dj_radu69 Postat Ianuarie 6, 2010 Partajează Postat Ianuarie 6, 2010 buna seara , daca sunt pmr-isti din bucuresti cu chef de vorba,teste, controale,experimente etc... raspunda la acest subiect Radu. Link spre comentariu
gabitzu8 Postat Ianuarie 7, 2010 Partajează Postat Ianuarie 7, 2010 offtopic:pe mine m-au dezamagit PMR-urile - le-am luat la vreo 2-3 drumuri prin tara, le-am tinut deschise tot drumul pe canalele 1 si 8 si in afara de vreo 2 firme de paza nu am auzit nimic ... poate sunt mai slabe ale mele Link spre comentariu
yo3ihg Postat Ianuarie 7, 2010 Partajează Postat Ianuarie 7, 2010 dar ce te asteptai sa auzi? definitia acestui standard este: PMR446 (Private Mobile Radio, 446 MHz) is a part of the UHF radio frequency range that is open without licensing for personal usage in most countries of the European Union. pe aici nu prea gasesti radioamatori, sunt diverse firme, de paza, de constructii, depozite, sau alpinisti, vanatori, si s-ar putea sa-i deranjezi daca te bagi peste ei. de aceea unele statii mai destepte au ctcss sau dcs, tocmai pt a nu fi deranjati din afara. Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Ianuarie 7, 2010 Partajează Postat Ianuarie 7, 2010 Mai bine te orientezi catre CB, distantele acoperite sunt mult mai mari, ai cu cine vorbi. De asemenea, cu 5W sunt posibile legaturi la distante foarte mari (DX) peste 1000km in zilele de vara, daca ai o antena buna si cu un amplasament bun.Desigur, cele mai mari satisfactii le ofera radioamatorismul autorizat... Link spre comentariu
gabitzu8 Postat Ianuarie 7, 2010 Partajează Postat Ianuarie 7, 2010 dar ce te asteptai sa auzi?... poate ceva "info trafic" pe canal 8, dar nu cred ca se poate pe la noi (poate gresesc eu), plus ca distanta lor e mica, nu pentru asta le-am luat ... stiam ce fac pmr-urile , eu le-am luat pentru cand ma duc "la tara", sa nu tipam unii la altii, chiar daca suntem in padure sau pe camp - si pt ca nici semnal la mobil nu am peste tot Link spre comentariu
yo3ihg Postat Ianuarie 7, 2010 Partajează Postat Ianuarie 7, 2010 info trafic numai in canalul 22 CB. "la tara" sunt foarte utile.in trafic nu au randament, bat la distanta foarte mica, plus ca miscarea masini ingreuneaza receptia cu antena portabilei in banda UHF, fiind ecranata de toata tabla (aceste echipamente nu permit conectarea de antene exterioare) Link spre comentariu
iulicuta2000 Postat Ianuarie 13, 2010 Partajează Postat Ianuarie 13, 2010 eu am doua bucati in masina,si daca se intampla sa mergem doua masini in aceeasi directie(evident amici) le folosesc cu succes ,in oras dar si afara,sunt utile...asa prin oras sa te conversezi cu cineva...nu stiu daca le foloseste cineva,poate pe santiere,dar la noi mai bine se urla,ca deh traim in tara lu papura voda Link spre comentariu
dj_radu69 Postat Februarie 6, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 6, 2010 chiar nimeni ...? Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Februarie 6, 2010 Partajează Postat Februarie 6, 2010 Faptul ca aceste aparate nu au posibilitatea conectarii de antene exterioare implicit amplificatoare, convertoare, etc limiteaza mult folosirea lor. Chiar daca ar avea aceasta optiune, e destul de greu de construit si reglat un amplificator pe astfel de frecvente (446 MHz) in conditii de amator.De aceea repet, CB-ul ofera mai multe satisfactii pt cei care nu au obtinut inca autorizatia de radioamator. Link spre comentariu
dj_radu69 Postat Februarie 6, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 6, 2010 asa este dar din punct de vedere financiar Pmr-urile sunt mai la indemana pentru un incepator Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Februarie 6, 2010 Partajează Postat Februarie 6, 2010 Incearca sa desfaci aparatul fara sa-l strici si vezi cum este antena facuta, legatura cu antena, poate exista posibilitatea sa-i faci o iesire. Pune si o poza. Link spre comentariu
Vizitator vict0r1987 Postat Februarie 27, 2012 Partajează Postat Februarie 27, 2012 Este cineva interesat de 3 statii PMR,marca Topcom,Model Twintalker 6800?Le dau ieftin,insotite de 3 casti handsfree si un incarcator.Nu sunt noi,dar merg foarte bine!Pretul pentru toate 3 este de 60 de lei.Am nevoie de niste bani cat mai urgent,de aceea am postat si aici.Numai bine! Link spre comentariu
M1cutzu Postat Mai 30, 2012 Partajează Postat Mai 30, 2012 Mai e lume activa in PMR in Bucuresti ? Link spre comentariu
RoadRunner941 Postat Mai 31, 2012 Partajează Postat Mai 31, 2012 Foarte slaba activitatea.Oricum,nu o sa poti auzi din Militari pe cineva de la Unirii de exemplu,poate si de aceea pare ca este liniste in banda.In afara de un baby-monitor care imi strica scanarea,prin zona mea e liniste.Ieri a fost miscare pe 1,4 si 8,niste baieti cu filmari. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum