Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tensiune polarizata

Vizitator geove

Postări Recomandate

• Răspunsuri 42
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• miron1947

12

• EmyRulz

9

• Liviu M

7

• srdjan

4

Top autori în acest subiect

Conform definitiei, tensiunea electrica e diferenta intre potentialele electrice a 2 "puncte". In functie de potentialul considerat referinta (potentialul arbitrar ales sa fie 0), tensiunea poate fi pozitiva sau negativa.La aia cu tensiune polarizata sau nepolarizata, cred ca n-am inteles prea bine la ce te referi, asa ca las pe altii.

Link spre comentariu
Vizitator geove

Ms de raspunsuri dar mai am niste intrebari: In curent alternativ exista 2 fire FAZA si NUL. Curentul intra de la FAZA, trece prin circuit si iese prin NUL ? Daca curentul are 50 Hz atunci are o schimbare de la - la + de 50 de ori pe secunda ? Cum se intampla fenomenul ? Curentul circula in ambele sensuri ? MS anticipat :)

Link spre comentariu

Ms de raspunsuri dar mai am niste intrebari: In curent alternativ exista 2 fire FAZA si NUL. Curentul intra de la FAZA, trece prin circuit si iese prin NUL ? Daca curentul are 50 Hz atunci are o schimbare de la - la + de 50 de ori pe secunda ? Cum se intampla fenomenul ? Curentul circula in ambele sensuri ? MS anticipat :)

Da, circula alternativ in ambele sensuri si trece de 100 de ori pe secunda prin zero. Cazul pe care l-ati propus este particular. Pot fi mai multe fire..
Link spre comentariu
Vizitator geove

Multumesc mult de raspunsuri. Si o ultima intrebare tot de incepator :) : componentele dioda, tranzistor, rezistor, bobina, condensator functioneaza doar in curent continuu? sau si in curent alternativ? Daca numai in curent continuu, de ce? MS anticipat :)

Link spre comentariu

dioda, permite trecerea curentului intr-un singur sens, deci face redresare

tranzistor,in curent continu

rezistor, si in CC si in CA

bobina, si in CC si in CA

condensatorDaca este polarizat , doar CC, daca nu si in CA

Asa circula curentul intr-un montaj cu[attachment=0]CA.JPG[/attachment] redresare.

Link spre comentariu

Ce se intampla daca, pe baza unui tranzistor in conexiunea EC, in regiune activa directa (adica VCC suficient, rezistente in colector/baza corect dimensionate), pui un semnal sinusoidal cu o amplitudine micuta (si o componenta continua care sa-l tina in regiunea de mai sus)?E un circuit de CC, de CA, combinat?LE Stiu ca-s batran, asa ca daca ma tutui o sa ma simt mai tinar (deci bine) ;) .

Link spre comentariu

Asta voiam sa detaliezi. De ce e de CC? Ce diferenta e intre CA (220 VAC) si un semnal sinusoidal pus pe baza unui tranzistor in afara de amplitudine?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări