Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

intrebare..

dann_262003

Postări Recomandate

salutare!!pt a imbunatatii functionarea unui subwoofer auto si pt a-mi cruta bateria de la o moarte rapida vreau sa leg un condensator in montaj.cel pe care il am eu nu e dedicat pt auto,este un condensator industrial de 1F la 50v.o sa am probleme daca il folosesc pe asta?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Sandu_alex_999

2

• dann_262003

2

• ionut20

1

• massacre122

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

condensatoarele pentru auto au rolul de a mentine tensiunea cat mai stabila la bornele amplificatorului, in momentele in care se consuma intr-un timp scurt un curent foarte mare de catre acesta.

Link spre comentariu

Condensatorul nu scuteste bateria de nimic. Cine v-a bagat in cap gunoaiele astea?

pardon!orice baterie/acumulator este supus unui grad de uzura mult mai mare atunci cand este solicitat sa debiteze curenti f mari intr-un timp f scurt,de aceea un condensator''de filtraj'' cu o capacitate f mare are rolul de a mai ''indulci'' viata bateriei prin simplul fapt ca el se incarca intr-un timp mai indelugat decat se poate descarca(curentul la descarcare este mult mai mare decat cel de incarcare).

salutare!!pt a imbunatatii functionarea unui subwoofer auto si pt a-mi cruta bateria de la o moarte rapida vreau sa leg un condensator in montaj.cel pe care il am eu nu e dedicat pt auto,este un condensator industrial de 1F la 50v.o sa am probleme daca il folosesc pe asta?

daca e polarizat ,nu e nici o problema,e chiar indicatsucces!
Link spre comentariu

pardon!orice baterie/acumulator este supus unui grad de uzura mult mai mare atunci cand este solicitat sa debiteze curenti f mari intr-un timp f scurt,de aceea un condensator''de filtraj'' cu o capacitate f mare are rolul de a mai ''indulci'' viata bateriei prin simplul fapt ca el se incarca intr-un timp mai indelugat decat se poate descarca(curentul la descarcare este mult mai mare decat cel de incarcare)

Defapt nu pentru asta se folosesc condensatorii in domeniul auto. Ele se folosesc pentru a ajuta amplificatorul , nici de cum bateria.Si daca tot suntem la capitolul "curenti foarte mari" , sa ne spuna si noua , Dan , ce amplificator foloseste de trage asa de mult curent.
Link spre comentariu

amplificatorul este un kenwood kac723,scoate undeva intre 80-100w in punte dar bateria este de 35A pt ca am matiz si de aia imi era mie frica si intrebam daca moare bateria

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări