Vizitator danutzz Postat Ianuarie 2, 2010 Partajează Postat Ianuarie 2, 2010 Am citit undeva ca mercurul (Hg) are niste proprietati mai speciale la trecerea unui curent electric prin el. Stie cineva care sunt aceste proprietati??? Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 3, 2010 Partajează Postat Ianuarie 3, 2010 Nu e vorba de mercur în stare lichid?, c? se comport? ca orice metal, adic? conduce curentul electric (vezi releele ?i senzorii cu mercur), ci de vaporii de mercur într-un mediu cu vid avansat, se realizeaz? un redresor.Se mai folose?te ?i la unele corpuri de iluminat. Singurul caz în care se folose?te mercurul în stare lichid?, pe care îl ?tiu, e la becurile din l?mpile de control ptr 10-20kVca, se aprinde ca Ne, ro?u-portocaliu, e practic tot o vaporizare. Link spre comentariu
Vizitator danutzz Postat Ianuarie 3, 2010 Partajează Postat Ianuarie 3, 2010 Salut! C ai pus tu in imaginea a doua am mai gasit intr-o sonerie mai veche d p vremea comunistilor. La ce foloseste? Link spre comentariu
Vizitator danutzz Postat Ianuarie 3, 2010 Partajează Postat Ianuarie 3, 2010 Si mai am 2 intrebari: de ce e asa de scump? si de ce e catalogat ca substanta interzisa? In afara de faptul ca se foloseste la prepararea fulminatului de mercur Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 4, 2010 Partajează Postat Ianuarie 4, 2010 În a doua poz? e balonul indicator dintr-o lamp? de control de 10kVca, nu e un contact cu Hg cum probabil ai scos din acel dispozitiv. Mercurul nu poate trece în b??ica mic?, construc?ia tubului nu-i permite. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum