quadrall Postat Ianuarie 3, 2010 Partajează Postat Ianuarie 3, 2010 l'am gasit ! nu ma asteptam sa fie tocmai acolo ! nu am putut citi ce scrie dar pariez pe cateva beri ca el este, ce este si mai ciudat , este ca am gasit resturi de ...gandaci doar pe acest bu808 si in nici o alta parte, nu ma asteptam sa am asa ceva in sufragerie, si daca in sufragerie in televizor! am pus mana pe tranzistor, din greseala, m'am electrocutat destul de frumos nu ma asteptam sa aibe curent cand el de 2 zile sta oprit, este ok sa il re'testez? sa il bag in priza? acum ca am "curatat" circuitul in zona respectiva, poate nu mai are nevoie de inlocuire. edit: mda, imi faceam sperante degeaba =) acum stiu ce trebuie inlocuit. din cate vad in poza nu este ce cauti , acela este din sursa(sper sa nu gresesc deoarece vad langa el C-ul de 400v di primarul sursei) . Pune o poza a intregului sasiu si ti se v-a indica cel care este. Link spre comentariu
raizenkohakus Postat Ianuarie 3, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 3, 2010 2 poze de pe google a sasiului vestel 11ak30, similar cu al meu Poza1 - SASIU IDENTIC Poza 2: pare sasiu 11ak30 doar ca e mai "dotat" mult mai multe circuite pe langa mufa SCART Link spre comentariu
quadrall Postat Ianuarie 3, 2010 Partajează Postat Ianuarie 3, 2010 vezi ca am incercuit. Link spre comentariu
traianpop Postat Ianuarie 3, 2010 Partajează Postat Ianuarie 3, 2010 Off-topic!prima data ocupa-te de resturile de gandaci,ca sa nu ai surprize mai tarziu!;eventual,da si cu spray ,contra lor,il lasi cateva zeci de minute,apoi aspiri frumos toata zona;dupa aceea,cauta componentele care ti-au fost indicate,sunt marcate clar pe placa;de nu le gasesti,ii pui capacul(dupa ce l-ai spalat de "gandaci"-pentru ca sigur sunt si acolo),si chemi un depanator,sau il duci la unul....cum spunea cineva mai sus,trebuie sa invatam,si pe pielea noastradaca acest tv nu e cel mai important,cauta,studiaza,invata... Link spre comentariu
ROBEERT Postat Ianuarie 5, 2010 Partajează Postat Ianuarie 5, 2010 Dupa lupte seculare: uite asa arata " prietenul nostru " BU808 Link spre comentariu
raizenkohakus Postat Ianuarie 9, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 9, 2010 are cineva idee de unde pot comanda BU808DFI produs de ST si Condensatorul 22uF/63v ? pe decibel shop gasesc doar tranzistor... Link spre comentariu
quadrall Postat Ianuarie 13, 2010 Partajează Postat Ianuarie 13, 2010 La MIVAROM din Alexandria Link spre comentariu
raizenkohakus Postat Ianuarie 13, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 13, 2010 astazi imi sosesc piesele, inainte sa le montez, sigur nu poate fi si altceva ars? am mai citit cazuri in care o persoana a inlocuit condensatorul de 10uF si bu808 si cand a aprins TV, s'a incalzit si s'a ars bu808 ...n'as vrea sa risc... Link spre comentariu
naetv Postat Ianuarie 13, 2010 Partajează Postat Ianuarie 13, 2010 Orice ai face ,riscul exista , chiar si numai gindind la calitatea tranzistorului - multe de proasta calitate sau doar cu inscrptia de BU808 - apoi mai sint mai multe verificari de facut , timp pierdut cu documentare ,piese pierdute pina inveti ,de aici apare si pretul pe care il cere un depanator in afara de pretul pieselor. Revenind la subiect , cond bun si verificat lipituri in baza bu , conector bobine deflexie si pini trafo linii .Cam asta pe scurt .Daca ai ghinion si tot se mai arde , se complica treaba si trebuie interventia unui depanator cu experienta. Link spre comentariu
raizenkohakus Postat Ianuarie 13, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 13, 2010 ei bine. am terminat! a fost mult mai usor decat ma asteptam. singura chestie care nu am putut sa o fac, a fost sa pun din nou pasta termoconductoare :cry: dar, telefonul merge perfect, se vede putin mai bine ca inainte multumesc tuturor care m'au ajutat !!! o ultima intrebare stupida, de ce a fost mai bun un condensator de 22uF in loc de 10uF ? Link spre comentariu
remus68 Postat Ianuarie 13, 2010 Partajează Postat Ianuarie 13, 2010 dar, telefonul merge perfect Credeam ca e vorba, totusi, de un televizor ! Nu e exclus ca acel condensator de 22uF, masurat sa arate ca are mai putin. Link spre comentariu
raizenkohakus Postat Ianuarie 13, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 13, 2010 haha imi cer scuze, eram distrat e vreo sansa sa se incinga mai rau decat limita normala bu808 fara asa multa pasta termocond. ? Link spre comentariu
remus68 Postat Ianuarie 13, 2010 Partajează Postat Ianuarie 13, 2010 Nu cred ! Radiatorul e destul de plan, fara asperitati ! Link spre comentariu
codrin Postat Ianuarie 13, 2010 Partajează Postat Ianuarie 13, 2010 domnilor colegi propun infiintarea unui spatiu, in cadrul forumului, destinat celor neinitiati, unde sa primeasca raspunsuri si notiuni din ABC-ul meseriei. nu credeti ca este cazul?nu am nimic cu cei care vor sa invete cate ceva , dar s-au inmultit oportunistii si calitatea DISCUTIILOR a scazut dramatic. eu , sincer , cand am citit toata povestea remedierii acestuibanal defect , de catre acest tanar , indrumat de niste profesionisti, am ramas fara cuvinte.din aceasta cauza nici n-am sa spun mai multe, ca-i de-a rasu' plansu'.in final el a remediat defectul, mecanic, de la distanta, dirijat de profesionisti si cu ce s-a ales...?? eu propun sa depanam prin corespondenta, nu. este o idee de viitor. clientii , evident ,ni-i gasim la mica publicitate. cred ca TV1(un adevarat profesionist) a abandonat forumul si din aceasta cauza. a incercat cineva sa-l lamureasca teoretic, cum este cu blocul acesta functional , numit baleiaj orizontal, in cadrul caruia functiona acest tranzistor???? ce rol are, ce comuta, ce sunt timpi de comutatie , la ce frecventa lucreaza, ce se intampla daca scade capacitatea lui C613...etceu asa cred ca trebuie pusa problema, nu, daca tot vrem sa-l invatam.pai, daca il pun sa-mi constate un alt defect in BO , credeti ca s-ar descurca, dupa experienta avuta??? eu zic ca nu.pai , initierea se face incepand de la mijlocul problemei? de ce nu -l ajutam si la o plasma?cate tv -uri AN am reparat, eu , pana sa ajung la diversele televizoare color?ordinea ar fi urmatoarea: teorie foarte multa, practica facuta progresiv , de la aparatura mai simpla spre aparatura de o complexitate mai mare si multa rabdare.din partea mea, daca chiar te pasioneaza, si nu ai fost un oportunist numai de bine si SUCCES! Link spre comentariu
raizenkohakus Postat Ianuarie 14, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 14, 2010 imi cer scuze ca am facut acest Thread doar ca sa imi reparati televizorul, in fond, eu nu am facut altceva decat sa fiu "mainile" iar dvs "creierul". dar , chiar imi place electronica si mi'ar place sa evoluez in domeniu, dar momentan, abia studiez fiecare componenta in parte, pana o sa am ocazia sa fac practica pe diferite electronice mai am cativa ani, dar incerc sa invat cat mai multe ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum