Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Veau sa-mi trag net acasa

Vizitator Vasile

Postări Recomandate

• 4 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 40
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Netcrusher

5

• Haralambie

4

• Sharky

4

• Electron

3

Top autori în acest subiect

Vizitator Vasile

dar eu la etajul 10 am net de mare viteaza care nu se poate compara cu cablu.Nu ma intereseaza investitia, poate fi si de 5 mil daca este nevoie.

Link spre comentariu
Vizitator crz

Nu, ziceam sa tragi un cablu cu 4 perechi (STP sau ceva de genul). Adica nu inteleg de ce vrei neaparat wireless pe o distanta asa mica, in bloc.Problema cu wireless pe distanta aia este ca trece mult prin ziduri semnalul...daca nu sunt pe aceeasi parte a cladirii nu stiu cat de bine o sa mearga :cry:

Link spre comentariu
Vizitator crz

FO?! Dar ce-are cablul normal, UTP sau fratele lui mai mare, STP?! Pentru 5 etaje...A, un incovenient: Fiind bloc de 10 etaje ai lift. Atentie mare pe langa casa liftului ptr ca motoarele alea mari genereaza campuri EM destul de suparatoare.

Link spre comentariu

Ar fi o solutie ieftina sa va loati 2 blue touth pt usb.Le legati pe amandoua prin prelungitoare si le scoateti pe geam.

atentie! bluetooth este lent , doar 721 Kbps/8 = 90 KB/s , pai eu am net mai rapid decat poate transfera bluetooth in conditii ideale (vedere directa, distanta mica , interferente 0)nu cred ca vrei sa ai gatuire la transferul prin bluetoth, mai ales daca trebuie s treaca prin beton.Se pare ca nu ai de ales, ori Wi-Fi, ori cablu :roll:
Link spre comentariu
Vizitator berti

Vasile, am vazut o tehonologie de transmitere a informatiilor prin reteaua electrica, din pacate nu mai retin numele firmei care se ocupa de asta la noi in tara. Ce era fain ca puteai conecta vreo 16 calculatoare la un singur punct de injectie de net in retea si parca stia si encripatare pe nu stiu cati biti.Daca bine tin minte un modem era vreo 100 de euro, da poate ma insel...

Link spre comentariu

Retelele wireless care nu costa foarte mult, si care se gasesc prin toate magzinele, au un transfer foarte slab. Intr-adevar wirelessurile alea care merg pe distante mari, cu viteza mare, au preturi fff mari, nu 5 milioane.Intre doua cladiri am invatat ca reteaua se face cu fibra optica, din cauza diferentelor de potential, in rest se face UTP. Banuiesc ca nu ai diferente de potential in acelasi bloc, deci UTP ar merge. Pe fibra optica ai avea o viteza mai mare, dar tinand cont ca si pe UTP merge cu 100Mbit pe secunda, adica cu o viteza reala de 12.5Mbytes, cred ca este suficient pentru net. Mai ales ca rar gasesti pe cineva care sa-ti dea cu asa viteza. Si mai ales pentru acasa, cred ca este destul.Eventual poti sa iti pui placi de retea de 1000, si treci pe retea de 1000Mbit, si ai un transfer real de 125Mbytes pe secunda.. dar nu stiu daca si cablurile IDE sau Sata care le ai in comp duc aceasta viteza... :)Daca considerati ca am gresit undeva, va rog sa ma corectati.P.S. Vasile, se pare ca in cazul tau cea mai favorabila solutie este cu cablu.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări