Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Acumulator mort ?

Hurricane

Postări Recomandate

Va salut !Am o mica problema cu acest acumulator, dupa ce il tin la incarcat in jur de 10 ore sau mai mult, nu rezista foarte mult in sarcina cu un consum mic. Dupa ce il scot de la incarcat tensiunea acumulatorului scade, dupa o saptamana este aproape gol.Acumulator dupa ce este descarcat complet are o tensiune de 6,4V.Acum nu stiu ce are, ori este un acumulator de proasta calitate ori este mort. Daca este mort as putea sa-i mai fac ceva ?Stiu ca acumulatoarele moarte au o tensiune 0, se poate sa gresesc si sa fie mort cu o tensiune de 6V ?Va multumesc, o seara placuta in continuare.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• CATA2003

6

• gica70

5

• Hurricane

5

• gcom61

2

Top autori în acest subiect

Nu ai precizat cat de folosit este .Posibil sa fi ajuns la sfarsitul vietii ? In orice caz , incearca o incarcare normala urmata imediat de o descarcare controlata ( cronometrata pentru a putea estima capacitatea acumulata ) . Daca acumulatorul retine mai bine de 80% din capacitatea inscrisa pe el ( la un curent de descarcare I= Capacitate /10 ) atuci este posibil sa fie doar obosit . Se "trateaza " cu cateva cicluri incarcare-descarcare lenta ( I < C/10 ) .

Link spre comentariu

Va salut !Am o mica problema cu acest acumulator, dupa ce il tin la incarcat in jur de 10 ore sau mai mult, nu rezista foarte mult in sarcina cu un consum mic. Dupa ce il scot de la incarcat tensiunea acumulatorului scade, dupa o saptamana este aproape gol.Acumulator dupa ce este descarcat complet are o tensiune de 6,4V.Acum nu stiu ce are, ori este un acumulator de proasta calitate ori este mort. Daca este mort as putea sa-i mai fac ceva ?Stiu ca acumulatoarele moarte au o tensiune 0, se poate sa gresesc si sa fie mort cu o tensiune de 6V ?Va multumesc, o seara placuta in continuare.

Precizati si ce tip de incarcator folositi, ce curent ia la incarcare si ce tensiune are bateria si ce capacitate; din poza nu-mi dau seama.
Link spre comentariu

Am acest acumulator de mult timp, nu prea l-am folosit, o perioada lunga de timp a stat descarcat.

L-am scos din aceasta lampa pentru al folosi separat de lampa, pe un singur neon acumulatorul tine vreo 30 de secunde.

La incarcare folosesc incarcatorul lui original din lampa.

Curentul la incarcare este de 1.2A, tensiunea acumulatorului dupa ce il scot de la incarcat este de 7.2V si dupa un timp ajunge la o tensiune in jur de 6,5V, capacitatea este de 4Ah.

Este posibil sa isi revina cu electrolit sau sa-i fac vant la gunoi ? :sparge:

Link spre comentariu

daca a stat degeaba respectivul accumulator sa sulfatat si e putin probabil sa mai isi revina indiferent ce ii faci mai ales ca modelul respectiv este fara intretinere si electrolitul este impregnat in hirtie de filtru.De aceea bateriile de accumulatori nu se depoziteaza pe perioade mari de timp fara o intretinere periodica ce consta in incarcare si descarcare periodica.

Link spre comentariu

Am acest acumulator de mult timp, nu prea l-am folosit, o perioada lunga de timp a stat descarcat.L-am scos din aceasta lampa pentru al folosi separat de lampa, pe un singur neon acumulatorul tine vreo 30 de secunde.La incarcare folosesc incarcatorul lui original din lampa.Curentul la incarcare este de 1.2A, tensiunea acumulatorului dupa ce il scot de la incarcat este de 7.2V si dupa un timp ajunge la o tensiune in jur de 6,5V, capacitatea este de 4Ah.Este posibil sa isi revina cu electrolit sau sa-i fac vant la gunoi ? :sparge:

Curentul de incarcare (1,2 A) este cel real (masurat de dv.) sau cel scris pe baterie ca si curent max. de incarcare?Este un model fara mentenanta deci nu-l puteti completa cu electrolit.
Link spre comentariu

Am acest acumulator de mult timp, nu prea l-am folosit, o perioada lunga de timp a stat descarcat.L-am scos din aceasta lampa pentru al folosi separat de lampa, pe un singur neon acumulatorul tine vreo 30 de secunde.La incarcare folosesc incarcatorul lui original din lampa.Curentul la incarcare este de 1.2A, tensiunea acumulatorului dupa ce il scot de la incarcat este de 7.2V si dupa un timp ajunge la o tensiune in jur de 6,5V, capacitatea este de 4Ah.Este posibil sa isi revina cu electrolit sau sa-i fac vant la gunoi ? :sparge:

Curentul de incarcare (1,2 A) este cel real (masurat de dv.) sau cel scris pe baterie ca si curent max. de incarcare?Este un model fara mentenanta deci nu-l puteti completa cu electrolit.
Se poate , cauta pe forum si o gasesti , uite iti spun cum 1 . dezlipeste capacul de plastic ce se afla intre borne , nu il forta sa nu il rupi 2. dupa ce l-ai dezlipit o gasesti 3 capacele de cauciuc scoate-le cu o penseta sau o surubenita subtire , nu le perfora ca o sa pierzi electrolitul 3. completeaza cu electrolit ideal ar fi cu acid dintr-o baterie auto moarta , cu apa distilata nu stiu daca rezolvi ceva 4 . se pune la incarcat 12 ore la o tensiune de 7.2v , apoi se descarca la un curent de maxim 1 A ideal 0.5A 5 . se recompleteaza cu electrolit(daca e nevoie) si se sigileaza ......
Link spre comentariu

Daca reusesti sa [ai acces] la electrolit si acesta este lichidprocedeaza asa:1.goleste tot electrolitul intr-un vas (de sticla preferabil)2.umple acumulatorul cu apa distilata si spalal (clateste de cateva ori si arunca apa).3. umple acumulatorul cu apa distilata si pune-l la incarcat cu 5% din capacitatea lui. aceasta [incarcare] este de fapt o desulfatare.Dupa ~10 ore se verifica daca apa a devenit acida cu un densimetru (tip auto pt. acumulatori) Se repeta aceasta operatie pana cand [aciditatea ] este foarte slaba sau aproape lipseste.4. Se goleste apa din acumulator ,se pune acid cu densitatea de 1,26g/cmc si se incarca acumulatorul cu 10% din capacitate~10 ore sau pana cand degaja bule de gaz la toti elementii;-acest lucru insemnand terminarea incarcarii. Metoda nu imi apartine ci este luata dintr-un manual de intretinere pt un electrocar de productie Franta, utilat cu acumulatori plumb-acid sulfuric.Mentionez ca metoda am incercat-o pe un acumulator aut 12V-66A caruia i-am prelungit viata cu 2 ani si care a fost desulfatat dupa 5 luni(o iarna)de stationare si descarcat.

Link spre comentariu

nu o sa mearga in cazul lui deoarece exista o mare diferenta intre acumulatoarele auto si acesta , cele auto au un plic(izolator )in care este placa de plumb pozitiva , in cazul acumulatorului din figura izolatorul dintre placi este realizat dintr-un material asemanator cu hartia (ca un burete) iar odata umezitnu se poate scoate toata apa din el , deci faza cu spalarea este exclusa daca nu vrei sa-l arunci , eu am reparat unul cu acid dintr-o baterie auto moarta , acumulatorul este in functiune si acum ......

Link spre comentariu

Va salut!Cata2003 dupa ce am citit primul tau mesaj am si desfacut acumulatorul, din cate m-am uitat in el cu o lupa nu prea am vazut urma de electrolit, nici cand il miscam nu simteam sa fie lichid in el.Am sa incerc metoda ta, sper sa gasesc cat de curand niste electrolit, vin si cu o nelamurire, cam ce cantitate de electrolit sa pun? pana ce nivelul electrolitului trece de acele placute din interior ?Pun o poza cu el desfacut.Multumesc pentru ajutor ! :aplauze

Link spre comentariu

Am incarcat acumumatorul cu electrolit scos de la un acumulator mort de masina, cred ca am pus cam mult :nas: .Inainte de al incarca cu electrolit acumulatorul putea tine aprins un neon de 8W timp de 1,35 min, dupa incarcarea cu eletrolit a ajuns la un timp de 8,46 min.Ar fi si o mica problema, in timp ce sta la incarcat acumulatorul scoate un sunet cum ca electrolit din el ar "fierbe", au sarit si capacelele de la presiunea acumulata in el. Este ceva normal ? este posibil sa aiba loc un fenomen de electroliza daca nu gresesc, acest fenomen sa apara din cauza apei care ar fi in electrolit ?Multumesc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări