Vizitator geove Postat Ianuarie 5, 2010 Partajează Postat Ianuarie 5, 2010 Ce inseamna tensiune polarizata sau nepolarizata? Cum o tensiune poate fi cu - (minus) ?MS Link spre comentariu
Liviu M Postat Ianuarie 5, 2010 Partajează Postat Ianuarie 5, 2010 Conform definitiei, tensiunea electrica e diferenta intre potentialele electrice a 2 "puncte". In functie de potentialul considerat referinta (potentialul arbitrar ales sa fie 0), tensiunea poate fi pozitiva sau negativa.La aia cu tensiune polarizata sau nepolarizata, cred ca n-am inteles prea bine la ce te referi, asa ca las pe altii. Link spre comentariu
miron1947 Postat Ianuarie 5, 2010 Partajează Postat Ianuarie 5, 2010 polarizata sau nepolarizataCred ca Dl-ul se refera la CA si CC. Link spre comentariu
Vizitator geove Postat Ianuarie 5, 2010 Partajează Postat Ianuarie 5, 2010 Ms de raspunsuri dar mai am niste intrebari: In curent alternativ exista 2 fire FAZA si NUL. Curentul intra de la FAZA, trece prin circuit si iese prin NUL ? Daca curentul are 50 Hz atunci are o schimbare de la - la + de 50 de ori pe secunda ? Cum se intampla fenomenul ? Curentul circula in ambele sensuri ? MS anticipat Link spre comentariu
gica70 Postat Ianuarie 5, 2010 Partajează Postat Ianuarie 5, 2010 Ms de raspunsuri dar mai am niste intrebari: In curent alternativ exista 2 fire FAZA si NUL. Curentul intra de la FAZA, trece prin circuit si iese prin NUL ? Daca curentul are 50 Hz atunci are o schimbare de la - la + de 50 de ori pe secunda ? Cum se intampla fenomenul ? Curentul circula in ambele sensuri ? MS anticipat Da, circula alternativ in ambele sensuri si trece de 100 de ori pe secunda prin zero. Cazul pe care l-ati propus este particular. Pot fi mai multe fire.. Link spre comentariu
Vizitator geove Postat Ianuarie 5, 2010 Partajează Postat Ianuarie 5, 2010 Multumesc mult de raspunsuri. Si o ultima intrebare tot de incepator : componentele dioda, tranzistor, rezistor, bobina, condensator functioneaza doar in curent continuu? sau si in curent alternativ? Daca numai in curent continuu, de ce? MS anticipat Link spre comentariu
miron1947 Postat Ianuarie 5, 2010 Partajează Postat Ianuarie 5, 2010 dioda, permite trecerea curentului intr-un singur sens, deci face redresare tranzistor,in curent continu rezistor, si in CC si in CA bobina, si in CC si in CA condensatorDaca este polarizat , doar CC, daca nu si in CA Asa circula curentul intr-un montaj cu[attachment=0]CA.JPG[/attachment] redresare. Link spre comentariu
Liviu M Postat Ianuarie 5, 2010 Partajează Postat Ianuarie 5, 2010 tranzistor,in curent continu Poti sa detaliezi, te rog? Eventual in cazul particular al amplificatoarelor audio cu tranzistoare. Link spre comentariu
miron1947 Postat Ianuarie 5, 2010 Partajează Postat Ianuarie 5, 2010 Poti sa detaliezi, te rog?Adica? Cum functioneaza un tranzistor?Aici http://en.wikipedia.org/wiki/Transistor Link spre comentariu
Liviu M Postat Ianuarie 5, 2010 Partajează Postat Ianuarie 5, 2010 Nu, cum e cu curentul continuu si cu amplificatoarele audio pe tranzistori. Link spre comentariu
miron1947 Postat Ianuarie 5, 2010 Partajează Postat Ianuarie 5, 2010 Nu inteleg ce anume doriti.Acum va rog eu pe Dvs. sa detaliati. Link spre comentariu
Liviu M Postat Ianuarie 5, 2010 Partajează Postat Ianuarie 5, 2010 Ce se intampla daca, pe baza unui tranzistor in conexiunea EC, in regiune activa directa (adica VCC suficient, rezistente in colector/baza corect dimensionate), pui un semnal sinusoidal cu o amplitudine micuta (si o componenta continua care sa-l tina in regiunea de mai sus)?E un circuit de CC, de CA, combinat?LE Stiu ca-s batran, asa ca daca ma tutui o sa ma simt mai tinar (deci bine) ;) . Link spre comentariu
miron1947 Postat Ianuarie 5, 2010 Partajează Postat Ianuarie 5, 2010 E un circuit de CCDa. Link spre comentariu
Liviu M Postat Ianuarie 5, 2010 Partajează Postat Ianuarie 5, 2010 Asta voiam sa detaliezi. De ce e de CC? Ce diferenta e intre CA (220 VAC) si un semnal sinusoidal pus pe baza unui tranzistor in afara de amplitudine? Link spre comentariu
miron1947 Postat Ianuarie 5, 2010 Partajează Postat Ianuarie 5, 2010 AC are treceri prin 0 cu + si -, tranzistorul despre care vorbiti este alimentat in CC. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum