LostCell Postat Iulie 3, 2005 Partajează Postat Iulie 3, 2005 nedumerirea:cum desfac tolele ca is lipite cu ceva :? sau is bagate fortat :? sau mai exact cum desfac un traf cu tole?(nu ii prins cu surube) asta ii primu pe care vreau sa il rebobinez.ma ajutati?sa imi ziceti mai pe indelete cum sa fac .bye! Link spre comentariu
csl1131 Postat Iulie 4, 2005 Partajează Postat Iulie 4, 2005 telele nu sunt lipite, desii asa par... ele sunt indesate bine, ca sa nu se miste si sa faca zgomot si sa fie pierderile mari, prin faptul ca o parte din elergia electrica se transforma in miscarea tolelor..incearca cumva sa bagi ceva ascutit ca sa dezlipesti prima tola si pe urma o tragi afara cu patentul, o tragi in sus.....la astea mici cand le desfaceam la inceput mai stricam 1-2 tole.. dar 1-2 tole nu conteaza..la astea trafurile mici, care nu sunt prinse in suruburi se merita numai sa rebebinezi secundarul, ca la primar sunt f multe spire.... Link spre comentariu
Vizitator Kimnotyze Postat Iulie 4, 2005 Partajează Postat Iulie 4, 2005 telele nu sunt lipite, desii asa par... ele sunt indesate bine, ca sa nu se miste si sa faca zgomot si sa fie pierderile mari, prin faptul ca o parte din elergia electrica se transforma in miscarea tolelor.. incearca cumva sa bagi ceva ascutit ca sa dezlipesti prima tola si pe urma o tragi afara cu patentul, o tragi in sus..... la astea mici cand le desfaceam la inceput mai stricam 1-2 tole.. dar 1-2 tole nu conteaza.. la astea trafurile mici, care nu sunt prinse in suruburi se merita numai sa rebebinezi secundarul, ca la primar sunt f multe spire.... Scuza-ma dar nu m-am putut abtine sa nu-ti corectez textul din punct de vedere gramatical: "Tolele nu sunt lipite, desi asa par. Ele sunt indesate bine, ca sa nu se miste, sa faca zgomot sau sa fie pierderile mari, prin faptul ca o parte din energia electrica se transforma in miscarea tolelor. Incearca cumva sa bagi ceva ascutit ca sa dezlipesti prima tola si apoi o tragi afara cu patentul, in sus. La astea mici, cand le desfaceam, la inceput mai stricam 1-2 tole... dar 1-2 tole nu conteaza. La trafurile astea mici, care nu sunt prinse in suruburi, se merita sa rebobinezi numai secundarul, ca in primar sunt foarte multe spire." Link spre comentariu
radu25 Postat Iulie 5, 2005 Partajează Postat Iulie 5, 2005 E bine ca am trecut la problemele de limba. De acum inainte o sa-mi sune amplifurile corect gramatical. O sa fac acordul finalilor cu driver-ii dupa modelul acordului dintre subiect si predicat.Tolele trafurilor sunt oarecum lipite avand in vedere ca sunt impregnate in lac, dar se desfac relativ usor. E greu pana scoti prima tola. Ai grija sa nu le zgarii sau sa nu le indoi. Link spre comentariu
csl1131 Postat Iulie 5, 2005 Partajează Postat Iulie 5, 2005 E bine ca am trecut la problemele de limba. De acum inainte o sa-mi sune amplifurile corect gramatical. O sa fac acordul finalilor cu driver-ii dupa modelul acordului dintre subiect si predicat. hai ii tare faza asta... Kimnotyze,mai mananc si eu 1-2-10 litere.. asa din graba..dar cred ca in general se cam intelege ce vreau sa scriu.... prima tola sau primele 2 eu in general le stricam..pt ca sunt lacuite, tot un fel de lipici, dar care se desface usor... magam un cutit sau ceva si indoiam putin mardinea de sus a primei tole, ca sa pot sa o prind cu patentul, iar pe urma o fortam ca sa iasa, shiar daca se strica, iesea.. si la a 2-a la fel.... la a 3-a deja ramanea un loc foarte mic, dar suvicient pt a introcue o lama foarte subtire, sau ceva foarte subtire intre tola respectiba si restul tolelor...iar dupa ce ai dezlipit tola, atunci ea iese foarte usor... important e sa o iei de la un capat, si nu de la ambele capete, pt ca atunci strici mai multe tole.. p.s. 1-2 tole nu conteaza....si sa nu le strici..nu le mai poti baga pe toate inapoi, si mai iti ramane 1-2-3 pe afara...deci 1-2-3 tole ai dreptul sa strici..nu mai multe.... Link spre comentariu
LostCell Postat Iulie 5, 2005 Autor Partajează Postat Iulie 5, 2005 Maine experimentez,sa vad ce iese :roll: Link spre comentariu
MishuL Postat Iulie 6, 2005 Partajează Postat Iulie 6, 2005 Daca e ars eu zic sa tai bobinajul ca sa nu deteriorezi tolele. Daca nu e ars shi vrei a recuperezi sarma shi carcasa- broblem! Mai ales daca e impregnat... Link spre comentariu
LostCell Postat Iulie 10, 2005 Autor Partajează Postat Iulie 10, 2005 NU PUTUT SA SCOT TOLELE!!!!DISTRUS 2 TOLE! Link spre comentariu
Ciprian Alexandrescu Postat Iulie 10, 2005 Partajează Postat Iulie 10, 2005 Eu in general reusesc sa scot tolele....incerca sa-l incalzesti(nu radeti ) poate e impregnat cu ceara.Atentie..cand zmulgi o tola sa nu se rupa sa ramana inauntru .. asa nu ai facut nimic :( ...Merge sa strici pana la 3,4 tole....mai mult nu stiu...pot aparea probleme...depinde cat noroc ai..Spor la desfacut.....PS.De unde cumperi cupru emailat? Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Iulie 10, 2005 Partajează Postat Iulie 10, 2005 ai scos toate I-urile? Link spre comentariu
niq_ro Postat Iulie 11, 2005 Partajează Postat Iulie 11, 2005 NU PUTUT SA SCOT TOLELE!!!! DISTRUS 2 TOLE! vezi ca tolele sunt puse alternativ adica o data cu E in sus, odata cu E in jos, nu poti desface dintr-o data, ci fiecare tola in parte Link spre comentariu
LostCell Postat Iulie 12, 2005 Autor Partajează Postat Iulie 12, 2005 cam asa sta treaba,cred ca ii impregnat in ceara cum zicea CPX,o sa il incalzesc un pic 8) cred ca o sa reusesc:)) Link spre comentariu
Vizitator danielzane Postat Iulie 12, 2005 Partajează Postat Iulie 12, 2005 ma tem ca " ceara " e un fel de lac ... nu prea faci nimic incalzindu-l, n-ai decat sa strici cateva tole... sau sa-l arzi ! obtii cel mai bun rezultat ! Link spre comentariu
Ciprian Alexandrescu Postat Iulie 14, 2005 Partajează Postat Iulie 14, 2005 Poate are noroc sa fie ceara...depinde de cine a facut traful... Link spre comentariu
csl1131 Postat Iulie 15, 2005 Partajează Postat Iulie 15, 2005 depinde cat de vechi e traful..daca e de pe "vremea celui de al 2-lea razboi mondial" atunci e cu un fel de ceara...cele "din ziua de azi" numai cu lac sunt impregnate(ma refer ca nu mai sunt cu vopsea sau cu ceara) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum