Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

difuzoare panasound

rares01

Postări Recomandate

• Răspunsuri 34
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• rares01

14

• ahegyes

6

• Jimmy

4

• papyreloaded

4

Top autori în acest subiect

crezi ca am retinut !!! Nici nu stiu daca aveau un nume sau ceva de genul asta. Pur si simplu un amic a venit la mine cu o gramada de difuzoare si din alea i-am ales 2-3 modele bune. Apoi i-am calculat un volumul la incinte si de restul s-a ocupat el (filtru facut urechiometric, cutii din mdf, etc...). Dupa o saptamana am fost la el si am ascultat 2 perechi de boxe facute cu aceste difuzoare (o pereche facuta cu un dif de 13cm pe midbass si tw, respectiv o pereche cu dif de 20cm midbas si tw).uite, am sa merg la el si am sa iau denumirea difuzoarelor, eventual fac si ceva poze.

Link spre comentariu

OK, atunci trebui sa alegi dintre difuzoarele chinezesti...Sa stii ca mai este un aspect pe care multi il ignora. Sa zicem ca gasesti acele difuzoare chinezesti si apoi trebuie sa faci cutia. In functie de finisajele alese o pereche de astfel de cutii o sa te coste minim 7-8 milioane dar mai sigur de la 10mil in sus si tu bagi in ele difuzoare de 3 mil... Cu alte cuvinte "cheltui mai mult pe zeama decat pe carne".Drept urmare in cele din urma o sa cheltui vreo 15mil pe niste boxe care o sa sune...discutabil. La banii astia mergi la supermarchet si poti lua ceva decent.Ce vreau eu sa spun e ca DIY-ul nu merita facut cu difuzoare ieftine, doar in situatii mai speciale.Daca totusi vrei sa faci DIY si sa cheltui cat mai putin eu te-as sfatui sa te indrepti spre niste difuzoare un pic mai scumpe (30-60 euro bucata) si sa faci o incinta pe 2 cai. In acest fel te incadrezi in bugetul de 15 mil si faci niste boxe peste ceea ce gasesti in magazin .

Link spre comentariu

eu zic sa nu-i mai speriati in halul asta pe noii vizitatori,sa stiti ca nu toata lumea are pretentii de audiofil ca voi si avand in vedere perioada de criza prin care o trece romanu eu zic ca ar trebui sa fi-ti indulgenti cu oamenii astia;De exemplu facem un topic ca cel cu vtp cu explicatii in audiofilie care sa sune cam asa :DACA NU AI BANI LASA-TE DE BOXEcred ca ma pun chiar eu de facut unul(mai bine a-ti minti frumos dandu-le volume la plesneala,ochiometrice in functie de ce difuri au baietii,si ar pleca fericiti de pe forumul nostru :ras: )Acum sa fiu si la subiect:incintele se fac dupa difurile de bas (mid bas)asta inseamna ca difurile alea trebuie sa aiba o serie de parametri,problema e ca nu prea exista asa ceva in romania si ca sa comanzi din afara tarii te costa lejer pana peste 2000 RONnu stiu ce sa zic eu dar asta inseamna pt unii venitul pe 1-2 luni iar pt unii chiar mai mult de atat,sa fim sinceri, romani si cu pretentii de audiofili.Parerea mea e ca ar fi trebuit sa consulti mai intai un forum,cu baieti experimentati (ca acesta de ex)si dupa aceea sa cumperi difuri dupa cum am mai zis se fac si boxe cu chinezarii a caror parametri au fost masurati de un domn foarte respectat pe aici,vinde ce ai cumparat si cauta-l pe domnul acesta ;cu siguranta vei iesi in bugetul pe care l-ai amintit mai sus si banuiesc ca vei fi si multumit de rezultatbafta

Link spre comentariu

inca nu am cumparat nimic :ras: am pus ochii pe niste difuzoare deocamdata tweeter gdwk10/80/19 si medii gdn15/30/1asta incadrandu-se la banii mei iar partea de joase am sa mai caut

Link spre comentariu

eu zic sa nu-i mai speriati in halul asta pe noii vizitatori,sa stiti ca nu toata lumea are pretentii de audiofil ca voi si avand in vedere perioada de criza prin care o trece romanu eu zic ca ar trebui sa fi-ti indulgenti cu oamenii astia;De exemplu facem un topic ca cel cu vtp cu explicatii in audiofilie care sa sune cam asa :DACA NU AI BANI LASA-TE DE BOXEcred ca ma pun chiar eu de facut unul(mai bine a-ti minti frumos dandu-le volume la plesneala,ochiometrice in functie de ce difuri au baietii,si ar pleca fericiti de pe forumul nostru :ras: )Acum sa fiu si la subiect:incintele se fac dupa difurile de bas (mid bas)asta inseamna ca difurile alea trebuie sa aiba o serie de parametri,problema e ca nu prea exista asa ceva in romania si ca sa comanzi din afara tarii te costa lejer pana peste 2000 RONnu stiu ce sa zic eu dar asta inseamna pt unii venitul pe 1-2 luni iar pt unii chiar mai mult de atat,sa fim sinceri, romani si cu pretentii de audiofili.Parerea mea e ca ar fi trebuit sa consulti mai intai un forum,cu baieti experimentati (ca acesta de ex)si dupa aceea sa cumperi difuri dupa cum am mai zis se fac si boxe cu chinezarii a caror parametri au fost masurati de un domn foarte respectat pe aici,vinde ce ai cumparat si cauta-l pe domnul acesta ;cu siguranta vei iesi in bugetul pe care l-ai amintit mai sus si banuiesc ca vei fi si multumit de rezultatbafta

stai linistit ca se gasesc si difuri pt bugetul de criza,nu trebuie 2 salarii minime pe economiedar cum e romanu,incearca sa se zgarzeasca pe toate partile si nu-si da seama ca mai bine isi ia de-a gata pt ca infara unei munci la legatul unor placi,chestia aia nu va scoate niciodata muzicapana in bugetul de 150-170E se gasesc destule combinatii de difuri pt care sa merite efortul ,Tonsi,PAudio ,Ciare sunt mai cunoscuti recent pe aici,dar sunt si celelate recum DAyton,Beyma,Visaton,Vifa ,SBAcoustics ,toate se gasesc cu usurinta in tara.Chinezariile alea de cateva sute de lei vechi sunt atat de penale incat suna chiar mai prost decat boobmboxurile din market,nu mai zic ca nu semama 2 intre ele si nu sunt utilizabile in incinte,pt ca si cu parametrii,nu ai ce cutie sa calculezi,nu ai ce filtre sa pui,ce sa tai de unde nu e....
Link spre comentariu

incerc sa spun ca pretentiile pustiului de azi 16-24 ani nu sunt prea mari,acum vreo 10 ani cand eram si eu unul din ei am facut rost de doua boxe JAZZ fara difuri si fara filtre,am cumparat doua difuri made in china care se potriveau ca diametru ,doua tweetere (care s-au ars repede si au fost inlocuite cu piezo)iar gaurile de medii le-am infundat cu placaj plus doua porturi reflex ca "asa am vazut la combina lu' vecinu" si cu un electro mures MAMAAAAA cine mai era ca mine stresam vecini doua nivele de bloccrezi ca astia din ziua de astazi s-au modificat genetic datorita cernobalului ? :ras:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări