vlad_2770 Postat Ianuarie 7, 2010 Partajează Postat Ianuarie 7, 2010 Din greseala la un cablaj cu LCD alfanumeric liniile de date sunt inversate. Ce trebuia sa ajunga la DB7 este la DB4, ce trebuia la DB6 este la DB5 , DB5 -> DB6, DB4 -> DB7. Parca nu as vrea sa tai cablajul si sa modific traseele, de aceea pun o intrebare: Cum se poate in C sa obtin "oglinda" unui numar pe 4 biti? Daca am 1100 sa obtin 0011 sau daca am 1110 sa obtin 0111?Multumesc Link spre comentariu
Liviu M Postat Ianuarie 7, 2010 Partajează Postat Ianuarie 7, 2010 LE Cred ca merge cu niste shiftari. Incearca ceva de genul: char i; //contorchar j; //numar de modificatchar k; //numar nouk=0;for(i=0; i<4;i++){ k = (k<<i) + ((j>>i)&1); } Link spre comentariu
vlad_2770 Postat Ianuarie 7, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 7, 2010 Multumesc mult!!! Merge bine: k = (k<<1) + ((j>>i)&1) si mai simplu nu cred ca se poate !!! Link spre comentariu
Liviu M Postat Ianuarie 7, 2010 Partajează Postat Ianuarie 7, 2010 Ai dreptate, era k<<1 (m-am grabit si n-am avut cum sa testez). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum