chorchy Postat Ianuarie 5, 2010 Partajează Postat Ianuarie 5, 2010 a folosit cineva TEGO la constructia de incinte?seamana cu plywood,o fi la fel de rezistent?e mai bun decat PAL,macar? Link spre comentariu
Jimmy Postat Ianuarie 5, 2010 Partajează Postat Ianuarie 5, 2010 daca vrei sa iasa ceva mai mult decat niste lazi cu difuzoare, nu incerca OSB-ul. cu TEGO ar merita incercat deoarece e foarte rigid si rezistent. Link spre comentariu
Toyo Cris Postat Ianuarie 5, 2010 Partajează Postat Ianuarie 5, 2010 Tego este foarte bun, dezavantajul lui este ca este mai greu (densitate mare), dar mult mai rezistent decat MDF. De regula este folosit la platformele auto de tonaj pentru marfa, din cauza rezistentei forte mari.Succes! Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 6, 2010 Partajează Postat Ianuarie 6, 2010 Pe vremea lui Cea?c? se folosea la cofrajele de turnat betonul, pe ?antiere, asta legat de rezisten?a TEGO. Se mai folose?te la platformele de tramvai, troleibuz sau ma?ini, cele române?ti, cîte mai exist?. Am v?zut la Hornbach. Link spre comentariu
utzy Postat Ianuarie 6, 2010 Partajează Postat Ianuarie 6, 2010 Da , categoric TEGO e mult mai bun decat palul sau osb . Link spre comentariu
VTP Postat Ianuarie 6, 2010 Partajează Postat Ianuarie 6, 2010 Imi place cum dau unii sfaturi fara sa se priceapa!Materialul unei incinte trebuie sa aiba frecventa de rezonanta proprie cat mai INAFARA domeniului audio. Prin ciocanire, cu cat sunetul este mai jos, cu atat frecventa de rezonanta este mai jos, lucru de dorit. Tego, fiind f.dens, este bun pentru incinte, dar .... sunetul emis este mai inalt decat in cazul PAL-ului sau a MDF. Ca sa-l utilizezi fara a colora sunetul, trebuie lipit pe interiorul incintei un strat bituminat gen Alubond. Altfel e de preferat MDF-ul sau PAL-ul. OSB-ul se comporta ca si TEGO.Tego e f.bun daca se utilizeaza la incinte obtinute din straturi suprapuse, taiate cu CNC-ul! O solutie extrema, laborioasa si scumpa, discutabila din multe puncte de vedere> Link spre comentariu
catalin Postat Ianuarie 6, 2010 Partajează Postat Ianuarie 6, 2010 nu mai retin exact dar acum ceva timp in urma am vazut pe net un filmulet unde o firma mare producatoare de incite acustice folosea osb. si eu am folosit osb si nu am avut probleme cu el . chiar si cel de 15 ,ranforsat se comporta bine si este usor. nu am incercat paralel 2 incinte identice una osb alta pal sau mdf ca sa pot vorbi dar am sa o fac cat de curand . la tego trebuie inlatuat acel strat de protectie. cel putin unde se imbina . daca gresesc as dori sa fiu corectat! Link spre comentariu
Toyo Cris Postat Ianuarie 6, 2010 Partajează Postat Ianuarie 6, 2010 Multumesc pentru corectie d-le VTP! Cu respect... Link spre comentariu
VTP Postat Ianuarie 6, 2010 Partajează Postat Ianuarie 6, 2010 nu mai retin exact dar acum ceva timp in urma am vazut pe net un filmulet unde o firma mare producatoare de incite acustice folosea osb. si eu am folosit osb si nu am avut probleme cu el . chiar si cel de 15 ,ranforsat se comporta bine si este usor. nu am incercat paralel 2 incinte identice una osb alta pal sau mdf ca sa pot vorbi dar am sa o fac cat de curand . la tego trebuie inlatuat acel strat de protectie. cel putin unde se imbina . daca gresesc as dori sa fiu corectat!Ce firma?Erau incinte pro sau de casa?Eu discut doar prin prisma incintelor hi-fi de casa, nu pentru sonorizare pro.Ca sa adere adezivul, intr-adevar trebuie curatata vopseaua. Link spre comentariu
sorinpavel Postat Ianuarie 6, 2010 Partajează Postat Ianuarie 6, 2010 Scuze ca ma bag si eu,dar stiam ca cel mai bun e lemnu-lemn.Adica scandura de lemn.Sau gresesc eu? Stima Link spre comentariu
ratza Postat Ianuarie 7, 2010 Partajează Postat Ianuarie 7, 2010 Lemnu' lemn nu e bun pentru c? lucreaz? în timp ?i o s? te treze?ti cu fisuri prin el. Oricît de bun ar fi lemnul, tot a?a se va întîmpla. Link spre comentariu
sorinpavel Postat Ianuarie 7, 2010 Partajează Postat Ianuarie 7, 2010 Ma gandeam la faimoasele viori Stradivarius.Pe vremea aia nu cred ca exista tego sau pal. Link spre comentariu
ionescu liviu Postat Ianuarie 7, 2010 Partajează Postat Ianuarie 7, 2010 Lemnul adevarat banuiesc ca se trateaza cumva ca sa nu se fisureze. Altfel nu erau oameni care dau o movila de bani pe mobila de lemn scumpa ca peste o vreme sa se fisureze si sa se destrame. Link spre comentariu
Spitfire Postat Ianuarie 7, 2010 Partajează Postat Ianuarie 7, 2010 Uscarea lemnului in cuptoare de inalta frecventa, tratarea cu radiatii ionizante impotriva bacteriilor, ciupercilor, si nu in ultimul rand impregnarea si lacuirea acestuia, nemaivorbind de utilizarea, depozitarea intr-un mediu adecvat, pot asigura decenii de existenta a obiectului fara teama de fisuri, deformari, etc.Incinte acustice din TEGO sau lemn masiv, mai greu, existenta fibrelor face ca vibratiile sonore sa se propage unde nu trebuie, MDF-ul pare la ora actuala cel mai bun material pentru boxe de casa. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum