Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Bobina ferita

ohamoha

Postări Recomandate

Salut,Cineva de pe forum dadea un sfat pentru alimentarea unui PIC intr-o dacie astfel:

un 7805 o bobina mica pe ferita si cateva condensatoare de 100nF si 1000uF ajung pentru un uC PIC

Ce este aceasta bobina pe ferita? Cum arata? Am tot cautat pe google si am gasit diferite utilizari ale unei bucati de ferita, dar nu inteleg la care din ele se refera citatul de mai sus.Multumesc
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ohamoha

2

• yo9hnf

1

• gica70

1

• Den

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Nu stiu la ce se refera dar cred ca acea "bobina pe ferita" este o bobina de filtraj asemanatoare cu cele din casetofoanele auto, bobinata pe tole E+I si asemanatoare cu un mic transformator.

Link spre comentariu

Salut,Cineva de pe forum dadea un sfat pentru alimentarea unui PIC intr-o dacie astfel:

un 7805 o bobina mica pe ferita si cateva condensatoare de 100nF si 1000uF ajung pentru un uC PIC

Ce este aceasta bobina pe ferita? Cum arata? Am tot cautat pe google si am gasit diferite utilizari ale unei bucati de ferita, dar nu inteleg la care din ele se refera citatul de mai sus.Multumesc
Cred ca se refera la ferita in (forma de tor, cilindru gol montat direct pe cablul de alim.) pe care o gasiti acum la mai toate alimentatoarele (incarcatoare) cu functionare in comutatie.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări