Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sa fac boxe sau sa iau SH?

Vizitator STANCU MARIAN

Postări Recomandate

Vizitator STANCU MARIAN

Buna seara!

Am un receiver Sony de 100 w/canal (realitatea am inteles ca e undeva la maxim 25 w/canal tinand cont si de consumul de la retea care e la 250 w) cu impedanta de 8 ohmi. La el folosesc un sistem 5.1 Eltax cu boxa de bass activa de 150 w consum la retea, puterea reala nu stiu care este. Acest sistem il folosesc intr-o camera de 35 mp si sunt cat de cat multumit de performantele lui in ceea ce priveste vizionarea unui film, dar cand vine vorba de ascultat muzica lucrurile nu stau tocmai cum as vrea. Adica nu e sunetul complet lipsesc detalii, basul e un pic cam puternic chiar daca il reglez cat mai jos de la sub, daca ur putin un frecventa incepe sa se auda un huruit permanent.

Ca si gen de muzica ascult destul de mult ceea ce se aude la radio, muzica anilor '70-'80, de relaxare si clasica. Foarte rar. dau un party, dar se pare ca in ultima luna am mers la doua petreceri cu sistemul meu, deci uneori este nevoie sa faca fata si la o petrecere. Si daca tot sunt facute le pot folosi pe post de fronturi si cand ma uit la filme.

Ce am mai facut a fost o boxa tip VTP cu un difuzor de 8''. Am respectat dimensiunile gasite pe forum si m-am apucat de treaba. Boxa merge bine, dar nu am nimic parametrii ai difuzorului, am folosit decat pal de 16 ca din asta aveam pe acasa, nu am filtru pentru boxa ca nu ma pricep sa fac, si nu am stiut nici ce difuzor de inalte sa-i pun. Deci cam renunt acum la proiect, ca nu prea am bani sa investec in niste difuzoare de calitate sa pot zice ca fac si eu ceva cum trebuie.

Am primit zilele trecute niste difuzoare boshmann si 2 filtre pe trei cai si ma intrebam ce sa fac, sa folosec aceste difuzoare, sa le fac o incinta sa vad ce iese, totodata sa pot compara si cu VTP-ul facut, sau mai bine sa iau niste boxe SH, pe la 250 ron (ceea ce e maximul sumei pe care o pot oferi) ca am vazut destul marci cunoscute la pretul asta. Difuzoarele sunt cele din imaginea de mai jos, si daca imi recomadati sa incerc sa le fac o cutie puteti sa-mi dati niste dimensiuni aporximative. Stiu ca cer imposibilul aproape tinand cont ca nu am informatii despre difuzoare, dar ma gadeam ca din experienta dvs puteti sa imi sugerati ceva, sa nu am niciun volum exagerat de mare dar nici foarte mic. De auzit sunt sigur ca nu o sa se auda prea grozav.

C:\Documents%20and%20Settings\dorulet\Desktop, C:\Documents%20and%20Settings\dorulet\Desktop

Va multumesc si va urez o seara placuta!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ahegyes

4

• rares01

4

• CBI

1

• hpavictor

1

Top autori în acest subiect

SH inseamna seven hand ? Cam ce pretentii o sa ai de la viitoarele boxe , daca te astepti la party+filme=calitate , iti recomand VTP , si mai strangi bani pentru difuzoarele recomandate , mai citeste inca o data topicul despre VTP , sau de cate ori va fi nevoie , si vei intelege totusi ca este foarte simplu de pus la punct iar rezultatele vor fi cu mult peste asteptari ,absolut incredibil , cu aproape orice gunoaie de difuzoare chinezesti, in comparatie cu aceleasi difuzoare montate intr-o cutie clasica ,teoretic si practic nu cheltui banii si pierde timpul , treci direct la VTP-uri ! Mult succes !

Link spre comentariu

Daca iti place sa mesteresti merita sa faci un proiect DIY - satisfactia pe care o ai in cazul unui proiect reusit merita tot efortul. Daca nu prea o ai cu mesteritul sau nu-ti place.....mai bine cumperi ceva gata facut.

Link spre comentariu

fara o investitie minima de macar 4-500 ron plus materialele ori DYI ori mana a doua nu prea poti obtine mare lucru.As zice sa mai strangi putin la banutzii aia si sa cauti pe la publicitate niste boxe sh,dar nu dinastea facute cu chinezrii sau de firme dubioase,ci ceva vintage,de preferat macar dupa anii 85-90 si in stare cat mai buna.Vezi sa fie obligatoriu pe 8 ohmi ca nu cred ca se va intelege bine receiverul cu ele in alte cazuri.Poti sa cauti si sa intrebi apoi despre modelele gasite

Link spre comentariu
Vizitator STANCU MARIAN

buna seara, Multumesc pentru sfaturi. In ceea ce priveste SH, da, se poate sa fie si mana a 7-a sau mai stiu eu cat, nu prea am garantia ca au fost utilizate cum trebuie si ca ma vor tine cat de cat. Ca si produse ma gandisem la ceva de genul Pioneer, Onkyo, SONY, TECHNICS, Universum. Faptul ca acele difuzoare sunt pe 4 ohmi e o mare problema si totodata si motivul pentru care nici nu prea sunt incantat sa merg pe boxe facute din ele, desi repet ca boxa aia VTP pe care am facut-o se aude destul de bine si mult mai tare decat celelate boxe de la sistem, la acelas volum referindu-ma. (inca nu mi-am dat seama daca e de la faptul ca am difuzorul pe 4 ohmi iar restul este pe 8, daca e de la boxa, daca are dif un SPL mai mare, etc). Partea buna e ca reciverul are si protectie si daca il dau muzica tare atunci se opreste. Cred totusi ca o sa raman la varianta cu DIY si voi face doua incinte VTP in prima faza pentru difuzoarele PA800K + PCT 300, numai ca din lipsa de bani o sa fac primele incintele, voi pune difuzoarele astea de 8'' pe care le am si for fi ajutate pe partea de inalte de boxele de la sistem, apoi peste cateva luni cand se mai aduna bani voi lua 2 difuzoare PA800K, iar pe la bara si inaltele, iar la filtre poate ma ajuta cineva de pe forum cand o sa vina momenul. Domnule CBI poate o sa apelez si la dvs, desi nu sunteti un fan VTP aveti experienta in lucru cu aceste boxe si cu aceste difuzoare. Poate o sa ma ajuati sa inteleg ce inseamna o boxa cat de cat buna, ca sicer nu prea am reper, sunt cam cane surd la vanatoare in sectorul asta. Apeles la dvs pentru ca sunteti din Pitesti ca si mine. Va multumesc!

Link spre comentariu

Buna seara.

Ma bag si eu putin in acest subiect cu urmatoarea idee:

Poti merge pe un set de boxe SH dar sa fi sigur ca mai bagi ceva banuti in ele...adica nu vor fi ca noi, lucru care pana la urma daca ti neaparat sa ai o firma scrisa pe ele, poate merita. Eu am facut acest lucru acum vreo 2 ani, am cumparat 2 boxe Unitra140W (probabil le stiti) la mana a 2 a cum se spune, am vazut din start ca la difuzoarele de bass erau schimbare rilele de spuma de pe margine si ca devenisera foarte moi, dar ma interesasem dinainte daca se mai gasesc de noi acele difuzoare de 30 cm (TONSIL GDW8/80/3) si la ce pret sunt. Eram convins ca si pe inalte pot exista probleme dar au fost ok la proba. Boxele au costat 600lei sau 650lei nu mai stiu exact. Ajuns acasa, in 2 saptamani, am resuti sa strang banutii adica 250lei si am luat difurile de joase (care pe vremea aceea inca se mai aduceau in tara, era discutat dinainte cu o cunostiinta de la magazinul respectiv, acum nu se mai aduc), dupa cum ma asteptam, dupa o vreme a inceput si un tw sa zornaie, dar nu mereu deci ascultam pe ele fara probleme la un volum de casa (incet).....cam in juma de an am avut banutii necesari pt twetere care evident le-am luat (mai puternice decat cele existente pe boxa, tweetere tot tonsil), ele costand parca 150lei amandoua (perechia)

Daca tragem linie si adunam iesim undeva la 10 mil vechi sau 1000ron, ceea ce dupa mine nu este deloc mult pentru niste boxe noi practic, si cunoscand prea bine ce a insemnat unitra, (la o putere de 120-140W la 8ohm asta in ideea ca sunt sunt folosite pe un amplif de 120W reali Yamaha A-1000)

Deci trebuie stiut dinainte ce vrei sa faci si calculat cu lux de amanunt.

Pot sa va mai scriu mult dar v-as plictisi sa va spun ca am relizat niste boxe copiate dupa untra140W dar cu difuzoare chinezesti, sunt foarte multumit de ele, comparativ cu originalele se aud cam la fel poate basul mai pronuntat si putin media mai in spate (la cele facute) cutia este avantajoasa ca si calcul, mie asa mi s-a parut, chiar daca nu am stat sa calculez rezonante si frecvente ca care se acordeaza cutia cu respectivele difuzoare.

Posted Image

Link spre comentariu

Cum adica se opreste receiverul Sony daca dai muzica tare? :nas: Nu inteleg de ce ar face asta, protectie la ce, ce protejeaza cand se opreste? Ca ma gandesc ca poate o fi vreo problema undeva, altfel de ce ar face-o?

Link spre comentariu

verificat, str-dg510 de la sony, pe 8 ohm, 6 ore la 90% din volum, merge fara probleme. cred ca merge si 5 zile...

nu conecta boxe mai mici de 8 ohm la el sub nici o forma, nu se stie cat or sa mai reziste sistemele antiprost din el...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări