ohamoha Postat Ianuarie 5, 2010 Partajează Postat Ianuarie 5, 2010 Salut,Cineva de pe forum dadea un sfat pentru alimentarea unui PIC intr-o dacie astfel: un 7805 o bobina mica pe ferita si cateva condensatoare de 100nF si 1000uF ajung pentru un uC PICCe este aceasta bobina pe ferita? Cum arata? Am tot cautat pe google si am gasit diferite utilizari ale unei bucati de ferita, dar nu inteleg la care din ele se refera citatul de mai sus.Multumesc Link spre comentariu
yo9hnf Postat Ianuarie 5, 2010 Partajează Postat Ianuarie 5, 2010 Nu stiu la ce se refera dar cred ca acea "bobina pe ferita" este o bobina de filtraj asemanatoare cu cele din casetofoanele auto, bobinata pe tole E+I si asemanatoare cu un mic transformator. Link spre comentariu
gica70 Postat Ianuarie 5, 2010 Partajează Postat Ianuarie 5, 2010 Salut,Cineva de pe forum dadea un sfat pentru alimentarea unui PIC intr-o dacie astfel: un 7805 o bobina mica pe ferita si cateva condensatoare de 100nF si 1000uF ajung pentru un uC PICCe este aceasta bobina pe ferita? Cum arata? Am tot cautat pe google si am gasit diferite utilizari ale unei bucati de ferita, dar nu inteleg la care din ele se refera citatul de mai sus.MultumescCred ca se refera la ferita in (forma de tor, cilindru gol montat direct pe cablul de alim.) pe care o gasiti acum la mai toate alimentatoarele (incarcatoare) cu functionare in comutatie. Link spre comentariu
Den Postat Ianuarie 5, 2010 Partajează Postat Ianuarie 5, 2010 Sau la antena de am de la orice receptor radio E un material ferita cu ..bobina cred ca stii ce este. Link spre comentariu
vio2007 Postat Ianuarie 5, 2010 Partajează Postat Ianuarie 5, 2010 O poza cu cateva bobine pe ferita http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/a1/Electronic_component_inductors.jpg/676px-Electronic_component_inductors.jpg ,mai sunt si cele de care a amintit yo9hnf Se folosesc in filtre electronice ca aici :http://en.wikipedia.org/wiki/Capacitor-input_filter Link spre comentariu
ohamoha Postat Ianuarie 5, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 5, 2010 Am inteles. Multumesc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum