danys Postat Februarie 20, 2010 Partajează Postat Februarie 20, 2010 verifica sursa cond defecti Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 21, 2010 Partajează Postat Februarie 21, 2010 verifica sursa cond defectiSigur, şi vezi şi orientarea nord-sud magnetic a carcasei funcţie de faza lunii şi de altitudinea la care te afli, dar neapărat corelat cu numărul de zile pînă la următorul ciclu al vînzătoarei care ţi-a făcut bonul de casă la Carrefour ultima oară cînd ai fost acolo.Hai, bre, ce legătură are??? Evident că hardul omului e dus pe copcă şi tu vii cu cond defecţi în sursă. Dacă ai vreo explicaţie ceva mai detaliată, te rog s-o postezi ca să ne luminăm şi noi, ăştia mai proşti. Pînă atunci dacă poţi ajuta, ajută, dacă nu, fă-ne un serviciu şi nu încurca. Link spre comentariu
davidut5 Postat Februarie 22, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 22, 2010 totusi eu nu consider ca hardul meu acum este de aruncat pentru o chestie de care zic eu e minora, si chiar daca as lua altul l-as tine si pe asta ca 80 gb nus de ici de coloPoate cand nu o mai merge deloc sa scap de elcu programul hard disk sentinel la o scanre zice asaThere are 1 bad sectors on the disk surface. The contents of these sectors were moved to the spare area.The drive found 61316 bad sectors during its self test.There are 61316 weak sectors found on the disk surface. They may be remapped any time in the later use of the disk.At this point, warranty replacement of the disk is not yet possible, only if the health drops further.Problems occurred between the communication of the disk and the host. In case of a sudden crash or reboot it is recommended to try a different, short data cable (avoid round cables, use 80 wire standard cables instead).It is recommended to examine the log of the disk regularly. All new problems found will be logged there.It is recommended to backup immediately to prevent data loss.tin sa va spun ca scanare nu a durat mai mult de 3 sec deci nu prea am incredere in ce zicesi mai spune ca hardul mai are 10 zile de viata,Ce parere aveti Link spre comentariu
Dr4g0n Postat Februarie 22, 2010 Partajează Postat Februarie 22, 2010 Dai un format full din command-prompt si vezi ce zice dupaia Eu nu m` as lua dupa programu ala ... cel mai sigur iei un hirens boot cd si testezi hdd`ul cu softul de la producatorul hdd`ului . Am avut surpriza ca programul ala sa imi spuna ca hdd`ul are bad` uri si chestii de genul cum ti`a zis si tie si dupa un format din command si un test intr`un soft de la Maxtor sa imi spuna ca hdd`ul nu mai are nici o problema Link spre comentariu
Spitfire Postat Februarie 22, 2010 Partajează Postat Februarie 22, 2010 Hai, bre, ce legătură are???Sursa are legatura cu absolut TOT ce se petrece in PC!!!Daca ai unul sau mai multi condensatori "umflati" in sursa, ripla RF se va propaga pana la sursa procesorului, aflata pe placa de baza. Posibilitate de umflare condensatori si acolo-memoria va da erori, fiind "bruiata" de sursa bolnava, etc, etc. -pasul 1 in depanarea unui PC:-se verifica validitatea sursei, inspectie vizuala "inside"; -pasul 2:se booteaza cu CD-ul de MEMTEST, se lasa sa ruleze pana la testul 7.Daca nu se "inroseste" ecranul, memoria si respectiv, controllerul de memorie, aflat dupa caz, in chipsetul Northbridge sau in CPU, sunt valide. -pasul 3: se verifica daca procesorul nu este "ciobit"-cazul procesoarelor pe socket A/370(fara IHS); -pasul 4:testat placa video-apar artefacte-memoria video de pe ea, e "pa"; -pasul 5: se testeaza HDD cu utilitarul de pe site-ul producatorului. La toate acestea se adauga inspectii ochiometrice vulturesti, in cautarea de anomalii, placi de baza care ating "unde nu trebuie" carcasa, fire roase, urme de crapelnitza/Cola pe componente, soareci morti sau vii, cuiburi de gandaci, paianjeni,etc. Se masoara cu multimetrul tensiunile sursei, +3,3,+5V, +12V, nu va luati dupa BIOS/programase, alea mint de ingheata apele. Se elimina prostiile, gen LED-uri albastre, aeroionizator(am vazut-o si pe asta...), neoane si alte aberatii puse de utilizator/gigei. -se inspecteaza placa de baza IN mufe, USB in special, posibilitate de scurt intre "tablitele" din interiorul mufelor, chewing-gum bagat acolo, etc. Mai sunt multe aspecte, coolere CPU care "plutesc" la 0,5mm inaltime desupra pastilei CPU, memorii desperecheate(si alea puse aiurea), alimentari de floapa puse invers, dar ma rog... Dupa 5-6 ani de lucrat in service ajungi sa ai "premonitii" iti dai seama dupa cum arata spatele carcasei ca omu` are sursa JNC, Rexpower, Maxpower, stii deja, ce are acel PC jalnic. "Seasonic" nu vezi la cei care isi aduc PC-ul in service. Link spre comentariu
davidut5 Postat Februarie 22, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 22, 2010 problema a aparut de anul trecut,pana atunci nici chiar odata nu tin minte sa fii facut,eu am 2 memorii una de 2700 si una de 3200, are vreo importanta?in sursa am mai umblat ca am schimbat coolerul si nu am vazut nimic suspect Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 22, 2010 Partajează Postat Februarie 22, 2010 tin sa va spun ca scanare nu a durat mai mult de 3 sec deci nu prea am incredere in ce zice si mai spune ca hardul mai are 10 zile de viata, Hard disk-ul are o memorie internă în care se stochează informaţiile pe care ţi le-a raportat, memorie care este actualizată permanent şi fără nici o legătură cu restul calculatorului. Informaţiile pe care ţi le-a dat arată că un număr FOARTE mare de sectoare au devenit demagnetizate (cel mai probabil, datorită unor bad-uri - atenţie! la hardurile actuale, bad-ul nu mai este raportat ca atare sistemului de operare, ci hard-ul încearcă să repare "din zbor" problema realocînd sectorul afectat într-o altă zonă, special păstrată goală de către hard). Faptul că atît de multe sectoare nu mai au capacitatea de a reţine în siguranţă datele, împreună cu numărul de ore de funcţionare, face ca hardul să arate drept la limita rezistenţei, din cauza asta programul a raportat că în 10 zile moare hardul. Viteza hardului este mult, enorm de mult afectată de aceste realocări. Sistemul de operare consideră că suportul de stocare este perfect, şi încearcă să aranjeze datele astfel încît să fie cît mai rapid accesibile. Cînd suportul devine o "cursă cu obstacole", evident că viteza de citire este mult diminuată, dacă are zeci de mii de sectoare realocate DEJA! Şi cît de multe mai realocă în timp ce citeşte sau scrie? Iar realocarea asta opreşte momentan operaţiunea pe I/O, rezultatul la scară umană fiind că viteza de transfer scade enorm, aparent. În fine... îmi vine să trag şi-un offtopic. Să nu se supere cei care se simt vizaţi, spun doar o constatare: văd că sînt unii care au practicat, probabil, obiceiul ăsta de atîta timp încît îl consideră natural, şi anume: ascunderea defectelor şi a problemelor în loc de a le rezolva. Unele firme dubioase (şi unii specialişti dubioşi) practicau (poate că se mai practică şi acum, eu sper să nu) calea uşoară de a rezolva problemele, pentru a-şi maximiza profitul şi minimiza efortul: cînd era vorba de baduri la un hard, hai să-i ascundă badurile că ce naiba, ce nu vede clientu' cînd vine să-şi ia hardu, nu ştie; cînd era vorba de erori în sistemul de operare, nu se opreau o secundă din a reformata tot (indiferent că-i mai trebuiau sau nu clientului datele) şi a pune curat sistemul de operare (cu drivere generice, evident, şi configurat cu performanţe cît mai lente, ca să pară cît mai stabil) apoi prezentat clientului de bun. Oameni buni, ajutaţi pe cei în nevoie prezentîndu-le problemele pe care le au la gradul de severitate real. Dacă le daţi speranţe false, ajung să se încreadă în dispozitive nesigure şi apoi vor plînge în pumni că n-au ascultat de sfaturile mai "paranoice" ale unuia ca mine, care tinde să creadă că din două veşti rele, cea mai probabilă este cea mai rea (ce naiba, dacă e cealaltă adevărată, n-am decît să mă bucur, că nu s-a adeverit temerea iniţială! mai bine decît să risc a doua oară atac de cord...). Link spre comentariu
davidut5 Postat Februarie 23, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 23, 2010 Hardul este un Seagate ST380011Aam luat de la seagate un prog Seatools for windows si la testul Drive self test zice fail,am vazut, am luat la cunostinta si acum ce sa-i fac? Link spre comentariu
Dr4g0n Postat Februarie 23, 2010 Partajează Postat Februarie 23, 2010 Hardul este un Seagate ST380011Aam luat de la seagate un prog Seatools for windows si la testul Drive self test zice fail,am vazut, am luat la cunostinta si acum ce sa-i fac?sa iti iei alt Hdd daca ti`a dat fail e pe moarte ! salveazati datele daca mai poti si cumpara altul Link spre comentariu
davidut5 Postat Februarie 23, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 23, 2010 Cand o iesi fum din el, il schimb, sau cand o face asa Link spre comentariu
Dr4g0n Postat Februarie 23, 2010 Partajează Postat Februarie 23, 2010 treaba ta .... dar dupa ce a crapat poti sa zici adio la datele de pe el Si calculatorul ala nu o sa iti mearga corect fara erori pana nu il schimbi... asa ca tu alegipentru 70 lei cat e un hdd de 80 eu unul nu as sta sa astept sa crape si sa imi manance nervii cu erori peste erori pana crapa de tot Link spre comentariu
Spitfire Postat Februarie 23, 2010 Partajează Postat Februarie 23, 2010 G andeste-te si la faptul ca acel HDD, o sa crape intr-un moment complet nepotrivit(legea lui Murphy), in timpul unei tranzactii bancare, sau a unei discutii intime pe mess, poti pierde mult la un asemenea eveniment. Link spre comentariu
danys Postat Februarie 23, 2010 Partajează Postat Februarie 23, 2010 mersi spitfire ptr explicatia in legatura cu sursa .am vazut ca sugestia mea care vine dupa multi ani de montaj si service la firme de calc a deranjat un ,coleg, care se pricepe mai bine ca noi si nu am vrut sa mai deranjez.logica mea era ca a functionat calc mai bine cand a scos cd rom deci consum mai mic.de aceia am suspectat si sursa dar cum spuneam uni nu stiu sa asculte Link spre comentariu
davidut5 Postat Februarie 23, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 23, 2010 si daca mai scot inca un dvd-rom,nu ar trebui sa mai faca daca e sursa de vina, nu? Link spre comentariu
danys Postat Februarie 23, 2010 Partajează Postat Februarie 23, 2010 nu am spus ca nu o sa mai ai probleme dar trebuiesc eliminate toate cauzele posibile si sursa este una dintre ele.nu este asa greu sa verifici vizual .si macar elimini o cauza foarte probabila.sau macar stai linistit si nu risti sa def si hdd pe care o sa il inlocuiesti eventual Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum