Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Diode folosite la o tensiune mai mare...

mecomanv

Postări Recomandate

Am o cutie(acelasi lot) de: 10 SI 2,si ,am testat cateva in jurul tensiunii de 1200V si inca nu stiu sa fi ajuns in zona zener,doarce sursa nu furniza mai mult....Dupa catalog dioada,este una normala , suporta 10A si 200V,si...,iata ca rzista la 1200V...Cine stie... ce lot au inscriptionat domnii comunisti,sau.... :scarpin ....As dori sa sa le folosesc undeva in jurul a 6-700V,dar ...am motii..Voi ce ziceti?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mecomanv

2

• AlinEX

2

• zal

1

• Mosu Tuti

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

sincer si eu as avea emotii.... dar zici ca ai testat si rezista.... eu NU as folosii la 600 de volti o dioda de 200... :) dar faci cum crezi. Sfatul meu ar fi sa folosesti diode care au o tensiune inversa de 1000-1200V si sa reziste la o intensitate mult mai mare decat o sa consume montajul. parerea mea.Acum ca o paranteza; din cate stiu eu pe vremea lu' comunism se faceau lucrurile cam dupa ureche, chiar daca ai testat o dioda si rezista, nu stiu daca si alta va face acelasi lucru, ca e sau nu din acelasi lot. Oricum! cert e ca daca se arde o dioda s-ar putea sa ai probleme mari, mai ales ca tensiunea e mare. Acum depinde la ce folosesti diodele! Spor la treaba si sper ca sunt de folos

Link spre comentariu

Poate cineva car a lucrat la iprs ,si a fost in tema, ar puta sa ne spuna....daca rspectau anumite procese...Eu am auzit ca facau piese foarte bune...nu stiu ce sa zic. :cry:

Link spre comentariu

E foarte simplu: se cerea un lot de piese care s? reziste la 200V, toate care dep??eau tensiunea asta erau împachetate, ce nu rezista, rebuturile, se vindeau la licee, cercuri de electronic? ptr elevi, sau pe pia??, la kituri. Sînt curios cum ai m?surat 1200V acolo...

Link spre comentariu

Buna ziua. Stimati domni, situatia este departe de afirmatia domnului AlinEX : din cate stiu eu pe vremea lu' comunism se faceau lucrurile cam dupa ureche. Era tocmai invers ! Componentele electronice erau proiectate cu mare simt de raspundere, dar nu intotdeauna materia prima era de calitate. Daca din intamplare se nimerea materie prima de calitate, se realizau componente cu calitati deosebite. Proiectarea se facea astfel ca limita inferioara a paramrtrilor sa fie garantata indiferent de calitatea proasta a materiei prime, de gradul de pricepere a operatorului, si de riscurile de montaj incorect a utilizatorilor. Proiectantul caruia nu ii reusea o sarje, platea de se rupea. Pot afirma ca piesele realizate sub indicativul "MIL" erau aproape indestructibile si cu parametrii formidabili.

Acum se vantura o serie de componente fabricate pe vapor in timp de furtuna. Va pot da sute de ex. cu piese contrafacute sau care nu se incadreaza in parametrii.

Ex. 1 Trz. de radiofrecventa 2SC1969, 2SC2027, 2078 si altele nu lucreaza in RF.

Ex. 2 Trz. 2N355 nu mai duc 10 A, pe la 5A "fasaie".

Ex.3 Trz. 2SC1969 contrafacut se vinde in Romania cu 0,2 Euro, iar cel Motorola costa in Germania cam 10-12 Euroi.

Este posibil ca 10 SI 2 sa fie dintr-o sarje bine "brodita".

Mosu Tuti.

Link spre comentariu

Buna ziua. Stimati domni, situatia este departe de afirmatia domnului AlinEX : din cate stiu eu pe vremea lu' comunism se faceau lucrurile cam dupa ureche. Era tocmai invers ! Componentele electronice erau proiectate cu mare simt de raspundere, dar nu intotdeauna materia prima era de calitate. Daca din intamplare se nimerea materie prima de calitate, se realizau componente cu calitati deosebite. Proiectarea se facea astfel ca limita inferioara a paramrtrilor sa fie garantata indiferent de calitatea proasta a materiei prime, de gradul de pricepere a operatorului, si de riscurile de montaj incorect a utilizatorilor. Proiectantul caruia nu ii reusea o sarje, platea de se rupea. Pot afirma ca piesele realizate sub indicativul "MIL" erau aproape indestructibile si cu parametrii formidabili.

Acum se vantura o serie de componente fabricate pe vapor in timp de furtuna. Va pot da sute de ex. cu piese contrafacute sau care nu se incadreaza in parametrii.

Ex. 1 Trz. de radiofrecventa 2SC1969, 2SC2027, 2078 si altele nu lucreaza in RF.

Ex. 2 Trz. 2N355 nu mai duc 10 A, pe la 5A "fasaie".

Ex.3 Trz. 2SC1969 contrafacut se vinde in Romania cu 0,2 Euro, iar cel Motorola costa in Germania cam 10-12 Euroi.

Este posibil ca 10 SI 2 sa fie dintr-o sarje bine "brodita".

Mosu Tuti.

Tin sa va multumesc pt aceasta corectie. rusine mie :jytuiyu aveti dreptate! mai ales cu exemplele.... am si eu ceva componente de pe vremea aceea, si comparativ cu ce se vinde acum sunt mult mai bune.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări