Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Regulator turatie (motor automodel)

Vizitator Real13

Postări Recomandate

Vizitator Real13

Am realizat cablajul si am montat o parte din piese. Din pacate nu am reusit sa gasesc 2N3904, 2N4401 si nici LM393. Au spus baietii de la magazin ca le pun la comanda dar va dura cateva saptamani.

Cu ce pot inlocui 2N3904 si LM393 ?

Multumesc.

Schema:

Posted Image

Circuitul (poate mai intereseaza pe cineva)

Posted Image

Posted Image

Piesele

R1,R10 1M ?W

R2 220k ?W

R3 33k ?W

R4 22k ?W

R5 100k ?W

R6,R9 1k ?W

R7 68k ?W

R8 10k trimmer

R11 470k ?W

R12-R15 100? ?W

C1,C3 22nF (0.022?F)

C2 2.2?F tantalum

C4,C5 0.1?F 272-109

D1 1N914 or 1N4148

Q1 2N3904, 2N4401, or equiv.

Z1 LM393 dual comparator

Q2-Q5 IRFZ40, IRFZ44, ECG2395, SMP50N06-25

Q6 IRF9530 or IRF9540

S1 SPST miniature toggle switch

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• boboBOBO

3

• vio2007

1

• cosmos

1

foarte interesanta schema , te rog sa imi zici si daca merge bine ! Cati A duce ?

uite inca o schema fff buna care duce 100 A insa e cu PIC , daca vrei am sa postez si hex ! Succesuri :da

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu
Vizitator Real13

Am pus 4 Mos-feti de 100 A, ar trebui sa fie suficient pentru un motor seria550.Ma gandeam sa incerc si ceva cu PIC doar ca trebe sa imi fac programator... Prima data sa vad cum se comporta asta.Mersi pentru info vio2007.

Link spre comentariu
Vizitator Real13

Am terminat montajul si spre surprinderea mea , chiar functioneaza.Acuma am alta intrebare.

Q: I built this speed control, and it works, but why is the throttle response sluggish?A: With this design, response to throttle changes is not instantaneous. For example, going from off to full-throttle takes about one second. This is because it takes time for the integrator (R2, R3, and C2) to respond to changes in the pulse width from the receiver. Replacing C2 with a 1?F capacitor will result in faster response, but noisier operation.

Deci , este o intarziere intre comenzi de aproximativ o secunda, mai spus spune sa inlocuiesc "C2 with a 1?F capacitor " dar va rezulta o operatiune mai "zgomotoasa". Zgmotos banuiesc ca se refera ca si interferenta ? Nu inteleg la ce se refera, ce se va intampla efectiv dupa ce voi schimba condensatorul ?
Link spre comentariu
Vizitator Real13

Nu are revers si nici BEC, l-am alimentat aseara la 14.4 V si nu a comentat.Amperi depinde de ce motor si ce FET-uri pui pe el.Sincer nu il prea recomand pentru auto, are functia de slow start si intarzierea de 1 secunda intre comenzi, e mai bun pentru aero/navo.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări