spun sigur ca se poate.Trebuie data jos mufa exact cum a zis si ghimpe, iti trebuie un letcon cu varf subtire si putere mica ... spre exemplu 30W, iti trebuie o bucata de panglica, o lama subtire, o penseta pentru electronice, lumina, mana stabila si multa rabdare :)

Link spre comentariu

subscriu si eu ca se poate face o improvizatie cu firecele din panglica de hard nu tin asa mult la "frecus" ,poti folosi lita subtire,sau fire foarte subtiri flexibile(din cablajul monitoarelor de laptop)daca nu te joci prea mult cu fara playerului o sa tina destul :da

Link spre comentariu

cel mai bine e sa cauti prin dvd playere sau prin cd rom ca sunt pamblici care rezista la indoiri repetate, si daca poti sa folosesti si mufa ca daca lipesti acolo la indoiri repetate se rup firele

Link spre comentariu

Domnilor acea panglica este fixa, nu se misca niciodata. Nu este panglica de la monitorul ce iasa afara, panglica aia e altfel facuta sa reziste la multe dute-vino ale displayului. Fata aparatului se prinde cu niste urechiuse de masca carcasei si face contact prin niste lamele de cupru, cam ca la orice player cu fata detasabila. Se poate scoate cand vrei, nu e asta problema, are si buton Release.Panglica face legatura dintre rama si placa cu circuite din carcasa de metal al aparatului. Ramane un mister cum acea panglica nu mai exista, chiar daca s-ar fi rupt totusi ar fi trebuit sa fie acolo, chiar si rupta.

Link spre comentariu

Deci nu se poate. M-am trezit de dimineata si am zis sa incerc sa lipesc cele fire. Dintr-un laptop defect am scos niste fire extrem de subtiri care se aflau in spatele monitorului si erau bagate intr-un prezervativ facut din tabla subtire de Cu. Am o statie de lipit Weller de 50w iar varful l-am polizat aproape ca un ac. Prima data am cositorit capetele celor fire dupa care am trecut la lipirea lor in partea din spate a mufei. Am o lupa mare dintr-un ansamblu xenon care mareste mult si am zis sa incep. Prima data am facut capetii iar dupa aia am incetat. Oricat as vrea nu se poate, distanta e atat de mica incat pur si simplu nu se pot lipi acele firicele. Sint atat de apropiate cred ca la cateva zecimi una de alta, asemanator cu circuitele unui procesor de pe placa de baza.Trebuie o panglica originala, asa ceva nu se poate face manual, nici tata chirurgilor nu cred ca ar reusi, poate doar ceva robot.Am masurat cu un subler cu ac distanta dintre primul si ultimul circuit din mufa, is aproape 9mm in care is bagate 16 circuite.edit: culmea e ca acum dupa ce am desfacut bucati aparatul si am scos si displayul afara am constatat ca defapt el nu este DVD, nici macar mp3 nu stie, e un amarat de Cd audio cu navigatie. Preistoric. Stie doar Cd-Audio text, am cautat specificatiile lui pe net si intradevar e doar Cd. Si daca vrei navi mai are nevoie de o unitate in plus. Are doar intrari video pt. camera mers inapoi sau ceva Dvd. Un gunoi, nu se merita reparat.

Link spre comentariu

am eu folii drepte aproape toata gama...imi spuneti numarul de trasee , latimea exacta a foliei , lungimea totala a foliei , daca fetele sint pe aceeasi parte sau sint pe fete opuse , si daca folia respectiva trebuie sa fie mai putin sau mai mult flexibila...!daca nu am pe stoc , pot aduce la comanda...!daca sint fabulos de scumpe , atunci le pot face si altfel...!am rezolvat astfel zeci de aparate de-a lungul timpului...!

Link spre comentariu

Deci l-am reparat, functioneaza ca nou. Insa e destul de slabut ca dotari dar in schimb are un sunet excelent. M-am chinuit juma' de zi dar tot l-am facut pana la urma.Se poate inchide, mersi.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări