Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

o telecomanda on/off cu ir...

Vizitator danielflorea1985

Postări Recomandate

Sorry k revin cu o tema care a mai fost discutata dar....ma poate ajuta si pe mine cineva cu o schema de telecomanda IR on-off. dak se poate ceva care sa treaca de la o stare la alta in momentul in care primeste un impuls..multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Pasare Dan

4

• EPSICOM

3

• so19so76

1

Asi dori o schema daca se poate care sa mearga doar cu un emitator acordat, nu cu orice emitator...oricum multumesc pt link

Link spre comentariu

pOT SA-TI OFER EU O TELECOMANDA CU 2 BUTOANE CODATA, IR, RECEPTOR tsop 1738, SCHEMA , PIC PROGRAMAT (2 MAI EXACT ) RELATIV IEFTINA DISTANT (IN FUNCTIE DE LED EMITATOR , ACTUAL 4-6MS) FOARTE SIGURA, NU SE SUPRAPUN ALTE TELECOMENZI, CONSUM REDUS, CARCASA OPTIMA.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

vroiam sa modific si receptorul - sa-l fac pentru 2 relee dar nu am timp - mai dureaza - daca se pricepe cineva la microcontrollere PIC - ii dau schema si de receptor - si fragmente de soft care mai trebuiesc finisate - programul se intelege usor ca e plin de comentariiDin pacate lucrez la o firma - si receptorul e de fapt un proiect mai complex pe care nu pot sa-l dau - si trebuie sa-i fac modificarile de rigoare. (plus ca am semnat un contract de confidentialitate si nu am de gand sa platesc despagubiri de minim 5000 E ;).ok - o sa-mi fac ceva timp s-o fac. nu cred ca o sa am timp si sa o testez fizic - dar nu cred ca o sa fie probleme si o sa mearga.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Telecomanda am facut-o eu - si i-am si dat-o pe mail. Are 2 PIC12F629, e testata, comanda un releu on/of plus un buton extern care comanda releul. Daca butonul este apasat mai mult de 4 sec se activeaza/dezactiveaza intrarea de la receptorul infrarosu. Schemele sunt foarte simple, emitatorul are un 78l05, PIC12F629, 3 rez, 1 bc547, un buton, un led emitator ir si un led 3mm de semnalizare. Carcasa se gaseste la connex (vezi telecomanda cu un buton - kit vandut de ei - e aceeasi carcasa).Receptorul - stabilizator, tranzistor pt releu, receptor TSOP1738, pic12F629, 2 led-uri semnalizare, niste rez pentru led-uri si tranzistor, buton, transformator, punte, condensator filtrare - eu zic ca mai simplu de atat nu se putea. Plus - capsula DIP8 pentru integrate ceea ce reduce volumul cablajului. Daca pe cei de la EPSICOM ii intereseaza - le pot da schemele si softul - e doar un hobby pt mine.

Link spre comentariu

Daca considerati ca schema este utila mai multor electronisti, OK. Inca un PCB ieftin pentru toti. Ar fi bine sa se foloseasca toate porturile pentru iesiri. Cine le vrea OK cine nu NU. Verificat 100+1 ori si acesta ar fi in avantajul tuturor.

Link spre comentariu

Daca considerati ca schema este utila mai multor electronisti, OK. Inca un PCB ieftin pentru toti. Emisia este OK. Ar fi bine sa se foloseasca la receptie un alt PIC pentru mai multe iesiri. Cine le vrea OK cine nu NU. Verificat 100+1 ori si acesta ar fi in avantajul tuturor.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări