cosmin_cosmin_1 Postat Ianuarie 6, 2010 Partajează Postat Ianuarie 6, 2010 Mi-am adaugat un senzor pentru nivelul lichidului de spalat parbrizul. Este pe baza unui plutitor care are in el un magnet, cand plutitorul ajunge sub o limita, magnetul declanseaza un releu reed. Senzorul este legat direct la un bec din bord. becul este alimentat la +12v, iar aprinderea lui se face cand releul declanseaza, punand al doilea fir al becului la masa.Problema este atunci cand plutitorul este intr-o zona aproape de minim, cand la orice curba, groapa etc da comanda la bec sa se aprinda, datorita apei ce se plimba dintr-o parte in alta la rezervor, apoi se stinge imediat cand apa se linisteste in vas. Pe scurt, licare becul din bord.As vrea sa fac un montaj simplu care sa il intercalez intre senzor si becul, care sa nu mai lase becul sa se aprinda decat daca senzorul da comanda timp de minim 10 secunde, de exemplu.Se poate face? Link spre comentariu
dragostalpau Postat Ianuarie 6, 2010 Partajează Postat Ianuarie 6, 2010 da, un temporizator cu 555 Link spre comentariu
cosmin_cosmin_1 Postat Ianuarie 6, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2010 cautam ceva mai simplu si mai robust, ceva gen condensatori, rezistente. cu integrate sunt de-acord ca se poateun filtru trece jos ar lucra la timpii astia?cred ca si pentru 5 secunde ar fi de-ajuns daca ar filtra, de obicei becul palpaie: ba aprins, ba stins, in intervale foarte scurte, si intervalul se mareste cu cat nivelul lichidului scade Link spre comentariu
mad79 Postat Ianuarie 8, 2010 Partajează Postat Ianuarie 8, 2010 licare si la masini care au din fabrica asa ceva, mai simplu tine-l plin. Link spre comentariu
Vizitator uly Postat Octombrie 24, 2010 Partajează Postat Octombrie 24, 2010 Sau mai consuma din apa ca sa-ti stea ferm aprins.... Link spre comentariu
gica70 Postat Octombrie 24, 2010 Partajează Postat Octombrie 24, 2010 S-au decupeaza o bucata de ceva material care sa pluteasca si sa.. linisteasca valurile! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum