Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PIC 16C84 programare

Vizitator andrit

Postări Recomandate

Vizitator andrit

SALUT! La multi ani!Am nevoie de ajutor in legatura cu programarea unui pic 16c84 "stiu ca e foarte vechi dar pentru inceput deasta am la indemana", si un programator PIC-P02 si folosesc icprog si poniprog.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Stefan

2

• adicontakt

2

• XAN77

1

Top autori în acest subiect

Vizitator andrit

Atasez schema electronica folosita si fisierul asm. am programat Pic-ul si l-am verificat , totul cu succes dar totusi numi activeaza iesirile. cine ma poate ajuta?multumesc anticipat!

Link spre comentariu

mai mult ca sigur nu ai scris HEX_ul in PIC

lasa picele alea pentru mai tarziu, cumpara un 16F84 (sau 627/628) si atunci te poti juca linistit, il poti sterge si rescrie pana te plictisesti.

cu 16C84 ala nu mai ai ce face, indiferent cum ai setat CP (code protect)

codul ala trebuia compilat in MPLAB si obtinut un HEX

mai bine il lasi pentru mai tarziu,la mine nu a mers,chiar daca am reusit sa il compilez (nu stiu cat de bine am realizat macrosul bank.inc)

Schema:

http://i46.tinypic.com/2jbmo6.png

HEX:

Link spre comentariu
Vizitator thenoble66

Salut tuturor si An Nou Fericit!16C84 poate fi reprogramat de mai multe ori, ca si fratii mai mari, gen 16F84, 16F62X, marea diferenta intre aceste familii este ca 16C84 are memoria program de tip EEPROM, iar familia FXX de tip Flash.Code Protect serveste la protectia codului impotriva citirii si nu a rescrierii. Daca-l stergi, se sterge si basta. Il mai rescrii odata.Testez rapid si revin.Toate bune,thenoble66

Link spre comentariu

sincer nu am incercat la 16C84 cum e cu rescrierea, dar stiam ca e OTPastept cu interes rezultatul, mai ales ca am un 16C54 nou si nu vreau sa il pierd pe un proiect aiurea.thenoble66 ce programator folosesti ? in catalog vad ca zice de scriere/citire :nas:

Link spre comentariu
Vizitator thenoble66

Salut,In catalog scrie asa:

If the code protection bit(s) have not been programmed, the on-chip program memory can be read out for verification purposes

Variantele ROM nu le poti reprograma, variantele EPROM numai dupa ce le stergi cu lampa UV.Da, parca suna mai bine 16F628 si familia.Mai demult foloseam un programator conceput de D.Tait, dupa aceea o clona de ProPIC II, acum EasyPIC 4, dar acesta din urma NU MAI STIE 16C84. Primele doua mergeau si cu 16C84 fara problemeAsa ca azi nu il testez. :cry:
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări