Vizitator glaur Postat Ianuarie 3, 2010 Partajează Postat Ianuarie 3, 2010 Se dau 2 surse de semnal de la 2 furnizor de televizine prin cablu.Problema mea e ca un furnizor are niste canale pe care un alt furnizor nu le are.Solutia cea mai simpla e ... 2 televizoare si ma uit la ala care vreau. Problema mea e faptul ca nu dispun de finante pentru achizitionarea celui de al 2-lea televizor si nici nu vreau ca la televizorul actual sa tot schimb banana cand la un furnzor cand la altul.As vrea sa fac chestia asta cumva automat, eventual daca exista o cutie magica care imi permite sa am pe programul 1 un post de la un furnizor si pe programul 2 sa am un post de la celalalt furnizor.Daca exista o solutie de genul asta, va rog dati-mi si mie un sut ...sa am o directie, eventual astept si vreun link ceva concret.Daca se poate construi, astept chiar o schema, daca se gaseste de cumparat...eventual un link.Multumesc pentru ajutorul acordat si....ajutatii si pe cei mai mici.Zi faina in continuare. Link spre comentariu
vio2007 Postat Ianuarie 3, 2010 Partajează Postat Ianuarie 3, 2010 eu vad doua posibilitati :1)- folosirea unui releu comutator de antene(semnal cablu),varianta care este mai simpla si usor de realizat;2)- convertirea in UIF a unuia dintre semnale de cablu , urmata de un sumator FIF-UIF ,mai greu de realizat la nivel de incepator ,dar mai asteapta si alte pareri. Link spre comentariu
AlinEX Postat Ianuarie 5, 2010 Partajează Postat Ianuarie 5, 2010 eu vad doua posibilitati :1)- folosirea unui releu comutator de antene(semnal cablu),varianta care este mai simpla si usor de realizat;2)- convertirea in UIF a unuia dintre semnale de cablu , urmata de un sumator FIF-UIF ,mai greu de realizat la nivel de incepator ,dar mai asteapta si alte pareri.din punct de vedere al comoditati as fi si eu de acord cu varianta a doua . Dar cum zice dl vio2007 e greu de realizat la nivel de incepator, iar daca nu poti realiza asa ceva poti cumpara astfel de module si ai rezolvat.in FIF ai un furnizor si in UIF celalalt furnizor (parerea mea) Link spre comentariu
cirip Postat Ianuarie 5, 2010 Partajează Postat Ianuarie 5, 2010 Salut,Se pare ca posterul initial nu a mai comentat, dar ...-Daca benzile de frecventa sunt separate, nu se suprapun canale si e nivel suficient, se poate folosi un sumator rezistiv. 3 rezistente si 3 mufe si ai scapat.-Poti folosi si un spliter pasiv, din ala de cablu, cu 3 mufe. Daca il ataci "invers", din spliter se face sumator si e chiar mai bun decat cel rezistiv ptr ca pierde mai putin semnal. Nu merge daca coincid frecventele la cablisti.-A treia alternativa e un comutator cu diode.-A patra e un sumator cu filtru duplexor, dar tre' detalii despre ce canale vrei sa sumezi, trebuie construite bobine, aia, aia ...Cirip Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum