mariobe Postat Ianuarie 5, 2010 Partajează Postat Ianuarie 5, 2010 detin un technichs su-z25,din cate am inteles are cam aceeasi varsta cu mine ,se pare ca s-au facut prin 1981,l-am luat dintr-un magazin de second-hand la un pret zic eu bunisor , la prima vedere arata bine iar in interior in afara de stk-ului din el care pare relativ curat(mai nou ca restul componentelor)nu pare prea umblat in el,Problema:inainte foloseam un ca amplif un cd player auto care avea mufe aux ,ei ala scotea niste inalte ca la mai mult de jumatate din potentiometru era aproape deranjant ,acum dupa ce m-am mutat pe technics mi se pare ca inaltele sunt mult mai slabe in favoarea basului care e mult mai puternic,mai precis tin potentiometru de TREBLE cam la maxim.Timpul influenteaza unele componente mai mult s-au mai putinSI am vazut ca s-a mai discutat despre reconditionari dar nu destul de mult si ma gandesc sa faceti voi aici o descriere detailata a ce se poate reconditiona intr-un amplif care a trecut prin ani,sincer m-am atasat de vechitura mea si nu vreau sa o schimb inca,nu i-mi plac noutatile electronice ultra dotate, poate par sentimentalist dar cred ca nu se face ce se facea o data Link spre comentariu
djlove Postat Ianuarie 5, 2010 Partajează Postat Ianuarie 5, 2010 Primul lucru cu care poti incepe este schimbarea condensatorilor cu uni noi, de calitate. Dupa varsta care spui ca o are sigur sunt destul de uscati. Link spre comentariu
mariobe Postat Ianuarie 5, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 5, 2010 te referi la toti condensatorii sau la careva anume;adica la partea de filtrare a sursei sau cei de pe placa amplifului ,mersi Link spre comentariu
djlove Postat Ianuarie 5, 2010 Partajează Postat Ianuarie 5, 2010 In special toti condensatorii electrolitici, dar nu numai, atat din partea de filtrare, cat si cei de pe placa amplificatorului.Repet, nu ii schimbi cu unii chinezesti de la magazinul din coltul blocului, care pot fi mai prosti decat cei actuali, ci cu uni cat de cat calitativi, noi. Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 5, 2010 Partajează Postat Ianuarie 5, 2010 Matsushita f?cea cond buni în anii aceia, ar fi p?cat s?-i schimbi ?i s? consta?i c? cei noi sînt mai pro?ti. Dar îi po?i verifica brut cu un capacimetru pe cei din calea de semnal, iar pe cei din sursele auxiliare ?i decupl?ri pe aliment?ri îi po?i schimba cu unii de capacitate mai mare, cei de filtraj, numai dac? e nevoie. Cond ceramici îi po?i schimba cu unii ppm, în rest nu prea ai ce face prin amplif.Totu?i a fost un amplif din coada seriei. Link spre comentariu
mariobe Postat Ianuarie 5, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 5, 2010 Matsushita f?cea cond buni în anii aceia, ar fi p?cat s?-i schimbi ?i s? consta?i c? cei noi sînt mai pro?ti. Dar îi po?i verifica brut cu un capacimetru pe cei din calea de semnal, iar pe cei din sursele auxiliare ?i decupl?ri pe aliment?ri îi po?i schimba cu unii de capacitate mai mare, cei de filtraj, numai dac? e nevoie. Cond ceramici îi po?i schimba cu unii ppm, în rest nu prea ai ce face prin amplif.Totu?i a fost un amplif din coada seriei.hmmm sincer nu stiam ca si condesatorii se fac pe vapor in ziua de azi,nu stiu de unde sa-i iau daca spui sa nu-i cumpar de la magazine din astea de chinezarii ,instrument de masura nu am si sincer nu stiu ce inseamna ppm,scuze dar am pus electronica la naftalina de cativa ani Link spre comentariu
mariobe Postat Ianuarie 5, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 5, 2010 Ii poti schimba traful , aceeasi tensiune , dar cu 1,2 A mai mult si ai sa vezi o mica diferenta la sunet sa inteleg ca firma producatoare nu a alimentat corespunzator montajul !?!nu stiu unde incape un toroidal in locul celui vechi dar as fi dispus sa o fac daca intradevar merita Link spre comentariu
lorik199 Postat Ianuarie 5, 2010 Partajează Postat Ianuarie 5, 2010 un site cu componente de calitate este www.tme.eu cel putin parerea mea este ca ar tebui sa te orientezi pe la componentelele ceva mai scumpe,daca tot vrei sa investesti in recondionarea lui Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Ianuarie 5, 2010 Partajează Postat Ianuarie 5, 2010 salutsfatul meu este sa lasi amplificatorul in pace!!!pe vremea acea corectoarele de ton au fost facute pentru alte curbe de ridicatre sau scadere a anumitor frecventela unele amplificatoare inaltele nu se ridicau cu mai mult de 6dBdin practica se cam duce un canal ,este destul de greu sa se defecteze la fel pe ambele canaleeu am citeva amplificatoare cam de aceasi virsta cu al tau,functioneaza perfect si acum!probleme cu condensatorii apar in alimentari sau in etajul final,putin probabil sa se duca condensatori de valori 470pF....0,1mFparerea mea este ca ce reda vechiul amplificator,pe care ascultai,ierea o medie -inalta titiitoareeu cred ca amplificatorul care il ai acum reda corect!mai cheama si pe altii care au urechi bune sa si dea cu parerea vis a vis de cum reda amplificatorulsau poate ai dreptate?????cel mai bine ar fi sa gasim schema si sa ne holbam in ea :daam vazut ca are buton de loundnes,are eficacitate?poate este ramas cuplat acel intrerupator?acel loundnes ridica mai mult basii decit inaltele,este o corectie fiziologica ,atumci cind se asculta la volul micdomnilor nu mai dati sfaturi timpite sa schimbe transformatorul de alimentare,este totusi japonez amplificatorul,pe vremea acea se faceau scule adevarate,nu minciunile din ziua de azi Link spre comentariu
mariobe Postat Ianuarie 5, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 5, 2010 multumesc pentru detalii,da adevarul e ca diferenta intre cele doua canale e destul de usor "observabila' si ca volum si ca inalte,eu ma gandeam ca diferenta intre canale e data e calculator,deci recomanzi sa schimb finalulaici voi avea o problema,am a auzit ca si stk-uri se fac tot pe vapor si probabil ca voi lua ceva galbejite de doua parale Link spre comentariu
paul14 Postat Ianuarie 5, 2010 Partajează Postat Ianuarie 5, 2010 Probabil ca se aude putin diferit intre canale din cauza montajelor dinaintea finalului, corector, preamplificator. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Ianuarie 6, 2010 Partajează Postat Ianuarie 6, 2010 stai ca eu nu mai inteleg nimic tu nu ai inalte pe ambele canale?inaltele se diminueaza sau este un defect aleatoriu?descrie defectul cit mai explicit!!!!,cit mai detaliatnu trebuie sa schimbi integratul Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 6, 2010 Partajează Postat Ianuarie 6, 2010 Uite mai jos o parte din schem?, ce e mai important, ?i-am însemnat condensatorii pe care s?-i verifici în caz de diferen?e între canale (apare numai unul din canale pe partea audio), alt? variant? ar fi s? nu mearg? bine pu?ometrii de ton, caz în care nu prea ai ce face, fiind unii antilogaritmici, speciali ptr controlul tonului în bucla de amplificare a etajului final. Înc? ceva: niciodat? boxe de 4 Ohmi, numai de 8. Link spre comentariu
mariobe Postat Ianuarie 6, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2010 la o analizare mai amanuntita i-mi dau seama ca canalul stang se aude cu inalte mai atenuate(a realizat si sotia in timp ce ma jucam la butonul de balans)volumul pare egal ca putere in cele doua canale ,poate ca doar mi se pare mie;adevarul e ca intodeauna am sperat catre perfectiune si mai todeauna am vazut la sculele pe care le-am avut diferente intre canale dar acum e cert ca canalul stang nu prea stie inalte Link spre comentariu
remus68 Postat Ianuarie 6, 2010 Partajează Postat Ianuarie 6, 2010 Asta e documentatia de la SU-Z65, care are etajul final pe tranzistoare. Daca mai tin minte (ehee ! - e cam mult de atunci) are aceeasi intrare/corectie ca SU-Z25. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum