Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Fuji Fine pix s5600

Sharky

Postări Recomandate

Merita acest aparat cumparat cu 450RON, impreuna cu accesoriile, 1 card de 1gb si alt card de 2gb?As avea alte alternative la banii astia? Merita sa ma duc sa il testez sau sa spun de pe acum pas?Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Sharky

4

• madkat

2

• c_anicai

2

• Rabulea Sergiu

1

Top autori în acest subiect

A expirat edit-ul, dar:Tin sa mentionez ca nu vreau ceva ultra racheta, doar ceva sa fie ieftin si cat de cat bun. Am practicat cand eram pusti fotografia ca si hobby(cu film clasic :) ) si nu ar strica sa reincep, sau macar sa imortalizez anumite evenimente.

Link spre comentariu

Recomand cu caldura aceasta camera foto.

O am de 2 ani si pot spune ca sunt multumit de ea. Ii net superioara celor de buzunar si are o gramada de functii din care poti alege functia optima pentru tipul de poza pe care il faci.

Daca tragi un ochi pe la pozele postate de mine prin forum cu diversele cablaje si proicte poate iti faci o idee despre aceasta camera (toate pozele sunt facute cu ea).

Si ca exemplu pun si o poza facuta pe functia de "manual" al camerei:

Posted Image

P.S. Poza ii facuta la mine in soba inainte de Craciun, si am micsorat-o de la o rezolutie de 3072x2304 pixeli la 800x600.

Link spre comentariu

deoarece camerele foto digitale nu au o via?? chiar a?a lung? merit? testat.la teste de fa?? cu propietarul pozeaz? pe wide un cadru de u?? sau obiecte dreptungiulare mobilier etc. s? vezi efectul de butoi, poate po?i s? mai tragi la pre?.pre?ul mi se pare cam mare totu?i, mai caut? pe net un s6500 e ceva mai bunicel.s5600 e o camer? mai bun? decât s5700 s5800, chiar dac? are mai pu?ini megapixeli.

Link spre comentariu

am doua camere foto fuji. prima este 5600 si a doua 9600s. nu va vine sa credeti daca va spun, 5600 face poze mult mai frumoase decat 9600. 9600 este mai bine dotat, are mai multe functii prin meniu, mai multe iso-uri, zoom si focus manual, macro si supermacro, poate arata in timp real pe un grafic nivelul de zgomot pe imagine, insa daca fac poze pe automat, uneori baga un zgomot pe imagine. 5600 scoate mult mai clar pozele, nu am vazut niciodata sa apara acest fenomen la el. parca are si culorile un pic mai calde, mai frumoase, in comparatie cu 9600s. pe aceasta cale va dau un sfat daca imi permiteti, faceti-va provizii de xd carduri, se pare ca sunt pe cale de disparitie. comerciantii renunta sa mai aduca pt ca sunt foarte scumpe in comparatie cu popularele sd carduri si nu se fabrica la capacitati mai mari de 2 Gb.

Link spre comentariu

ca fost posesor de s9600 - actual posesor de canon s3iscu toate ca virgula canon-ul pe hartie este mai slab - in "real life" nu prea suporta comparatie...fuji au cateva probleme:- temperatura de culoare - pe AWB se comporta aberant, iar modalitatea de setare custom este mai mult decat stangace (adanc ascunsa in meniu)- algoritmul de compresie jpeg - da zgomot mare si artefacte de compresie - poza de 9mp cu 9600-le arata mai prsot la crop 100% decat poza de 6mp cu S3-ul ...- purple fringing (da o cautare pe net sa vezi exect ce vreau sa zic) foarte accentuat.- last but not least - cardul xd - extrem de lent si scump (la 9600 din fericire aveam si optiunea de card CF)Si cireasa de pe tort - cu o sapuniera de A570is sau chiar un Olympus SP510 - am reusit sa scot poze mult mai bune decat cu fuji - toate pe modul P (semiautomat).avantaje totusi are - zgomot destul de mic la ISO400, obiectiv de 28mm, destul de luminos, si senzorul superCCD destul de bun - insa stricat de electronica "din spate".In concluzie - nu recomand marca asta...edit: am un prieten cu acelas 5600 si am apucat sa ma joc oleaca cu el - intradevar, vorba lui whitesnake - este peste 9600, dar tot sunt probleme mari la temperatura de culoare.edit nr.2 - la ceva mai multi bani (cam 500-550ron) merita S3-ul ... initial am fugit de el datorita obiectivului de 38mm, dar dupa aproape un an de utilizare, sunt extrem de multumit de el. Se descurca foarte bine pe modul "P" cu cateva setari facute de mine (iso, compensare de expunere, WB, sharpness), iar pe M (manual) este superb. Un singur minus - peste ISO200 are prea mult zgomot.

Link spre comentariu

Alea-s deja rachete pt mine. Va rog sa luati in calcul ca sunt incepator in alte aparatelor foto. Chiar daca stiu termenii ce inseamna si de ce apar unele fenomene (le-am studiat la facultate) pana a face niste poze calumea e cale lunga. Imi trebuie ceva care sa nu fie chiar ultima sapuniera, dar nici ceva super barosan. Cu alte cuvinte ma intereseaza raportul calitate pret f mult. Chiar o sapuniera nu vreau sa imi iau, sa mai pot regla si eu una alta si dupa cum se spunea, sa ai satisfactia ca tii in mana un aparat mare. :ras:

Am gasit s6500 la un pret mult mai mare decat as vrea sa dau: http://www.okazii.ro/cautare/s6500+fuji ... ype=simple

Canon s3 la fel...costa mult in plus si nu mi se pare ca merita investitia. Dupa ce ajung la alt nivel (in caz ca ajung :jytuiyu ) probabil o sa ma intind la modele mai bune.

Pot trai cu cardul xd.

Ma duc imediat sa vad cum arata fuji-ul si o sa fac niste poze de test. O sa ma uit si daca apare mov pe unde nu trebuie, sper doar sa gasesc pe moment ceva obiecte cu muchii ascutite si contrast mare intre ele.

Link spre comentariu

Ma duc imediat sa vad cum arata fuji-ul si o sa fac niste poze de test. O sa ma uit si daca apare mov pe unde nu trebuie, sper doar sa gasesc pe moment ceva obiecte cu muchii ascutite si contrast mare intre ele.

s6500 era mai bun dar tot vechi este.o poz? la cerul albastru printre crengile la un copac arat? repede efectul de care zicimai urm?re?te ?i efectul de butoi pe wide, o s? ai surpriz? dac? faci poz? la o persoan? in cadrul unei u?i aceasta are frma de butoi (sa ?tii c? pu?ine aparate nu au efectul respectiv, dar po?i exploata fenomenul s? mai tragi din pre?)
Link spre comentariu

crede-ma - diferenta de bani pana la s3 se merita cu varf si indesat.chiar si amator fiind - te va enerva granulatia pozei sau tenta de albastrui (traducere in termeni simpli a ce am spus mai sus) pe care la da Fuji...sunt mai ieftine dintr-un motiv f bine definit...iar S3-ul - ar parea paradoxal dar este doar cu foarte putin mai ieftin la sh decat urmasul sau - S5is ... si asta pentru ca ii este in unele privnte superior.

Link spre comentariu

se vorbeste de mai multe modele aici:s5600 e un model mai vechi care a avut succes la vremea luis6500 are senzorul mai mare si este mai noua decat prima si este considerata cumva varianta ieftina a lui s9600.s9600 a fost modelul de top pentru acea perioada si e putin deplasata comparatia cu S3IS care avea si ea purple fringing la greu.Chestia la fuji e ca se lucreaza cu ele mai greu decat cu canon, de exemplu, daca vrei sa faci fotografii repede si pe automat. Cu toate ca pe hartie la date tehnice fuji da nemaipomenit de bine in practica trebuie sa fi foarte atent cand faci poze cu ele.La momentul cand au fost pe piata panasonic avea modele net superioare, asa ca cine avea bani lua panasonic.Am avut pe mana S3 de la canon si S6500. Comparand strict aceste doua modele erau plusuri si minusuri de o parte si de alta, dar mie s6500 mi s-a parut mai buna.Omul intreaba totusi despre S5600. Imi pare cam veche avand in vedere evolutia spectaculoasa a acestor produse.

Link spre comentariu

Pana la urma l-am luat...alte optiuni eu n-am gasit la pretul asta, iar ceva luat de nou nu cred ca se compara. Recomandarile facute de voi depasesc cu mult bugetul. Eu va cred ca sunteti cunoscatori, dar vreau la randul vostru sa ma credeti ca n-am de gand sa dau mai mult pe un aparat, chiar daca as putea, mai ales ca nu stiu sa il folosesc cum trebuie. Cand oi deveni mai expert poate o sa caut ceva mai performant.Ideea pentru care am luat aparatul nu e ca sa fac poze la tot ce misca, doar asa sa prind niste ponturi si sa il folosesc cand chiar am nevoie, m-am saturat sa fac poze cu telefonul. :ras: Oricum, eu va multumesc pentru suport!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări