Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

imprimanta laser

adyyo

Postări Recomandate

Salutare tuturor.Intentionez sa-mi cumpar si eu o imprimanta Samsung CLP-315. Nu am nevoie de performante prea bune, doar sa o folosesc pentru imprimarea circuitelor electrice (metoda PnP), sa mai scot proiecte si alte prostii la facultate si din cand in cand cate o poza doua. Aceasta a fost cea mai ieftina pe care am gasito. Daca exista si altele mai ieftine dar usor de reumplut va rog sa-mi ziceti. Ea foloseste cartuse de tipul: CLT-K4092 - Toner negru, CLT-C4092 - Toner cyan, CLT-M4092 - Toner magenta, CLT-Y4092 - Toner yellow; intrebarea ar fi unde si la ce pret pot gasi rezerve de refill pentru fiecare culoare (prin iasi sau comanda online,cel mai ieftin), dar mai ales pentru toonerul negru pentru a-l putea folosi si dupa refil la PnP.Tin sa precizez ca nu am mai avut dea face cu imprimante laser pana acum. Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adyyo

7

• miron1947

5

• Stefan

3

Daca exista si altele mai ieftine dar usor de reumplut va rog sa-mi ziceti.

Eu am un Lexmark E120 la care am reumplut cartu?ul cu un kit pentru refill care-mi ofer? înc? 2000 de pagini, la vreo 30 RON. Imprimanta m-a costat 300 RON. Cred c? e destul de convenabil?.Reumplerea la Lexmark se face în trei pa?i: desfaci capacul cartu?ului, torni tonerul nou, pui la loc capacul. Eventual un circuit de schimb care s? raporteze o capacitate mare a tonerului. Cartu?ul este identic pentru diferitele capacit??i, singurul lucru care difer? este circuitul respectiv.Nu ?tiu cum e la Samsung-ul pe care l-ai ales, dar o chestie mai urît? la Lexmark este c? cilindrul fotosensibil este parte integrant? a imprimantei, nu a cartu?ului, ?i e mult mai scump? schimbarea lui dac? se deterioreaz? (?i se va deteriora dac? folose?ti hîrtii bo?ite, de dimensiuni nestandard sau - Doamne-p?ze?te! - hîrtii la care s? "ui?i" ni?te capse ata?ate).În rest, o imprimant? laser este în general mult mai ieftin de utilizat ?i exploatat decît un jet, ?i calitatea e incomparabil mai bun?. Investi?ia ini?ial? este recuperat? în timp foarte scurt.Într-un cuvînt, merit?.
Link spre comentariu

Multumesc de raspuns, dar eu is interesat de o imprimanta laser color ieftina.De und ai luat kitu de umplere?kiturile sunt speciale pt fiecare tip de imprimanta sau is universale?

Link spre comentariu

Nu ?i-a? recomanda o imprimant? laser color pentru c? procedura de a combina culorile implic? ?i un tratament ceva mai special ?i nu te va ajuta la imprimat cablaje. Dac? vrei color, cel mai bine e s? ?ii pe aproape o imprimant? jet cu cartu?ele color men?inute umplute ?i s? î?i faci documentele astfel încît s? nu necesite în permanen?? culoare.Kitul de umplere nu e nimic altceva decît un recipient din plastic cu toner ?i... cam atît. În func?ie de imprimant? o s? ai ?i un circuit sau cine ?tie ce altceva care s? reseteze num?rul de copii printate stocat în imprimant? sau chiar de cartu?.Tonerul este destul de universal, difer? doar granula?ia. Pentru imprimante de 300 dpi (nu c? s-ar mai g?si dinozauri din ??tia, dar e bun ca un exemplu) e bine s? utilizezi toner pentru 300 dpi (mai sus înseamn? c? sistemul de re?inere ?i de distribuire pe foaie s? nu mai fie bine reglat ?i imprimanta s? "p?teze" foaia), iar pentru 1200, toner pentru 1200. În rest, temperatura de fuziune a tonerului este cam aceea?i (eu ?tiam de 205 grade Celsius, posibil s? gre?esc), dar dac? imprimanta cere o alt? temperatur? ar fi bine s? ?tii dinainte de a o cump?ra, pentru c? asta înseamn? c? ?i hîrtia trebuie aleas? cu grij?, ?i tonerul pentru refill.Eu unul n-am avut nici o recomandare pentru toner, am c?utat pe Google ?i am ales oferta cea mai convenabil?. Metod? pe care o recomand... precum ?i principiul dup? care m? c?l?uzesc de mult? vreme, ?i care m-a servit cu încredere, ?i anume de a alege nu cea mai ieftin? ofert?, ci cea de pe locul 2-3... sau cea care se apropie mai mult de medie. Asta pentru a evita ?eparii ?i cei cu politic? de dumping la produse proaste.

Link spre comentariu

Multumesc foarte mult pentru raspuns.In cele din urma cred k ma voi indrepta spre o multifunctionala laser monocrom. Deja am gasit ceva interesant Samsung SCX-4300. Dar in legatura cu toonerul, am citit pe undeva pe forum pe aici k dupa refil, tonerul nu mai este la fel ca cel original, chiar daca este compatibil, si nu mai poate fi folosit pa PnP.Oricum multumesc de raspunsuri.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator sorinmatei

Multumesc foarte mult pentru raspuns.In cele din urma cred k ma voi indrepta spre o multifunctionala laser monocrom. Deja am gasit ceva interesant Samsung SCX-4300. Dar in legatura cu toonerul, am citit pe undeva pe forum pe aici k dupa refil, tonerul nu mai este la fel ca cel original, chiar daca este compatibil, si nu mai poate fi folosit pa PnP.Oricum multumesc de raspunsuri.

In general, cartusele cu toner reincarcate nu mai sunt "ca cele originale". Desi e bine sa folosesti toner de buna calitate, ca exista, si rezultatele pot fi mai mult decat satisfacatoare. Am un HP 4 plus, merge cu cartus 98X (cam 6000-7000 de pagini) si negrul este negru negru. Eu zic sa nu renunti. ;)
Link spre comentariu
Vizitator sorinmatei

Tu ai ti-ai reumplut singur cartusul?daca da de unde ai luat toner? si la ce pret?multumesc

Eu ma ocup cu asa ceva. Printre alte treburi, praful il iau de la SKY. Si sunt multumit de el. Dar, asa cum e bine de stiut, pentru cei ce vor sa isi incarce singuri tonerul, e bine sa faci lucrul asta stiind dinainte ca urmeaza sa te murdaresti ;)Succes!
Link spre comentariu

Multumesc pentru pont. Am imprimanta de o saptamana si deja a ajuns la 60% tonerul din cartusul cu care a venit in cutie. Deacum cred k ma apuc de cautat tooner si cat de curand ma aventurez intr-un refil :freaza: :nas: . Nu-mi fac griji pentru praf...fac rost de un aspirator cu apa sau in cel mai rau caz imi improvizez eu un filtru cu apa si-l atasez la un aspirator normal, si cred k scap de problema mizeriei...sper.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări