Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Acumulator mort ?

Hurricane

Postări Recomandate

Am incarcat acumumatorul cu electrolit scos de la un acumulator mort de masina, cred ca am pus cam mult :nas: .Inainte de al incarca cu electrolit acumulatorul putea tine aprins un neon de 8W timp de 1,35 min, dupa incarcarea cu eletrolit a ajuns la un timp de 8,46 min.Ar fi si o mica problema, in timp ce sta la incarcat acumulatorul scoate un sunet cum ca electrolit din el ar "fierbe", au sarit si capacelele de la presiunea acumulata in el. Este ceva normal ? este posibil sa aiba loc un fenomen de electroliza daca nu gresesc, acest fenomen sa apara din cauza apei care ar fi in electrolit ?Multumesc.

Interesanta interventia, nu credeam ca acest tip de acumulator poate fi reutilizat. Acum ramane de vazut cu cat succes. NU trebuie depasit curentul de incarcare de 0,4A si nici tensiunea de 7.2V; deasemenea temperatura nu trebuie sa fie mai mare de 40-45 gr. C. Gazul este hidrogen si se recomanda ca aceste operatii sa se faca in spatii deschise.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• CATA2003

6

• gica70

5

• Hurricane

5

• gcom61

2

Top autori în acest subiect

incarcal si descarcal de mai multe ori 3-4 , dar cand il incarci curentul sa fie cat mai mic iar la descarcare lafel sa nu se distruga plcile deageaba (daca nu sunt deja distruse ...), iar cu un neon de 8w ar trebui sa mearga minim 2 ore daca acumulatorul este in stare buna (si atunci atingi numa 2/3 din capacitate ).

Link spre comentariu

salut, am si eu un acumulator auto de 33a/h .L-am pus la un ups care consuma la 100w cam 10A.surpriza mea a fost ca nu m-a tinut decat 30 min .Intrebare: se mai poate face ceva pt a reveni la capacitate normala a acumulatorului? precizez ca are electrolit suficient si ca acumulatorul nu e mai vechi de 8 luni[cumparat din magazin] curent de incarcare cam 2.2A ;tensiunea maxima la care ajunge dupa incarcare=14,1V.[dupa calculele mele acest acumulator ar mai avea 5a/h nasol] va multumesc si astept un raspuns din partea dumneavoastra!

Link spre comentariu

salut, am si eu un acumulator auto de 33a/h .L-am pus la un ups care consuma la 100w cam 10A.surpriza mea a fost ca nu m-a tinut decat 30 min .Intrebare: se mai poate face ceva pt a reveni la capacitate normala a acumulatorului? precizez ca are electrolit suficient si ca acumulatorul nu e mai vechi de 8 luni[cumparat din magazin] curent de incarcare cam 2.2A ;tensiunea maxima la care ajunge dupa incarcare=14,1V.[dupa calculele mele acest acumulator ar mai avea 5a/h nasol] va multumesc si astept un raspuns din partea dumneavoastra!

Se incarca cu 10 la suta din capacitate (3,3A nu 2,2A ;10-11 ore) si se tine la redresor pana la 14,5V. Se urmareste sa nu se incinga. Sa nu se descarce mai putin de 10,5V. Acumulatorul e bun! Capacitatea se masoara in Ah nu A/h. Sanatate.
Link spre comentariu

pai si ce are da ca l-a incarcat cu 2.2 A , cu cat e mai putin cu atat mai bine, o sa tina mai mult ...... incerca sa il incarci / descarci de 2-3 ori si o sa vezi cum ii creste iarasi capacitatea ......... pt descarcare poti folosi un bec halogen auto .......asa se intampla cu acumulatoarele ce stau mult timp neutilizate , dar isi revin dupa ce sunt puse iarasi in forta :dans:

Link spre comentariu

pai si ce are da ca l-a incarcat cu 2.2 A , cu cat e mai putin cu atat mai bine, o sa tina mai mult ...... incerca sa il incarci / descarci de 2-3 ori si o sa vezi cum ii creste iarasi capacitatea ......... pt descarcare poti folosi un bec halogen auto .......asa se intampla cu acumulatoarele ce stau mult timp neutilizate , dar isi revin dupa ce sunt puse iarasi in forta :dans:

Cum sa tina mai mult cand juma de zi, cel putin, trebuie sa stea la incarcat? Daca vrea sa lucreze cu el in tampon cu redresorul atunci e alta situatie.
Link spre comentariu

Cu incarcatul si descarcatul nu prea dat randament[crestere 5 min]. Dar am vorbit cu un mos care a mai resuscitat acumulator la viata lui. Iata cum am facut si am ajuns de la 5 la 15Ah. Se incarca cu 10 % din capacitatea acumulatorului pana la 16V [nu mai mult] si se lasa 2 zile dupa care se descarca cu un bec de masina indiferent de puterea acestuia. Se repeta operatiunea de 3 ori. Cui ii ajuta sfatul Goood luck. Eu am facut asa si merge, va multzumesc

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări