Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

problema incinte vtp

Vizitator leotescu

Postări Recomandate

Vizitator leotescu

Salutare!In urma cu un an am facut o pereche de vtp-uri, cu pa-800 si pct-300 dupa proiectul din tehnium. Toate bune si frumoase pana la revelion :101 .. adica dupa revelion se aud incet si infundat. Statia cu care au mers e mai mica decat ele, are 100W pe canal si nu a fost data la maxim.. in jur de trei sferturi cel mult. Aveti idee ce s-ar fi putut intampla? Si ce ar trebui sa fac?Va multumesc anticipat,GeorgePS: la multi ani la toata lumea si sa aveti un an cat mai bun! :101

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ionescu liviu

3

• Jimmy

2

• CBI

1

• Th3_uN1Qu3

1

Top autori în acest subiect

Vizitator viobio

Salutare!In urma cu un an am facut o pereche de vtp-uri, cu pa-800 si pct-300 dupa proiectul din tehnium. Toate bune si frumoasepana la revelion :101 .. adica dupa revelion...se aud incet si infundat. Statia cu care au mers e mai mica decat ele, si are 100W pe canal si nu a fost data la maxim.. in jur de trei sferturi... maxim. Aveti idee ce s-ar fi putut intampla? Si ce ar trebui sa fac?Va multumesc anticipat,GeorgePS: la multi ani latoata lumea si sa aveti un an cat mai bun! :101

salutpe alte incinte ai probat amplificatorul??daca pe alte incinte amplificatorul se aude bine,inseamna ca ai spus pa! la difuzoarele din VTPsunetul infundat este un semn ca inaltele sunt arse!probabil bobina scurtcircuitatadin aceasta cauza poate intra protectia amplificatorului si limiteaza putere de iesire ,din aceasta cauza este posibil sa se auda acum incetpoate ai distrus si difuzorul de basdaca amplificatorul este scula ,scoate 100w minim,daca a fost supramodulat ai avut virfuri si de 140wdemonteaza difuzoarele si verifica cu un ohmetru difuzoarele,fara filtreverifica si componentele din filtre
Link spre comentariu
Vizitator leotescu

Am si statia cu alte incinte si se aud lafel... incet, infundat si cu un oarecare ecou... se pare ca problema este din statie... poate sa aiba inauntru vreo siguranta ceva sarita? sau daca s-a ars s-a ars cu totul?

Link spre comentariu
Vizitator leotescu

de fapt statia este in regula, decat la un cablu era o problema. Incintele raman cu aceasi problema... wooferele mi se pare ca functioneaza corect, numai tweeterele nu se aud.Credeti ca as putea obtine ceva la garantie?

Link spre comentariu
Vizitator viobio

de fapt statia este in regula, decat la un cablu era o problema. Incintele raman cu aceasi problema... wooferele mi se pare ca functioneaza corect, numai tweeterele nu se aud.Credeti ca as putea obtine ceva la garantie?

inaltele PC300 au 25wtu ai forjat cu 70..90wpe inalte ai avut cam 40wnu mi se pare corect si de bun simt ca tu sa ceri garantie de la vinzator,vina este a ta!!!tu ai ars inalteletu o sa spui ca nu ai depasit puterea si bla,bla bla,o sa minti ceva......... :nas: :jytuiyu cind vor vedea ca sunt intrerupte sigur o sa te trimita la plimbare,le vor demonta si o sa ti demonstreze ca ai prajit bobina difuzoruluipersonal am ars si eu difuzoare,niciodata nu am fost sa le schimb!de ce sa ma duc ?sa ma fac de ris!daca este vina noastra trebuie sa bagam mina in buzunar!!la urmatoarele difuzoare de inalte fii si tu mai cu masura cu puterea,daca stii ca difuzoarele nu suporta puterea amplificatorului
Link spre comentariu

Pana acum cumparai un tweeter de 10 lei chinezesc si il puneai la boxe sa vezi ce se intampla, sau chiar scoteai un tweeter si il puneai direct la statie cu basul dat la minim si inaltele date la maxim si la volum mic cateva secunde sa vezi cum se aude :bataie . Te uitai le filtre poate vedeai ceva ars. Sau poate ai un difuzoar sau chiar alte boxe sa le legi pe inalte la VTP-uri sa vezi daca se aude bine.Probabil ai ars inaltele, nu cu putere excesiva ci cu distorsiuni excesive, la putere mare :rade: .

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Pana acum cumparai un tweeter de 10 lei chinezesc si il puneai la boxe sa vezi ce se intampla, sau chiar scoteai un tweeter si il puneai direct la statie cu basul dat la minim si inaltele date la maxim si la volum mic cateva secunde sa vezi cum se aude :bataie . Te uitai le filtre poate vedeai ceva ars. Sau poate ai un difuzoar sau chiar alte boxe sa le legi pe inalte la VTP-uri sa vezi daca se aude bine.Probabil ai ars inaltele, nu cu putere excesiva ci cu distorsiuni excesive, la putere mare :rade: .

eu nu stiu cum a facut incintele ? el intreaba de sigurante din amplif=conostinte 00000000000
Link spre comentariu
Vizitator leotescu

Filtrul folosit este cel recomandat de Domnul Mateescu:4,7 micro + 0,56 mH . Am legat alte incinte pe inaltelele la vtp-uri si de aceea am zis ca woofere-le se aud ok. Cunostiinte 000 ok... dar nu trebuie sa sariti asa fiindca de aceea intreb si nu am obligat pe nimeni sa-mi raspunda. Eu unul nu am mai vazut pana acum un amplificator care sa se arda si de aceea nu stiu ce se poate intampla...doar atat.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Filtrul folosit este cel recomandat de Domnul Mateescu:4,7 micro + 0,56 mH . Am legat alte incinte pe inaltelele la vtp-uri si de aceea am zis ca woofere-le se aud ok. Cunostiinte 000 ok... dar nu trebuie sa sariti asa fiindca de aceea intreb si nu am obligat pe nimeni sa-mi raspunda. Eu unul nu am mai vazut pana acum un amplificator care sa se arda si de aceea nu stiu ce se poate intampla...doar atat.

ca sa te ajutam exprimate in asa fel incit sa intelegem si noi ce vrei sa spui! :sparge: "am legat alte incinte pe inaltele la vtp-uri" :nas: :nas: :nas: eu nu inteleg nimic :nebunrau: demonteaza difuzoarele de inalte din incintepune in derie cu difuzorul un condensator de 2,2....12mFconecteza difuzorul la amplificatordaca nu se aude nimic iti urez spor la cumpararea altor difuzoare de inalte ! :up: :bananaparty: dupa cele descrise de tine SIGUR INALTELE PC300 AU BOBINELE ARSE :mort
Link spre comentariu

si eu sunt de aceeasi parere ca si colegii ,probeaza inaltele separat pe un amplificator care stii sigur ca funtioneaza,ii poti inseria un cond pt protectie(daca dai mai tare,altfel merge si fara) ,sau cel pe care-l ai in filtru(verifica cu ce tensiune e ca poate e de calitate slaba ,cedeaza si face fente).De asmenea verifica si rezistentele din l-pad ,respectiv traseele de conexiuniDaca tot suna infundat sau haraie ceva,zbarnaie ...s-au ars,probabil partial daca mai maraie ceva,oricum trebuie schimbate ca pun in pericol si amplificatorulTw alea desi au 25w,rezista in boxe de 100w ,chiar eu le-am folosit pe amp de ~120w si a fost mai in pericol woferul datorita cursei mari(nu multe ore-n sir,dar oricum,nu au patit nimic,deci daca s-au bulit e de vina ampliful tau,ori l-ai tinut la un volum prea mare si a bagat multe distorsiuni in boxe,ori ai rotit ceva eq ,poate si muzica a fost de vina.Daca au mers de noi fara pb-me,e clar ca la tine s-au defectat si nu are rost sa insisti pe garantie pt ca e vina ta.Vestea buna e ca se gasesc recone kit-uri pt aceste PCT300,si nu costa chiar f mult.Daca stii pe cineva sa te ajute cu inlocuirea celor arse,daca nu apeleaza la distribuitori,le trimiti inapoi.Poti experimenta pe ele daca sunt arse sa observi cum se demonteaza si cum arata ansamblul ca nu e mare inginerie de schimbat,niste suruburi,o mica inspectie si cam atatMarantzul ala scrie ca poate sa debiteze o putere de 2x95/8ohmi,dar sincer dupa pozele sub capota vazute pe net nu pare a avea alimentarea necesara,traful ala dupa marime nu arata a ceva care poate sustine aceste specificatii continuu si cu ceva rezerva pt varfuri,asa ca mai mare grija in utilizarea lui cu volum trecut de jumatate si semnal mare pe intrare

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator leotescu

Pana la urma problema a fost in filtru.. busise condensatorul de pe inalte.. si probabil ca asta le-a si ars. Am comandat recon kit-uri si acum totul este ok. Va multumesc la toti. :da

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări