Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pt boxele astea, ce amp sa-mi fac?

Vizitator Osama

Postări Recomandate

• Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• csl1131

7

• ghettoman

2

• adi_0106

2

• Mircea Bartic

1

Top autori în acest subiect

Vizitator Osama

am mai citit, am mai ascultat sfaturile altor persoane, si am ajuns la o concluzie finala :) statie pe 2 sau 4 canale facuta cu 2 sau 4 montaje cu TDA 7294 :)insa la preamplificator va rog sa ma ajutati ... care ar fi mai bun dintre cele doua de mai sus?si inca o intrebare: ce traf imi trebuie pt alimentarea a minim 2 montaje de amplificare cu TDA 7294?

Link spre comentariu

ce traf imi trebuie pt alimentarea a minim 2 montaje de amplificare cu TDA 7294?

minim 200 W - tinand cont ca TDA 7294 nu scoate 100 Wrecomandat 250 W - chiar si mai multasta pt 2 montaje ..... pentru 4 montaje - recomandat de la 500 W in sus
Link spre comentariu
Vizitator Osama

:( cum nu ma pricep de loc de loc la trafuri, nu stiu nici macar ce sa cer daca ma duc la magazin :( v-as ruga sa imi spuneti exact ce sa le cer pe mail celor de la petra (am auzit ca acolo sunt cele mai ieftine trafuri)sa zicem ca pt inceput as face o statie pe 2 canale. mai tarziu, pt a o modifica (sa o fac pe 4 canale) trebuie schimbat si traful?daca iau acum unul de 500W, il pot folosi pt 2 canale acum, pt a-mi fi util si mai tarziu (cand voi avea 4 canale) ? sau e prea mult 500W pt 2 canale, iar 250W prea putin pt 2 canale? :)va rog sa nu radeti, cum scrie in toate posturile mele de mai sus, sunt un incepator care are nevoie de ajutorul vostru.

Link spre comentariu

iei de acum traf de 500 W care poate sa "hraneasa" si numai 2 amplificatoare, pana cand apar si celelalte 2 :wink: ce sa le ceri celor de la petra ?? un traf de 500 W - cu secundar de 2 X 25 V din care vei avea dupa redresare si filtare 2 X 35 V c.c. ca sa scoti 70 W pe 8 ohmi (asa zice producatoru`) ......... si cred ca poti sa le specifici si dimensiunile relative ale trafului - ca sa ti-l faca prea inalt sau prea mare (in diametru) :wink: PS: mai ramane de stabilit exact tensiunea din secundar ..... in functie de ceea ce vrei tu

Link spre comentariu

mie mi se pare 500VA prea mult....adica la 2 tda-uri, pe un traf de vreo 175VA si pe un traf de 400VA nu s-a simtit diferenta prea mare unde incepea sa distorsioneze..adica parca vreo 5W diferenta..oricum la sonor cat de tare scoatea unul si cat de tare scoatea pe celalalt inainte sa distorsioneze nu iti dadeai seama foarte usor...daca in schimb il faci sa distorsioneze tare, atunci iti dadeai seama.... pe ala de 400VA se auzea mai clar la un volum la cate oricum distorsiona ca naiba, dar pe celalalt se auzea si mai rau...oricum eu la 4 tda-uri nu as pune peste 400....p.s. la petra unu de 500VA e 125 lei..iar unu de 400 ii 110 lei...parca eu mai binemi-as lua unu second de pe undeva si i-as rebobina secundarul..dar asta-s eu...

Link spre comentariu
Vizitator Osama

pai ... e cam scump ... 110 lei un traf ... :(cred ca ma voi duce in targ, si iau pe la vreo 10 lei o sacosa de trafuri. apoi mai e o problema ... unde rebobinez secundarul?stiti vreun centru in bucuresti? si cam cat costa rebobinatul? dar daca nu e bun primarul? se poate rebobina?si ce anume trebuie sa iau din targ? transformator toroidal sau transformator pe tole?

Link spre comentariu

de rebobinat nu e greu.. problema care se lovesc majoritatea e de unde sa ia sarma....tre sa fie prin bucurestiul ala mare cateva ateliere de rebobinat, si te duci la ele, si le zici sa iti puna un secundar cum iti trebuie...deci e bine sa iei un traf care are secundarul si primarul bun, pt ca cele care nu le au bune asta e cam..naspa pt ca traful ala a fost fortat, si s-a incalzit foarte tare, si trebuie sa pui si secundar si primar...si te costa mai mult decat daca ai lua unu care are primarul si secundarul bun din piata si sa pui numai secundarul...deci gaseste unul care e bun si care are puterea care iti trebuie tie, numai ca nu are secundarul de cati V vrei tu..toroidalele au avantajul ca sunt mai mici ci mai usoare in comparatie cu celelalte normale, care sunt mai mari si mai grele pt aceeasi putere...iar cele cu tole le rebobinezi foarte usor, pe cand cele toroidale le bobinezi mai greu ...ca sa vezi ca e bun secundarul si primarul le masori cu un ohmetru...iar daca nu scrie pe ele ,asa ca idee cat de mari sa fie trafuiele : toroidal sa fie in diametru mai mare de 140mm (nu 138,ci 140mm) iar inaltimea peste 56 mm, si peste 3.6 kg....iar la cele normale acolo difera mult..dar in principal daca e peste 5.5 kg e cam bun..

Link spre comentariu

Introducere

Un amplificator dedicat HOME care poate scoate o putere muzicala de 100 vati

macar sunt cinstitzi :))

cablajul ala este luat de pe un site rusesc

ai aici cablajul pentru varianta de kit produs de adelaida

Posted Image

asha arata

http://www.conexelectronic.ro/category/file.html?file=images/pictures/products/13018&title=AMPLIFICATOR+100+W

si aici fisierul brd din eagle

http://www.sattehnik.go.ro/mono.brd

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări