Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

centrala termica Ariston Uno


Reynolds

Postări Recomandate

am adaugat un nou calorifer in instalatie si numai reusesc sa o aerisesc.am aerisit toate caloriferele dar mai ramane aer in centrala.am incercat sa bag si apa din nou, dar face la fel.ce as mai putea incerca ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • Reynolds

    3

  • yo9hnf

    1

  • gygel

    1

  • blazeu

    1

Top autori în acest subiect

De ex, am vazut un instalator care intr-o camera de vreo 180m^3 a pus doua calorifere (pe langa altele) in loc de unul, ca sa faca nu stiu ce by-pass.Sigur e montata bine instalatia de retur?

Link spre comentariu

instalatia e facuta corect.

am pus doar 1 calorifer nou in dormitor am pus jos o schema

aerul ramane in centrala pe serpentine cred. odata ce o pornesc pe incalzire incepe sa se auda bulele pe tevi si in calorifer. are aerisire automata pe pompa dar aceasta nu aeriseste 100% mai ramane aer.

Posted Image

Link spre comentariu
Vizitator coric66

Mi s-a intamplat o data la fel desi nu montasem calorifer intre timp,nu intervenisem asupra instalatiei de loc , am si eu aerisitor automat dar totusi in centrala (Ariston Genius) aveam aer ,auzeam cum fierbe si bolboroseste dupa care intra in avarie. Instalatorul chemat mi-a golit toata instalatia dupa care a reumplut la loc si de atunci merge. Nu pot zice ca ar fi o solutie si in cazul dvs , la mine a mers.

Link spre comentariu
Vizitator greceanu-eduard

Reynolds, lasa aerisitorul de pe pompa centralei deschis (acel capacel ca de valva de masina), e aerisitor automat si poate ramane desurubat mai mult timp fara sa se intample nimic rau. Ar trebui ca in punctul cel mai indepartat de centrala, si mai inalt decat nivelul centralei, sa ai un aerisitor pe tur si unul pe retur. Desfa si aceste capacele, iar cand instalatia va fi aerisita, le strangi pe toate. Daca nu ai cele doua aerisitoare automate de pe tur si retur, va trebui sa le montezi in instalatie, caci altfel nu o vei putea aerisi. Deasemenea, aeriseste toate caloriferele cu centrala oprita, dupa care, verifici presiunea in instalatie sa fie intre1 si 2 bari, daca e mai mica de 1 bar mai bagi apa in instalatie, prin deschiderea robinetului de intrare a apei.

Link spre comentariu

daca vrei sa o aerisesti baga presiune aproape de 3 bari si se aeriseste dupa ce nu mai auzi zgomot in centrala scoti apa pe la un aerisitor si merge sigur si capacul de la aerisitorul de pe pompa sa stea deschis tot timpu

Link spre comentariu
Vizitator greceanu-eduard

daca vrei sa o aerisesti baga presiune aproape de 3 bari si se aeriseste dupa ce nu mai auzi zgomot in centrala scoti apa pe la un aerisitor si merge sigur si capacul de la aerisitorul de pe pompa sa stea deschis tot timpu

Oare de ce a mai pus constructorul capacel la aerisitorul de pe pompa, daca spui sa ramana deschis tot timpul? Se lasa deschis pana se aeriseste, iar dupa aceea se inchide, si iti spun si de ce. Daca instalatia are pierderi de apa (agent termic), pe undeva, dupa ce presiunea va fi 0, si nivelul va scadea sub nivelul aerisitoarelor, atunci membrana din aerisitorul de pe pompa (acest lucru se intampla si la aeratoarele de la capatul coloanei de pe tur si retur, daca nu sunt stranse capacelele), cobora, iar agentul termic din instalatie va crea vid, tragand aer pe la aerisitoarele care nu au capacelele stranse.
Link spre comentariu

Din experienta mea: la instalatie de apartament (toata la acelasi nivel), tevile montate la baza peretilor (solutia cea mai utilizata). Toti instalatorii pe care-i stiu eu instaleaza pe FIECARE calorifer cate un aerisitor; in centrala ar trebui sa existe cel putin un aerisitor automat (poate la unele modele are capacel, dar acesta NU e necesar (la scaderea presiunii sub 1 bar cazanul meu semnalizeaza, iar sub 0,6 bar nu se mai aprinde, deci oricum, daca pierde pana scade sub 0,6 nu mai functioneaza))Cu centrala OPRITA se umple cu presiune suficienta (2bar; la 3bar e limita de siguranta la care se deschide supapa de descarcare; majoritatea centralelor au manometru analogic - cu ac - care indica indiferent de prezenta sau absenta electricitatii la centrala).Se aerisesc pe rand caloriferele (aerisitoarele ar trebui sa fie cat mai sus pentru a fi eficiente), urmarind si presiunea, adaugand apa la scaderea presiunii)Presiunea in instalatie intre1 si 2 bari e necesara pentru a inlatura cavitatia la paletii pompei, care produce zgomot si poate rupe paletii rotorului - prin oboseala materialului.Centrala ar trebui sa se aeriseasca singura, altfel verificati existenta capacelului pe aerisitorul automat (acesta e realizat cu un plutitor, ca mecanismul de mentinere a nivelului in carburator: cand se umple, se inchide supapa prin care a iesit aerul).La cazanele cu manometru electronic e necesara alimentarea electrica; daca nu stiti cum sa programati functionarea ca sa nu porneasca pompa de circulatie, aerisirea caloriferelor se va efectua cu robinetul de tur inchis (e ceva mai greoaie din cauza depresiunii din retur). E important ca sa nu existe flux prin calorifer ca nu se aeriseste. Functionarea zgomotoasa a pompei din cazan e semn de presiune scazuta (cavitatie) sau pompa neaerisita (verificare aerisitor centrala)Succes!

Link spre comentariu

pompa nu face zgomot in timpul functionarii.doar la pornire cand apa din instalatie e rece se aude un clipocit pe tevi dupa care totul merge bine.incerc sa aerisesc perfect instalatia pentru a nu crea in timp alte defectiuni.am incercat cu capacelul desfacut dar nu se aeriseste.tind sa cred montajul centralei nu a fost efectuat corespunzator.va multumesc pentru raspunsuri !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări