Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

de unde pot cumpara un servomotor rapid?

Vizitator dextercos

Postări Recomandate

Vizitator dextercos

Am cautat pe google dar nu am gasit nimic concret...vreau sa realizez un proiect asemanator

si nu stiu de unde sa iau si cam cat ar costa 2 astfel de servomotoare. Ma intereseaza un timp de raspuns de ordinul zecilor de milisecunde...Daca este cineva care a cumparat sau care detine asa ceva i-as fi foarte recunoscator pentru ajutor.Multumesc
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mitescu

2

• EmyRulz

2

• Ovidanie

1

• mariandmd

1

Top autori în acest subiect

Motoarele sunt din cele obisnuite. Nu timpul este conditia principla ptr un asemenea sistem. Pentru masa inertiala a bilei, sutele de milisecunde sunt suficiente. Calitatea dispozitivului este data in mare masura de calitatea lagarelor motoarelor (jocuri cat mai mici). Este ceva similar cu pendulul invers.

Link spre comentariu

Atentie, greutratea platformei + a bilei se determina o anumita masa inertiala care alaturi de mecanismul de antrenare va conduce la o putere necesara a motorului. Cele de la CD-rom nu prea au "sange". Incearca cu niste servomotoare auto(geamuri, antena, etc...)

Link spre comentariu
Vizitator dextercos

Nu cred ca intreg ansamblul cantareste mai mult de 100g maxim...dar e problema ca mie imi trebuie o miscare liniara nu circulara...de unde o obtin?gasesc in comert asa ceva sau trebuie sa fac eu mecanismul e transformare?

Link spre comentariu

Vezi ca viteza finala de raspuns nu este data neaparat de viteza motorului, ci a intregului sistem de reglare. Eu ti-as sugera sa incerci mai intai o modelare matematica si o simulare(in simulink de ex) si din aceasta iti vei da seama mai bine cam ce ordin de marime o sa aiba cuplul motoarelor, forte etc, dupa care le poti alege. Problema este clasica, numita "ball and beam" doar ca aceasta este in 2 dimensiuni. O sa gasesti pe internet solutii atat de modelare cat si de conducere pt aceasta problema, singura chestie care ramane e sa adaugi si a doua dimensiune.Banuiesc ca acesta este un proiect pt facultate(pt ca altfel nu prea vad care ar fi rostul construirii unui astfel de sistem).

Link spre comentariu

Motoarele din film se numesc servomecanisme, sunt folosite in modelism, pot fi cumparate i de la firma Sierra din Botosani. Au timp de raspuns foarte mic. Marea problema este acel touch screen si softul din controler.

Link spre comentariu
Vizitator dextercos

Acesta este scopul in sine al proiectului, un sistem instabil pentru incercarea si implementarea diferitelor metode de control.Cred ca pentru inceput voi incerca cu pid, inca nu am studiat altceva. Touchsenzorul este intr-adevar o problema la dimensiunile acestea, mai am insa si solutia determinarii pozitiei bilei cu un webcam si un soft adecvat Ramane de vazut, sunt abia in faza de inceput.Servomecanismele sigur le voi gasi la sierra si tin sa multumesc celor care m-au indrumat acolo

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări