Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Veau sa-mi trag net acasa

Vizitator Vasile

Postări Recomandate

dar eu la etajul 10 am net de mare viteaza care nu se poate compara cu cablu.

Vasile sper ca am inteles la ce te-ai referit. Tu vrei sa spui ca daca tragi de la etajul 10 la etajul 5 prin cablu nu o sa ai viteza la 5 la fel de mare ca la 10? Daca la asta te-ai referit sa stii ca nu conteaza calitatea cuprului din cablu si nici diametrul lui. Adica la fel de bine poti sa transmiti si 10.000 Kbps printr-un cablu UTP cat si 56 Kbps. Eu asta am inteles din ce ai spus tu.Pai daca wireless e obligatoriu ai putea opta pentru 2 AP-uri mai de buna credinta care sa nu te lase cand ti-e lumea mai draga, adica D-Link, Linksys, Orrinoco etc, pe care sa le pui unul la servici si unul la tine la etajul 5. Mai ai nevoie de 2 antene directionale de tip grid California Amplifier de exemplu si de cablu coaxial de 50 ohmi. Antenele trebui sa aiba vedere directa intre ele, si ca sa nu reduci din semnal poti sa pui AP-urile in cutii pe stalpul antenei.Asta-i tot.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 40
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Netcrusher

5

• Haralambie

4

• Sharky

4

• Electron

3

Top autori în acest subiect

Vizitator byteworks

E pe partea cealalta de bloc, fara vizibiliate directa., e specificat in romaneste!Fa-ti un prieten, adica vecinul de palier care are iesire pe partea cealalta, instaleaza acolo ce trebuie pentru wireless pina sus, cabluri pina la vecin. Ii dai net sau bere pentru traseu :)

Link spre comentariu
Vizitator Vasile

Electron nu m-ai citat bine si deci nu ai inteles bine:

Eu asa vreau:

Sa-mi trag net acasa de la servici dar fara sa folosesc cabluti ca nu ma lasa seful sa pun cabluri. Simplu.

Dar inca nu m-am lamurit ce trebuie sa cumpar.....

Link spre comentariu
Vizitator Paul.B

Doresc daca stiti care este cea mai buna modalitate Wireless de a-mi trage net de la etajul 10 la etajul 5 :roll:

De la etajul 10 la etajul 5 merge direct, fara prea mari probleme, doar ca ai sa pierzi ceva procente din "Link Quality" ori "Signal Strength"Am la servici wireless si pot spune ca mai prind o retea care este la vreo 200 m (verifici Site survey) deci merge si la distante mai mari.daca nu e buna nici metoda asta, iei si tu Acces Pointul si il muti pe la etajul 7 :)
Link spre comentariu

Eu am injurat timp de 4 luni o retea wireless intre 2 etaje, tot asa "pe diagonala", adica de pe o parte a cladirii pe alta. Aveam link foarte slab, desi am schimbat 2 access pointuri si am incercat mai multe placi wireless. Asta in timp ce prindeam perfect o retea care era in alta cladire cam la 100 metri, deci doar distanta nu e deloc un criteriu. Daca esti intr-un bloc din beton armat, slabe sanse sa ai semnal prin 5 etaje.

Link spre comentariu

E pe partea cealalta de bloc, fara vizibiliate directa., e specificat in romaneste!

Pai si tu unde crezi ca pune antena? Pe balcon? Normal ca o sa o puna pe bloc.
Link spre comentariu

Ce beton... sa tragi cabluri de la lucru pana pe bloc, de acasa pana pe bloc, si sa faci retea wireless intre cablurile de pe bloc. Acum sigur o sa iasa ceva calumea. Si o sa fie wireless, cum vrea Vasile, o sa fie cu fire, cum zic eu ca iese cel mai bine... si o sa bata o antena in alta.. :)

byteworks a scris:E pe partea cealalta de bloc, fara vizibiliate directa., e specificat in romaneste!Pai si tu unde crezi ca pune antena? Pe balcon? Normal ca o sa o puna pe bloc.

No offence Electron.
Link spre comentariu

ai putea face un test cu 2 accespoint-uri la care sa atasezi antene de interior 6dB (cele incorporate au 3dB) si sa masori puterea semnalului....desi din propria experinta is rezervat asupra rezultatului.sau pui un AP la birou si un AP pe casa scarii blocului la et10 si la asta mergi cu cablu FTP la placa ta de retea et5 (AP de pe casa scarii -protejat cu parola si transmisia criptata, aproape toate gunoaiele de AP-uri stiu sa faca) :wink: in felul asta NU iesi cu fire din incinta firmei...doar din apartamentul tau 8)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări