Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PWM selectie factor de umplere

criss

Postări Recomandate

Buna seara.As avea nevoie de ajutorul dumneavoastra pt constructia unei surse PWM pt alimentarea stopului motocicletei.Stopul are doua stari unul pt pozitie cu un factor de umplere de 60% iar altul pt frana de 90%, am simulat montajele calculele sunt facute doar 'selectarea' factorului de umplere lasa de dorit :( cum as putea comuta 4 rezistente? adica 2 si 2? in afara de relee, ce nu doresc sa utilizez![attachment=0]pwm.jpg[/attachment]

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• criss

3

• Dr.L

2

• francezu

1

Top autori în acest subiect

cu releele ar merge dar nu doresc sa folosesc sisteme mecanice pt a comuta(induce rezistenta..in timp se distrug/oxideaza si traim in romania unde pe drumuri nu exista gropi ci CRATERE) ..... dar comutatoarele analogice gen CD nu dearece la apasarea ambelor frana/pozitie perechea de rezistente vor fi in paralel :(acuma fac teste cu microcontrolere sper sa-mi reuseasca.Multumesc

Link spre comentariu

Pai si daca sunt paralel,care-i problema? La becul cu 2 filamente,daca ai pozitia aprinsa si pui si frana,nu se aprind ambele?Dimensioneaza circuitul in asa fel incar sa nu ai probleme cu ledurile cu pozitie+frana deodata (nu c-ar fi vizibila diferenta cu sau fara pozitie)

Link spre comentariu

daca pun in paralel setul de rezistente imi da alta valoare!care nu coincide cu calculele mele.Nu am leduri separate pt pozitie/frana, ci toate sunt intruna, factorul de umplere delimiteaza pozitia de frana.

Link spre comentariu

Normal ca da o alta valoare...Dar redimensioneaza rezistentele,ca fiind puse in paralel sa nu ai probleme cu ledurileCum stopul e mult mai puternic ca pozita,nu ar trebui sa fie nici o problema

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări