ctepeo Postat Iulie 4, 2005 Partajează Postat Iulie 4, 2005 Cum v-a lovit pasiunea penrtu l?mpi? Link spre comentariu
bogdan69 Postat Iulie 4, 2005 Partajează Postat Iulie 4, 2005 Am boala asta de foarte mult timp, dar am tinut-o 'infofolita' pana acum. Mi se trage de la un radio cu pick-up pe care il aveau parinti mei cand eram foarte mic. S-a stricat cand aveam eu vreo 8 ani. Sunet mai cald si mai frumos eu nu am mai auzit de atunci (din aduceri aminte). deocamdata nu am nimic pe lampi, dar de cand intru pe forumurile astea a inceput sa iasa boala la suprafata, asa ca nu se stie. Oricum partea de Vinyl nu a disparut niciodata. Ascult in special vinyl, chiar daca am siCD player, deck, minidisc. 90% din timp stau pe vinyl. Link spre comentariu
MishuL Postat Iulie 5, 2005 Partajează Postat Iulie 5, 2005 Eu sunt genu' ala de om pt. care o chestie e cu atat mai mishto cu cat e mai veche :roll: , asha ca orice vechitura (tehnica zic- nu adun haine vechi :lol: ) ishi gaseshte un locshor pe la mine . In plus, ap. pe lampi sunt simple shi ushor de reparat cu carticica'n mana chiar shi de oameni care nu au pregatirea necesara- cazu' meu, sunt inginer auto Shi... nu shtiu, da' un aparat, pana nu se strica ceva la el shi sa repar eu, parca nu-i al meu :lol: - cazu' televizorului luat la nunta acu' 10 ani shi care are inca sigiliul pe shurub :shock: Link spre comentariu
Vizitator oake2006 Postat Septembrie 28, 2005 Partajează Postat Septembrie 28, 2005 " ctepeo "Cind am ascultat prima lampa......era o DIY..........acum un an.La ea ascult si azi dar in curind o schimb. Link spre comentariu
nikos Postat Septembrie 28, 2005 Partajează Postat Septembrie 28, 2005 cu foarte multi ani in urma... primul amplificator a fost pe lampi.. asa au fost timpurile... chiar daca acestea s-au schimbat a ramas o nostalgie pt ele... Link spre comentariu
Vizitator pelikanu Postat Octombrie 3, 2005 Partajează Postat Octombrie 3, 2005 "se repara usor" ?am avut o schema de la un emitator de vreo 25 watt care folosea 4 lampi autooscilatii cat incap daca realiam schema "in aer", totul functiona perfect dar in momentul in care o puneam pe proiect, pe sasiu, cu toate ecranarile mele, intra in autooscilatie.am mai chinuit-o si eu un timp, dar intr-un final am lasat-o draq.asa ca auziti la mine.. lampile nu-s pentru novici !asa ca aia care au macar intentia sa se implice intr-un proiect de asa tip, sa puna mana pe mai mult de "o carticica" ! Link spre comentariu
VTP Postat Octombrie 3, 2005 Partajează Postat Octombrie 3, 2005 In 1963, un tranzistor rusesc MP13, de contrabanda, costa 35-40 de lei, adica putin peste 3 kg. carne de porc buna! In schimb, daca tranzistorul avea caracteristici tehnice de coma, tuburi, trafuri, sarma, socluri se gaseau peste tot. Cu tranzistori puteai ajunge atunci la puteri care te infricosau: 100 - 200 mW, cu tuburile scoteai in cel mai rau caz un minimum de 3-4W curati. Am bobinat si transformatoare ce aveau un volum de 1 cm cub, dar si transformatoare de iesire de 10 - 20 kg.Oricum, sunt un domeniu fantastic de interesant, doar ca un pic mai scump decat "solid state". Link spre comentariu
Vizitator panda Postat Octombrie 4, 2005 Partajează Postat Octombrie 4, 2005 baieti,sant nou pe forum,dar ma ocup de tuburi la nivel profesional de 40ani!!!!!!!!!!! aveti dreptate,pare simplu dar nu este de loc asa. revenirea tuburilor in forta in audio nu este intamplatoare;tranzistorii inca nu pot egala tubul in audio,indiferent de tip sau schema.am proiectat si construit preamp care suporta 10v pe intrare fara distorsiuni,si putere fara reactie negativa cu 105 db dinamica.aratati-mi o schema cu tranzistoare sa suporte asa ceva si mananc hartia!lucrurile devin complicate cand vrei performanta,caci nu merge cu piese din magazin.pt asa cava eu import piese dela firme serioase,si va asigur ca nu este de loc ieftin,dar si rezultatele sant pe masura.unsimplu condensator de cuplaj poate costa 10$!!!!!!!!! si nu este cel mai scump.va stau la dispozitie cu experienta mea in tuburi. contact la [email protected] Link spre comentariu
MishuL Postat Octombrie 5, 2005 Partajează Postat Octombrie 5, 2005 Statzi putzin ca eu ma refeream la reparat radio shi TV pe lampi. La capitolu' teorie in electronica eu sunt cam tufa de Venetzia :weedman: . Acu' 15 ani vroiam sa dau la electronica da' meditatoru' de mate shi-a luat mashina (Skoda 120), m-a pus la covrig, m-a luat sa reparam (ai mei n-au avut mashina niciodata, eu acum am 10 mashini shi 3 motociclete- pe bune! :smt119 ) shi mi s-a pus pata cu mashinile, asha ca acum sunt ingi auto. Link spre comentariu
VTP Postat Octombrie 5, 2005 Partajează Postat Octombrie 5, 2005 Ptr. Panda,poate vom avea ocazia sa ne cunoastem, mi-ar face placere! Link spre comentariu
bogdan69 Postat Octombrie 25, 2005 Partajează Postat Octombrie 25, 2005 Duminica am vandut un amp pe lampi si clientul a facut niste teste comparative pentru a se convinge. E un audiofil inrait si avea spre testare mai multe amp-uri de mare renume, insa toate pe tranzistori. Acest test m-a convins inca o data ca lampile au ceva in plus. A fost prima ocazie cand am putut sa compar lampi si tranzistori de la marci cu renume. Cel mai evident a fost testul pe saxofon unde tranzistorizatul s-a comportat lamentabil. In momentul cand am auzit tranzistorizatul amandoi am pufnit in ras, impresia fiind ca cineva a bagat un somoiog de lavete unsuroase in saxofon. In loc de sunetul grav si plin al saxofonului se auzeau niste chitaituri efectiv timide. Cu toate ca lampile erau vag deficitare la basul profund in cazul testului cu o piesa foarte ritmata viteza de raspuns era evidenta ,tranzistorul pierzand din ritm, parca se gandea inainte de a raspunde, ceva de genul aaaa...bum, aaaa...bum.Poate pare o aberatie .Daca nu "vedeam" cu urechile mele cred ca nu asi fi crezut nici eu. In concluzie, la capitolul voce si instrumente clasice,lampa nu are rival orice s-ar spune. Cel putin chitara si saxofon nu "trebuie" ascultate decat pe lampi. Acum sa nu credeti ca cel pe tranzistori nu era bun. Avea un rafinament aparte dar sfatul meu e sa nu ascultati in paralel cele doua solutii tehnice( lampa si semiconductor) daca ati investit timp si bani in tranzistori pana acum. Acum inteleg de ce curentul "lampi" ia amploare din ce in ce mai mult in Europa. Nu imi cereti sa dau nume de marci pentru ca nu voi da, macar din respect pentru importatorul tranzistorizatului care a avut amabilitatea sa ne dea acasa aparatul doar pe cuvant. Si o ultima precizare: Lampile nu erau rodate, avand doar vreo 15 ore de functionare si intradevar le-au trebuit cam o ora si jumatate ca sa intre cu adevarat in scena,efect sesizabil cu "ochiul" liber chiar si pentru un super incepator ca mine. SalutarePS: Boxele mele facute dupa proiectul lui VTP suna mai bine decat boxele de sute de euro(poate chiar mia de euro) ale clientului care a luat amp-ul, dar lui nu i-am zis. :yawinkle: Link spre comentariu
MishuL Postat Noiembrie 14, 2005 Partajează Postat Noiembrie 14, 2005 Printr-a 12-a mi-a picat in mana un radio-valiza Braun BSX, de campanie, folosit de armata germana in razboi, si ziceam sa-l repar dupa ce dau bacul si admiterea... insa mama, ca de obicei, a dat buzna la mine in camera si s-a gasit sa-l arunce pe geam tocmai pe ala. :goodman: Shi s-a pierdut forever? Maaare pacat... Link spre comentariu
Gandila Postat Noiembrie 14, 2005 Partajează Postat Noiembrie 14, 2005 Salve maniacilor ca mine!!! :weedman: Si eu m-am "apucat" de tubarit acu 3 ani, cam in anu 2. Am scurs si eu tot ce se putea de lampi... colegi, amici, bunici si laboratoare de fizica si d.c.e., targuri si talciocuri... si nu numai. Atunci mai bagam ceva chitara si eu si am ascultat un Marshall veritabil evident cu 4 X EL34 care m-a dat in cur... Am ajuns acasa si am rascolit beciu dupa carti depasite, cum ziceam candva, eh acu' acea maculatura zace la loc de cinste, mai ceva decat cataloage si compendii de semiconductori... Am strans si vro 4 radio-uri pe tuburi pe care inca vreau sa le dau fatza desi merg ok... Acu mi-am amintit de fapt ca mai de mult avusesem contact cu amplificarea pe tuburi... Era intr-a 8-a prin 95' cand aveam primul meu walkman si neavand boxe sau altceva l-am aplificat printr-un Minsk 58... nu era mult dar 4W sunau ca 10 ai vecinului cu electromures :smt003 incantator... Acu dupa ce am rascolit netu' destul de mult de vreo 3 ani incoa si cartzile cu pricina pot zice ca ceva teorie stiu dar si practica... NUmai ca, cand :smt003 (scuze de cacaofonie), am tot ce-mi trebe' sa trec la facut efectiv ampuri si acareturi pe lampa, nu mai am asa timp la dispozitie... dar pt pasiune se gaseste loc mereu. Sper ca nu v-am plictisit asa ca fug... :toimonster: Link spre comentariu
MishuL Postat Noiembrie 15, 2005 Partajează Postat Noiembrie 15, 2005 Shi eu am avut cand eram mai mic astfel de probleme, care au dus la racirea puternica a sentimentelor pt maica-mea. De cateva ori am rasturnat cazanele de gunoi in spatele blocului ca sa caut ce mi-a aruncat. Acum are nevoie sa-i scot nishte hartzoage de contabilitate la calculator (ea nu le are deloc cu calc) shi o shantajez: daca dispare ceva de la ei (eu nu mai stau acolo, mai am ceva troace pe balcon) nu-i mai fac hartiile shi ii distrug shi datele din calc. :snakeman: Link spre comentariu
ctepeo Postat Noiembrie 15, 2005 Autor Partajează Postat Noiembrie 15, 2005 Daca maica-mea sa atinge de "Record", Capri, sau Betty M iese urat. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum