Vizitator Postat Ianuarie 15, 2010 Partajează Postat Ianuarie 15, 2010 beriliul ala din tweeter costa mult, suta aia de kile de otel din structura interna, atentie, grosimea maxima a mdf-ului utilizat e de 100mm... da, mdf-ul ala de l-am pus eu primul si mi-a sarit lumea-n cap... aaa, da, otelul ala din care se fac submarine(dupa cum imi reamintea un stimat coleg de forum)...merita fiecare centisor de boxa de 1740mm x 500mm x 780mm. da nu-s cele mai bune... cunosc eu unele de 16 000, pe care mi le-as lua de o mie de ori inaintea astora... si nu din cauza pretului... Link spre comentariu
Toader Postat Ianuarie 15, 2010 Partajează Postat Ianuarie 15, 2010 Sa nu-mi spui ca le-ai ascultat si nu le-ai lua. Care-s alea de 16 mii?. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 15, 2010 Partajează Postat Ianuarie 15, 2010 consider ca au niste aspecte care se ridica mult mai sus de nivelul meu de intelegere(in acustica), sunt superbe, dar... am un prieten care are sonus faber, opera callas, niste hornuri din sticla, vincent monoaurale cu lampi, platane, sacd, cabluri din aur si alte zarzavaturi... si-mi zicea ca din punctul lui de vedere, dincolo de un nivel anume nu e nimic decat moft... tind sa-l cred, e o parere calificata... cele de 16 000 sunt Bang & Olufsen Beolab5... trebuie sa ai urechi si cultura muzicala de 100 000 euro, nu numai buzunare... Link spre comentariu
Toader Postat Ianuarie 15, 2010 Partajează Postat Ianuarie 15, 2010 Hornurile sant cumva Fergusson Hill?Asta cu moftul e pentru noi, astia de rand.Cand ai un cot mare ,mare, iti permiti sa alegi.Sant pentru toate gusturile(mofturile) si preturile.Nu degeaba sant pick-uri(destule) ce trec de cateva zeci de mii. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 15, 2010 Partajează Postat Ianuarie 15, 2010 deci nu vreau sa fiu prost inteles, eu apreciez efortul si sacrificiul artei, fac plecaciuni in fata ei, este remarcabil ce reusesc unii oameni sa faca cu mainile lor, dar personal, dintre sistemele scumpe, nu mi-as lua in veci mai mult de B&O... Link spre comentariu
Toader Postat Ianuarie 15, 2010 Partajează Postat Ianuarie 15, 2010 O sa razi, dar in Buc sant dealeri de high-end care ti-ar spune ca ce-ti doresti, sant niste pocnitori, in coada listei..Poate le faci o vizita.Ar fi pacat sa nu auzi si alte chestii, caci sant persoane amabile. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 15, 2010 Partajează Postat Ianuarie 15, 2010 aia vand niste boxe, B&O vinde un stil de viata... e o cu totul alta poveste... ala care zice ca B&O sunt pocnitori, nu e cretin, e putin spus... cred ca are ceva patologic in el... Link spre comentariu
felixx Postat Ianuarie 16, 2010 Partajează Postat Ianuarie 16, 2010 nomikos....Daca iti plac monoblocurile,iti vand eu o pereche: http://www.hi-fi.ro/fhifi/viewtopic.php ... sc&start=0 Numai ca trebe si preamplificator: http://www.hi-fi.ro/fhifi/viewtopic.php ... sc&start=0 B&O vinde lifestyle si bullshit pentru pitzipoance intretinute. O vizita pe la dealeri poate deschide unele urechi.Un Accuphase sau AudioNote pe Westminster Royal sau Autograph (afara) sau un open baffle bine pus la punct,augmentat cu o incinta inchisa pentru registrul joase,conuri de celuloza la difuzoare pentru o transparenta remarcabila...Feastrex,KM 30 de la PHY,Supravox 215 cu electromagnet si de ce nu,alta liga.....biletul la intrare il platesc eu: Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 16, 2010 Partajează Postat Ianuarie 16, 2010 da, stiu amplificatoarele tale de mult timp... aplauze sincere... si aplauze sincere si pentru imagini.cum am mai spus, inteleg foarte bine diferenta, sau mai bine spus apreciez diferenta, dar n-o inteleg pe deplin...din acest motiv, as ramane la alegerea mea si un C63 AMG in aceiasi bani... imi place sa fiu mai practic... Link spre comentariu
Toader Postat Ianuarie 16, 2010 Partajează Postat Ianuarie 16, 2010 Numai practic nu mi se pare AMG, mai ales prin Bucuresti.Poate ca mai castigat ati fi cu un sistem deosebit, dupa o zi de stres prin Bucuresti.Revenind intrucatva la topic, adica intelegand prin TEGO si alte materiale potrivite incintelor, cine mai cunoaste materiale mai exotice ptr asa ceva?De ex. Wilson Audio - stie careva care e secretul din spatele materilului caruia ei ii spun M?Mai au unul denumit X.Stiu ca sant ceva particule de lemn cu ceva rasini. Link spre comentariu
ahegyes Postat Ianuarie 19, 2010 Partajează Postat Ianuarie 19, 2010 Ia priviti aici, asa pe la mijlocul paginii, cum se face o boxa: http://www.highendpalace.com/2010%20CES ... 0Vegas.htm Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 19, 2010 Partajează Postat Ianuarie 19, 2010 asta-i buna in scop didactic in primul rand!!! Link spre comentariu
Vizitator SunRa Postat Ianuarie 25, 2010 Partajează Postat Ianuarie 25, 2010 Materialul de la Wilson este un policarbonat, daca imi aduc eu bine aminte. Ei spun ca a fost conceput de ei insa am un dubiu. Referitor la proprietarile sale, singura mea sursa cu privire la material provine de la Dr. Geddes (inventatorul profilului Oblate Spheroid, prima modelare matematica completa a unui horn, etc.). Dansul spunea ca materialul este intr-adevar foarte bun, inert din punct de vedere sonic, rigid, cumva din descriere am avut senzatia ca seamna cu corianul. Problema cu acest material este insa pretul foarte mare in comparatie cu lemnul solid sau chiar placajul stratificat de calitate. In ceea ce priveste subiectul general, pot spune ca am vazut un singur test (care acum din pacate nu mai este online) si care se referea la rezonanta masurata a diferitelor materiale utilizate pentru constructia hornurilor acustice. Invatamintele insa se pot extrapola si la incinte. Ca idee, mdf-ul era varza, fibra de sticla ranforsata cu epoxy la fel, diferitele tipuri de beton de asemenea. A fost ales in cele din urma un beton poros, nesalvand linkul nu stiu care era compozitia. Trecand pe impresii subiective, am observat ca pe diyAudio de exemplu consimtamantul general e ca favorite sunt incintele din plywood (placaj stratificat) de calitate, ranforsat cu mdf sau lemn solid, urmat de mdf ranforsat cu materiale mai putin elastice (plywood, lemn masiv, chiar aluminiu) . ALegerea mdf-ului tinea mai tot timpul de pret insa.. O alta autoritate in domeniu, Toole, recomanda de asemenea placajul stratificat bine ranforsat. De asemenea, sugestia domnului Mateescu, de a ranforsa incinta cu straturi de bitum este des intalnita in practica, eu unul as lua-o in considerare. Oricum, subiectul este amplu si in absenta unor studii sau macar nu prea avem ce discuta.. Asta daca nu se afla aici persoane care au lucrat cu aceste tipuri de material in configuratii aproximativ asemanatoare si au putut avea ocazia sa observe diferentele. edit: eu unul (ne-avand experienta) as incerca tego in combinatie cu mdf, in lipsa unui placaj de calitate. Si inca ceva. Analogia dintre un instrument muzical si boxe este puterinc limitata. Nu as vrea sa-mi sune boxele precum armonicile unei viori sau ale unei trompete. As vrea insa ca incinta sa fie pe cat se poate rigida din punct de vedere acustic tocmai pentru a lasa difuzoarele sa-si faca treaba in reproducerea acurata a semnalului. In ce sens este interesanta insa analogia cu instrumentele muzicale? Armonicile generate de un instrument muzical sunt predominant naturale. Fiind naturale, sunt mai putin suparatoare unei urechi ce evolutionist vorbind s-a obisnuit cu aceste armonici (vorbesc pe langa, nu am vazut teste/studii in acest sens). Mdf-ul, diferitele placaje, conglomerate lemnoase s-ar putea sa aiba si rezonante mai putin naturale care sa iasa mai usor in evidenta. In concluzie, mi-as dori o incinta rigida acustic, fara ca ranforsarile sau materialele folosite sa produca rezonante nenaturale. De mentionat ca atat timp cat folosesti o incinta, rezonantele vor fi acolo. Link spre comentariu
Toader Postat Ianuarie 25, 2010 Partajează Postat Ianuarie 25, 2010 Mersi de raspuns.Poate ca o forma ovoida, sferica sa ma alunge rezonantele.Eu lucrand cu marmura, ma batea gandul sa folosesc(bookshelf) , dar mi s-a sugerat ca ar fi poate rezonante.De rigiditate nu era vorba, poate de reflexiile interioare.Asa am folosit pal.Poate era mai bine ce vroiam.Acum am observat oaresice vibratii in lateralul incintei, la volume mari.Intentionez sa bag niste bare din fibra de carbon, sa le rigidizez. Link spre comentariu
Vizitator SunRa Postat Ianuarie 25, 2010 Partajează Postat Ianuarie 25, 2010 Da, in limba romana e o neclaritate semantica intre rezonanta, vibratii, etc.Din cate inteleg eu rezonantele interne incintei sunt cauzate de peretii paraleli ai incintei care produc unde stationare. Din acest motiv se recomanda volume ovoidale, trapezoidale, oricum, pe cat posibil asimetrice. In nici un caz rotunde.Mecanismul rezonantelor intrinseci materialului este altul. Energia acustica absorbita de incinta se propaga prin peretii acesteia si este eliberata ulterior prin suprafata materialului. Cu cat suprafata incintei e mai mare si mai putin ranforsata cu atat aceste emisii sunt mai pregnante.Sunt cateva teste acustice pentru a determina daca o incinta are astfel de coloratii. Erau recomandate de Lynn Olson si sper sa le gasesc pentru a le posta aici. Unul dintre ele era chiar ascultarea interiorului incintei prin decupajul pentru difuzor si lovirea peretilor. Se poate determina astfel in ce masura este rigidizata acustic incinta.Cred ca utilizarea granitului sau a marmurei este ok. Stiu sigur de un proiect al lui Nelson Pass care foloseste un panou frontal din granit pentru 4 difuri PA (cred ca Rushmore se numeste).Ar mai trebui mentionat ca masa materialului si densitatea acestuia nu sunt suficiente pentru a amortiza energia acustica. Atat marmura cat si granitul sigur vor avea o anumita rezonanta insa spre deosebire de mdf sau de alte tipuri de constructie, ma astept sa fie o rezonanta singulara, mai ridicata in freccenta si mai atenuata. Cat de mare ar fi incinta? Ce difuzoare sunt folosite? E reflex, e inchisa? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum