Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

reconditionare amplif-manual

mariobe

Postări Recomandate

Uite mai jos o parte din schem?, ce e mai important, ?i-am însemnat condensatorii pe care s?-i verifici în caz de diferen?e între canale (apare numai unul din canale pe partea audio), alt? variant? ar fi s? nu mearg? bine pu?ometrii de ton, caz în care nu prea ai ce face, fiind unii antilogaritmici, speciali ptr controlul tonului în bucla de amplificare a etajului final.

Înc? ceva: niciodat? boxe de 4 Ohmi, numai de 8.

ciudat e ca pe spate scrie ca duce difuri de la 4-16 ohm si de fapt da... o folosesc cu difuri de 4ohmi,stiam ca finalul ala(stk2028)scoate un 2*30 w ,asta e mai putin important dar daca as folosi difuri cu impendanta prea mica s-ar incalzi finalul nu?,se incinge foarte mult transformatorul asta in caz ca are vreo importanta,sigur e buna schema acea? de unde o ai ca eu nu am dat de ea?mersi mult

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mariobe

10

• zal

5

• remus68

3

• djlove

2

Top autori în acest subiect

Asta e documentatia de la SU-Z65, care are etajul final pe tranzistoare. Daca mai tin minte (ehee ! - e cam mult de atunci) are aceeasi intrare/corectie ca SU-Z25.

a postat zal schema amplifului meu mai sus ,mersi multviobio- butonul de loudnes merge(scuze de intarzierea raspunsului)
Link spre comentariu

Cred c? nu ai în?eles, STK-ul nu ?ine boxe de 4 Ohmi (dar nici trafo, diodele din punte, radiatorul...), ce scrie pe spatele amplifului e o p?c?leal?, peste 90% din amplifurile japoneze de pe pia?? sînt lucrate cu maxim de economie ?i maxim de reclam?. Po?i s? pui ?i de 4 Ohmi, numai dac? stai cu volumul la maxim 1/4 din curs?.O sarcin? de 4 Ohmi suge curent dublu din amplif fa?? de una de 8 Ohmi, la aceea?i tensiune de alimentare, presiunea acustic? fiind aproape identic?, deci nu cî?tigi nimic, cel mult arzi ampliful.

Link spre comentariu

aham si sa inteleg ca nu se poate face ceva sa modificam diful (filtru ceva )sa pacalim amlifu ca e de 8 ohm?am incercat sa caut pe aici pt ca sunt sigur ca s-a mai discutat despre asa ceva

Link spre comentariu

Montezi in serie cu difuzorul o rezistenta de 4ohmi care poate disipa lejer, jumatate din puterea eliberata de statie, sau mai conectezi inca un difuzor de 4 ohmi in serie cu primul. http://www.adelectrocom.ro/product_info ... s_id=28803

a postat zal schema amplifului meu mai sus

:nas: Vorbeai de corectorul de ton ! Unde e corectia de ton pe schema aia ?
da scuze nu am realizat,cred ca ma blocasem pe condesatorii pe care mi-a recomandat sa-i schimb
Link spre comentariu

:rade: Vina mea, la vremea respectiv? nu am disecat tot ampliful, ca s? scot ?i schema de la bucla de ton, c? are mai în fa?? ?i m? incomoda ceva, parc? o tabl?.

In stilul lor de atunci, cred ca e identica cu cea de la SU-Z65. Nu am gasit decit manualul lui SU-Z25, dar si ala era cu pay-pal !
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări